Perşembe , 21 Kasım 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Siemens'ten Yeni Nesil Okuma/Yazma Cihazları

Siemens'ten Yeni Nesil Okuma/Yazma Cihazları

Üretim ve Lojistik için yeni nesil UHF bandı RFID okuma/yazma cihazları

Siemens'ten Yeni Nesil Okuma/Yazma Cihazları
 
  • Lojistik uygulamalar için Simatic RF650R
  • Üretim ortamları için Simatic RF685R ve RF680R
  • Entegre uyarlanabilir antenli Simatic RF685R
  • Yüksek tesis erişilebilirliği için geliştirilmiş tanı fonksiyonları
  • İşletmeye alma, entegrasyon ve bakım sırasında azaltılmış giderler
Siemens, ultra yüksek frekans (UHF) bandı için yeni nesil RFID okuyucular sunuyor. Farklı özellik ve performans sınıflarında bulunan üç yeni cihaz, kullanıcıların RFID projelerini daha hızlı uygulamalarını sağlıyor ve tesisin çalışmama sürelerini düşürüyor. IP65 seviyesinde koruma ve entegreProfinet bağlantısı sayesinde Simatic RF680R ve RF685R cihazlar, örneğin çoklu-değişken ürünlerin üretimine yönelik ortamlarda kullanılmak üzere tasarlandı.
Harici antenler için dört arayüz sayesinde Simatic RF650R ve RF680R, RFID kapılar veya çoklu bireysel okuma istasyonları gibi uygulamalarda kullanılabiliyor. İlk kez RF685R okuyucunun uyarlanabilir bir anteni bulunuyor. Bu entegre, polarizasyon değişkenli anten, üretim ortamında RFID uygulamalarının mühendisliğini ve çalıştırılmasını kolaylaştırıyor. Bunun dışında, otomatik anten uyarlama okuma ve yazma güvenilirliğini artırıyor. RF685R aynı zamanda yüksek oranda yansıtıcı çevrelerde zor tanılama görevlerinin altından kalkıyor.
Yüksek kalitedeki kablosuz modül ve gelişkin değerlendirme algoritmaları okuma ve yazma süreçlerindeki tüm yeni okuyucuların güvenilirliğini artırıyor. Performans veya dinamik “RSSI limit” modifikasyonu gibi fonksiyonlar değişen çevresel koşullara otomatik şekilde uyum sağlıyor. Bu, okuyucuların hareketli nesneleri okurken bile veya aktarıcılar hassaslık toleranslarına bağlı olduğunda okuyuculara kesin sonuçlar sunulmasını sağlıyor. Yeni nesil okuyuculardaki tüm cihazlar Ethernet, TCP/IP ve XML protokolü kanalıyla BT şebekelerine entegre edilebiliyor.
Otomasyon sistemlerine entegrasyon için RF680R ve RF685R cihazları Simatic S7’de olduğu gibi Profinet girişi aracılığıyla bir kontrolöre bağlanabiliyor. Bu durumda konfigürasyon ve programlama TIA Portalı’nda yürütülüyor. Basit bir programlama arayüzüyle standart fonksiyon blokları kullanıcı programına entegrasyonu daha da kolaylaştırıyor; böylece maliyetleri ve potansiyel hata kaynaklarını azaltıyor. Bu, okuyucunun örneğin TIA Portalı’ndan doğrudan çağrılabilen web tabanlı yönetim üzerinden yapılandırılabileceği anlamına geliyor. Konfigürasyon ve çalıştırmaya ek olarak kullanıcılar aynı zamanda bir internet sunucusu kullanarak gelişmiş teşhis opsiyonlarına da erişebiliyor (Örneğin: Sinyal gücü, frekans kaydı, iletim gücü).

Uzaktan veya yerel bağlantı olduğuna bakılmaksızın ikinci RF680R/RF685R Ethernet girişi aracılığıyla sistem operasyonu sırasında yüksek seviye sistemi bölmek zorunda kalmadan tanı koyulabiliyor. Bu sadece gerekli çaba ve maliyeti düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda yanlış okumaları ve hataları da azaltıyor. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İskandinavya’nın İncisi“İsveç”

    İskandinavya’nın İncisi“İsveç”

    PACKWORLD 188. Haziran sayımızda İskandinav yarımadasının, Danimarka ülkesini siz değerli okuyucularımıza tanıtmıştık. Bu sayımızda ikinci ülkesi olan İsveç’i sizlere detaylı bir şekilde sunmaya çalışacağız.... Devamı »
  • Sürdürülebilirlik Kimyamızda Var…

    Sürdürülebilirlik Kimyamızda Var…

    Akkim Kimya'nın Polimer Katkıları ve Yaşam Bilimleri AR-GE Uzmanları, yenilikçi ve çözüm odaklı anlatımıyla; sürdürülebilirlik yaklaşımlarından, Plastik Katkılarında Biyo-bazlılık oranlarından, karbon-14 ve yenilenebilir karbon içeriklerinden bahsetti.... Devamı »