Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Robotlar Otomasyon Sektörüne Yön Veriyor

Robotlar Otomasyon Sektörüne Yön Veriyor

Schmalz’ın ürettiği tutucular ve vakum üreteçleri sayesinde robotlar çok yönlü bir şekilde kullanılabiliyor.

Robotlar Otomasyon Sektörüne Yön Veriyor
Schmalz otomatik parça tanıma özellikli (bin picking) tutucusu SBPG’ye 3D yazıcı teknolojisiyle üretilmiş uzun, hafif ve kompakt bir gövde üretti. Büyük bir titizlikle ve kenarlara temas etmeden çalışan SBPG bu sayede kutulara kolu ile girdiğinde içerideki karmaşa yüzünden hata yapma riskini ortadan kaldırıyor. Robotun taşıyabileceği yük, versiyonuna bağlı olarak yalnızca 500 ila 700 gram. Robota entegre kompakt ejektör ise vakumu tam olarak ihtiyaç duyulan noktada üretiyor. Bu da tutucuyu basınçlı hava borularına olan bağımlılıktan kurtardığı gibi, hava tasarrufu fonksiyonu sayesinde büyük verimlilik sağlıyor. Vantuz SVE’sinin ince ve esnek dudakları ise köşeleri, kenarları ve karmaşık geometriye sahip biçimsiz parçaları hatasız bir şekilde tutabiliyor. Ancak, robotun nereyi tutacağını bilmesi için bir de 3D kamera sistemine ihtiyacı var. Hedef nesne üzerine yansıtılan grid sayesinde yazılım kameradaki imgeyi yorumlayarak robotun kolunu doğru noktaya yönlendiriyor. Schmalz, 3D Görme ve Tutma Seti ile robota özel bağlantı aksesuarları gibi otomatik tutma için gereken tüm bileşenlerin olduğu kapsamlı bir paket sunuyor.

Otomasyon sürecinin önündeki esas engel taşıma işlemi değil de tutulacak nesnelerin kendisiyse, Schmalz bu engelin nasıl aşılacağını bulmuş durumda. Tam da bunun için, tüm geometrilerin üstesinden gelebilecek, her biri ayrı ayrı yapılandırılmış, kolayca bulunabilen ve uygun maliyetli, kullanıcıların kendi şartlarına ve ortamlarına kolayca adapte edebileceği esnek tutuculara ihtiyaç var. Bu sistemin en önemli temsilcilerinden biri ise OFG parmak tutucu. OFG nesneleri usta bir hassasiyetle tuttuğu için gıda işleme endüstrisinde otomasyonu mümkün kılıyor. OFG sayesinde çikolatalı şekerlemeler ve tavuk butları zarar görmeden ve hijyenik bir şekilde paketlenebiliyor.

Schmalz “ayrı ayrı yapılandır” ilkesini hem ek olarak üretilmiş hafif tutucu SLG için internet ortamında hem de vakum ve efektör seti VEE için tesis içerisinde uyguluyor. Yeni PXT modüler tutucu sistemi ise bu fikri daha ağır iş parçalarının taşınması için kullanmak için tasarlandı. Kullanıcılar, tutucularını birkaç standart bileşenle hızlı ve kolay bir şekilde monte edebiliyorlar. VEE’nin azami yük taşıma kapasitesi iki kilogramken, PXT ağırlığı 25 kilograma kadar olan yükleri taşıyabiliyor. Tutucuların parçalarının birbirlerinde kullanılabiliyor ve gerekirse ayarlanabiliyor olması tam da daha küçük hatlarda ihtiyaç duyulan verimli otomasyon için gereken esnekliği sağlıyor.

Schmalz her işi görebilecek tek bir tutucu çözümü olamayacağının farkında. Vakum uzmanı Schmalz, çok fonksiyonlu bir kol sonu platformu geliştirmiş durumda. “MATCH” pnömatik ve mekanik tutucular arasında hızlı ve otomatik geçişi mümkün kılıyor. Bir kontrol modülü vasıtasıyla yük algılayıcıları, vakum üreteci ve robot arasında iletişim kuruluyor. Hızlı bir şekilde değiştirilebilen adaptörler ve kolay kurulum sihirbazları sayesinde hem mekanik hem de kontrol tarafı bağlantıları basitleştiriliyor. MATCH seçme ve yerleştirme, makine ile yükleme ve yük boşaltma, seçme ve paketleme gibi uygulamalar konusunda takdire şayan. Sistem o kadar becerikli ki kullanıcılar bu sistemi yeni ihtiyaçlara kolayca ve hızlı bir şekilde adapte edebiliyorlar.

Schmalz robotun basınçlı hava olmadan da çalışabilmesi için ECBPi ve ECBPMi cobot (işbirlikçi robot) pompaları gibi elektrikli vakum üreteçleri geliştirdi. Bu robotlar doğrudan hızlı değişebilen adaptör üzerine flanşlandıkları ve vakumu tam gereken yerde oluşturdukları için MATCH platformunda mekanik ve vakum bazlı tutma işlemlerinin bir arada yapılabilmesini sağlayan ilk sistemler haline geldiler. Yalnız bazen elektronik pompalar üst sınırlarına ulaşıyorlar. Gözenekli parçalar veya on kilogramdan ağır parçaların taşınabilmesi için daha fazla vakum gücü gerekiyor. RECB gibi pnömatik vakum üreteçleri işte bu gücü sağlıyor. ECBPi’den yaklaşık beş kat fazla emme kapasitesini onun kadar yer kaplamadan sunuyor. RECB sayesinde kullanıcılar tam otomatik süreç içerisinde devir ve boşaltım işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebiliyor, firelerin yüksek oranda telafi edileceğini de biliyorlar.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Deniz Ürünleri Paketleme

    Deniz Ürünleri Paketleme

    Ülkemiz; iklim, toprak yapısı üç tarafı denizlerle çevrili gölleri, barajları, akarsuları ve kaynak suları ile su ürünleri potansiyeli bakımından oldukça şanslı bir ülkedir.... Devamı »