Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / UCIMA ve IPACK-IMA MILANO 2025: Küresel Teknolojik Mükemmellik İnovasyonla Buluşuyor

UCIMA ve IPACK-IMA MILANO 2025: Küresel Teknolojik Mükemmellik İnovasyonla Buluşuyor

Uluslararası fuarın gelişiminin ardındaki stratejileri tartışan UCIMA ve IPACK-IMA, ortak basın toplantısında İtalyan ve küresel ambalaj endüstrisinin durumuna ilişkin genel bir değerlendirme yaptı.

UCIMA ve IPACK-IMA MILANO 2025: Küresel Teknolojik Mükemmellik İnovasyonla Buluşuyor
IPACK-IMA MILANO (27-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenecek) ve UCIMA (İtalyan ambalaj makineleri üreticileri birliği) işbirliğinde Düsseldorf'ta düzenlenen basın toplantısında teknolojik yenilik, uluslararası rekabet senaryosu, temel küresel pazarlarda güçlü bir varlık, iş modelleri, sürdürülebilirlik ve yenilikçi bir fuar formülü ve kurumsal yaklaşım konuları ayrıntılı olarak tartışıldı. 

UCIMA Başkanı Riccardo Cavanna, " Bugün düzenlenen etkinlik, uluslararası ambalaj sektörünün durumunu kapsamlı bir şekilde gözler önüne serdi. Sektörün tüm alanlarıyla ilgili başlıkları tartışarak şirketlere pazar trendleri hakkında kapsamlı bir resim sunmak istedik. Ucima tarafından İtalyan ambalaj endüstrisi için hem İtalya'da hem de yurtdışında yürütülen tüm tanıtım faaliyetlerini içermesi hedeflenen We Make Packaging markasının lansmanını da hayata geçirdik. Dünya çapında İtalyan mükemmeliyetçiliğini temsil eden bir sektöre ilişkin süregelen tanıtım stratejimizin ilk adımını oluşturmaktadır." dedi.

Düzenlenen basın toplantısında ayrıca, teknoloji ve malzemeler açısından en inovatif ve kayda değer tekliflerin entegre ve sinerjik bir sergisi olarak tasarlanan IPACK-IMA platformu için kabul edilen ve dört ana uzmanlık alanına ayrılan geliştirme stratejisi de ele alındı: Tahıl bazlı gıda, sıvı gıda ve içecek, ilaç ve kimyasallar. Fuarın asıl önemli noktalarından biri de hat sonu aşaması, otomasyon ve robotik, kodlama ve izlenebilirlik sistemleri de içinde olmak suretiyle ikincil ve üçüncül ambalajlamaya yönelik teknoloji ve çözümler sektörü olacaktır.

Ipack Ima Yönetim Kurulu Başkanı Valerio Soli, "Önümüzdeki yıllarda çabalarımızı Ipack Ima'nın entegre platformu aracılığıyla ürün yelpazemizi genişletmeye ve yenilemeye yoğunlaştıracağız. Tüm dünyadan katılımcıların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını başarılı bir şekilde tahmin etmemize yardımcı olması için pazara ve gelecekteki eğilimlerine bakacağız. Bunların yanı sıra, sektörümüz için giderek daha güncel ve önemli hale gelen dijitalleşme, teknolojik yenilik ve sürdürülebilirlik gibi kavramlara da odaklanacağız. IPACK-IMA MILANO 2025'te fuar katılımcılarına ve ziyaretçilerine, fuarda yer alan ve her biri küresel ölçekte yenilikçilik için en büyük kapasiteyi temsil etmekte olan olağanüstü şirketlerin iş yörüngelerini belirlemek, güçlendirmek ve genişletmek için ihtiyaç duydukları tüm yanıtları sunmayı amaçlıyoruz. Sektörün detaylı bir şekilde gözlemlenebilmesi, teknolojinin ve gelecekteki gelişiminin kapsamlı bir şekilde görülebilmesi adına fuar, piyasaya ve sürekli değişimine yönelik esnek bir yaklaşıma dayanan benzersiz bir strateji ve yönetim modeli benimseyecektir." dedi. 



Ipack Ima srl CEO'su Simone Castelli, " Hedefimiz, geleceğin IPACK-IMA'sını entegre bir uzmanlaşmış ve tamamlayıcı ticaret fuarları platformu olarak birleştirmek ve böylece bir yakınsama sürecini teşvik etmek ve bunun da bir iş hızlandırıcı görevi görmesini mümkün kılmaktır. Fuarda yer alan yeni stratejimiz, tahıl bazlı gıdalar, içecek ve sıvı gıda ve ilaç gibi sektörlerin hedef pazarlarına yönelik ambalaj teknolojileri ve malzemelerine ağırlık veriyor. Her zaman ev sahipliği yaptığımız ikincil ve üçüncül ambalajlama, hat sonu, izlenebilirlik ve kodlama, dijitalleşme ve robotik gibi çapraz sektörleri aynı çatı altında bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Gayemiz, yoğun ve çok disiplinli içeriği bir araya getirerek sayı, pazar ve uluslararası katılım açısından kapsamlı, etkin ve işlevsel bir katılımı mümkün kılmaktır. Sloganımız olan İnovasyon Sanatı, sektörümüzün yıllar boyunca dünyanın en iyi teknik ve teknolojik çözümlerini geliştirebilmesini mümkün kılan yaratıcı yeteneğe atıfta bulunurken, IPACK-IMA MILANO'yu bu becerilerin küresel teknolojik mükemmellik yoluyla sergilenmesi için ideal bir mekan olarak tanıtmayı hedeflemiştir." dedi.

İş dünyası ve İtalya'da üretilen mallardan sorumlu bakan yardımcısı Valentino Valentini sözlerini şöyle tamamladı:

"Ambalaj, İtalyan sanayisinin kilit sektörlerinden biridir. Üretim geleneğimizin değerlerini korurken, İtalya'nın sürekli teknolojik ilerleme sağlama becerisini ortaya koyan makinelerimizin kalitesi dünya çapında kabul görmektedir. İtalyan hükümeti ve özellikle de temsil ettiğim iş dünyası ve Made in Italy Bakanlığı, bu sektörün hayati önem taşıdığını ve her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla desteklemeye devam etmeyi planladığımız bir sektör olduğunu düşünüyor. Aynı şekilde Made in İtalya'yı tanıtmak için önemli bir açık kapı olacak, IPACK-IMA'yı da destekleyeceğiz. Şirketlerin ve çalışanların desteğimize güvenebilecekleri ve küresel piyasada daha da rekabetçi olabilmeleri için mümkün olan her şeyi yapacağımız, devletin vermek istediği mesajdır."

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR