2001 Yılında Türk Plastik Sektöründe Enjeksiyon Makinalarının Can Damarı Olan Isı Kontrol ( Kalıp Şartlandırıcı ) Ve Su Soğutma ( Kapalı Tip Chiller ) Cihazları Üretmek Amacı ile Kuruldu.
Bu üretimi yaparken öncelikli hedefimiz, plastik sanayicilerimizin üretimlerini daha hızlı, daha ucuz ve daha kaliteli yapabilmelerini sağlamak ve dolayısıyla Türk ekonomisine katkıda bulunmaktır. Kurulduğundan bu yana gözle görülür bir ilerleme kaydeden firmamız, kısa zamanda Avrupa kalitesini yakalayarak yerli ısı ve su soğutma üreticileri arasında en iyi olduğunu kanıtlamıştır. Firmamız üstün kalite, en son teknoloji, güçlü teknik destek ve uygun fiyatlarla donatılmış olup Avrupa pazarında da kendine yer bulmuş durumdadır.
Hamit TANINMIŞ
ISI-TAN ISITMA SOĞUTMA SAN.TİC.LTD.ŞTİ
Genel Müdür
Öncelikle bize ISI-TAN’dan bahseder misiniz? Firmanızın kuruluş aşamasındaki planlarınız ve hedefleriniz nelerdi? Bugünkü konumunuza gelebilmek için ne gibi süreçlerden geçtiniz?
ISI-TAN 2001 yılında kuruldu. En büyük hedefimiz ülkemizin ısı kontrol ve su soğutma sistemleri ihtiyaçları konusunda dışa bağımlılık ve ithalatın önüne geçerek yerli bir marka oluşturmak ve çok daha kaliteli ve uygun maliyetler ile sektörümüze hizmet vermekti. Bu hedef doğrultusunda küçük bir işletme olarak 100m² bir alanda üretime başlayan firmamız uzun vadeli planlamalar ile 20.yılımızı geride bıraktı ve günümüzde 17.000 m² alan üzerinde kurulu modern üretim tesisi ile hizmet vermeye devam ediyor. Firmamız üstün kalite, en son teknoloji, güçlü teknik destek ve uygun fiyatlarla donatılmış olup Dünya pazarında da kendine yer bulmuş durumdadır.
Sizce ısı kontrol endüstrisi alanında başarılı olmak için ne gibi süreçler var? Bu süreçlerde izlenecek yol haritası nedir? Deneyimlerinizi okuyucularımızla paylaşır mısınız?
Her alanda olduğu gibi bizim alanımızda da güçlü teknik alt yapı çok önemlidir. Birçok sektöre hitap edebildiğimiz için her türlü talebe cevap verebilmek adına çok güçlü bir teknik donanım gerekiyor. Bunun yanında esnek üretim kabiliyeti gerekiyor. Firmamızın en büyük özelliklerinden biri teknik kadrosunun çok güçlü olması ve her türlü özel taleplere cevap verebilmesidir. Bunların yanında satış sonrası teknik destek gibi hizmetlerde çok önemlidir. Genellikle 7/24 üretim yapan müşteri portföyüne sahip olduğumuz için her an ulaşılabilir olmamız gerekiyor.
Ürün geliştirme faaliyetlerinizden bahsedelim, gelişen ve değişen teknolojiyi firmanıza nasıl yansıtıyorsunuz? Ar-Ge çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?
20 yıldır devam eden üretim faaliyetlerinde teknolojiyi her zaman yakından takip ediyoruz. Her yıl ürünlerimizi geliştirme ve yenilik katma konusunda yoğun mesai harcıyoruz. Genç mühendis kadromuz ile Ar-Ge faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyoruz. Uzun yıllardan gelen tecrübelerimize, müşteri geri bildirimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yenilik katıyor ve sürekli gelişiyoruz. Halihazırda Endüstri 4.0 ile üretimi maksimum performans ve minimum kayıp ile sürdürebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Her zaman yenilikçiyiz ve piyasanın içindeyiz bu sebeple piyasanın dinamiklerini ve ihtiyaçlarınızı biliyoruz buna göre hareket ediyoruz.
Sizce kriz yönetimi nasıl yapılmalıdır? İçinde bulunduğunuz sektörde krizler nasıl fırsata çevrilebilir? Bu konudaki tavsiyelerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Ülkemizde sıkça rastlandığı için krizleri etkili yönetebilmek ve şirketlere zararını asgari düzeye indirebilmek çok önemlidir. Bu tarz durumlara karşı her zaman bir plan ve strateji olmalıdır. Her bir sorun için farklı bir yaklaşım ve B planı olmak zorunda. Kurumsal kaynak planlaması, kriz dönemlerinin can simididir. Kaynakların planlanıp yeniden dağıtılması, sürdürülebilir iş süreçlerinin yeniden organize edilmesi ve normalleşme prosedürlerinin uygulanması, krizin fırsata dönüşmesini sağlayabilir. Yenilikçilik ve yenilenmede krizlerin fırsata dönüştürülmesini sağlayabilir. Kriz dönemlerinde şirketlerin zayıf süreçleri ve verimsiz işleri elenir ve karlı işlere yoğunlaşılarak uzmanlaşılabilir. Krizler şirketleri yeni arayışlara zorlar ve yeni çıkış noktaları bulunmasını sağlayabilir.
Hizmet verdiğiniz sektörü ele alacak olursak sizce sık sık rastlanan sorunlar nelerdir? Bu alanda ne gibi yenilikler yapılabilir?
Sektör çok hızlı gelişiyor. Bu duruma üreticilerin, müşterilerin ve tedarikçilerin doğru şekilde uyum sağlaması gerekiyor. Firmalar doğru ürün seçimi konusuna dikkat etmeli. Bu şekilde ciddi anlamda enerji tüketimlerinde tasarruflar sağlanabilir. Yatırım yapılmadan önce hizmet sağlayıcı firma iyi analiz edilmeli ve sadece satış esnasında değil satış sonrasındaki hizmet kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır.
İçinde bulunduğunuz sektörün ulusal ve uluslararası anlamda konumunu nasıl değerlendirirsiniz?
Soğutma hem Türkiye’de hem de tüm dünyada hızla yayılan ve büyüyen bir kavram. Sürekli artan bir talep var. Soğutma ihtiyacının olmadığı alan yok gibi artık. Bu sebeple sektörümüz tüm dünyada konumunu sürekli geliştiriyor. Pek çok sektöre hitap ediyoruz. Fakat lokomotif sektörümüz plastik sektörü diyebiliriz. Türkiye plastik sektöründe dünya pazarında önemli bir yere sahip. Plastik sektörü büyüdükçe soğutma ihtiyaçları da artıyor buda sektörü genişletiyor. Isı olan her yerde soğutma ihtiyacı vardır.
Biraz müşteri profilinizden bahsetmenizi istesek neler söylersiniz? Müşteri memnuniyetine yönelik ne gibi ayrıcalıklar sağlıyorsunuz? Müşterilerinize satın alma konusunda ne gibi önerilerde bulunursunuz?
Pek çok sektöre hitap edebildiğimiz için müşteri portföyümüz çok geniş ve çok çeşitlidir. Müşteri memnuniyeti bizim için her şeyin önündedir. Bizler müşterilerimizin bizi çözüm ortağı olarak görmesini sağlıyoruz. Amacımız sadece ürün satmak değil çözüm sunmak. En doğru ve en verimli çözümleri geliştirip müşterilere sunuyoruz, onların işletmelerini kendi işletmemiz gibi görüp minimum yatırım ve işletme maliyeti ile maksimum verimlilik elde edebilmeleri için çalışıyoruz. Her müşterimiz ayrı ayrı referansımızdır. Firmalarımıza satın alma aşamasında her türlü teknik desteği ve bilgiyi vererek doğru kıyaslamayı yapabilmelerine ve doğru ürünü seçebilmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Geride bıraktığımız yılı artıları ve eksileriyle değerlendirmenizi istesek? Önümüzdeki 2021 yılı için planlarınız neler?
2020 yılı tüm dünya açısından zor bir yıl oldu. Bazı sektörlere olumsuz bazı sektörlere olumlu etkileri oldu. Biz ISI-TAN olarak zor bir yıl olmasına rağmen güzel bir yılı geride bıraktık. Üretim kapasitemizi arttırdık.2021 ve 2022 yılı için özellikle ürün geliştirme konusunda önemli projelerimiz var. Tabi ki tüm bunlardan önce ülkemizin ve dünyanın içerisinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kurtulmasını temenni ediyorum.
Son olarak okuyucularımıza söylemek istediklerinizi paylaşır mısınız?
ISI-TAN adına 20 yıldır bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen iş ortaklarımıza sonsuz teşekkür ederim. Umarım sektörümüz ve ülkemiz aynı hızla büyümeye, gelişmeye devam eder.
0 YORUM