Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / OMÜD Kuruluşunun 35’inci Yılını Kutladı

OMÜD Kuruluşunun 35’inci Yılını Kutladı

OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk gelen 35’inci kuruluş yıl dönümünü 12 Ekim akşamı Flora by Develi Florya’da düzenlediği bir gala yemeği ile kutladı.

OMÜD Kuruluşunun 35’inci Yılını Kutladı
Yoğun bir katılımın olduğu gecede söz alan OMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan; “Oluklu mukavva ambalajda geçen 35 yılda çok yol kat ettik. Bu süreçte, Türkiye’nin çarpıcı büyüme hızına destek veren önemli sektörlerin başında geliyoruz.” dedi.
Ambalaj sektörünün ilk meslek kuruluşu ve sürdürülebilir ambalaj oluklu mukavvanın sektör temsilcisi olan OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk gelen 35’inci kuruluş yıl dönümünü bir gala yemeği ile kutladı. 12 Ekim’de Flora by Develi Florya’da gerçekleşen ve yoğun bir katılımın olduğu geceye OMÜD asil ve sempati üyeleri, OMÜD duayenleri, tedarikçileri, sektör paydaşları, resmi kurum yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Unirep’in Ana Sponsor; Analiz Gümrük, Dunapack Packaging, Kıray Ambalaj, Marmara Kağıt ve Mondi Turkey’nin Gümüş Sponsor; Ateşsan Ambalaj, Bren İleri Teknoloji, Kahramanmaraş Kağıt, MKB Oluklu Mukavva, Modern Karton, Reis Pazarlama, Saica Pack Turkey, Selkasan Kağıt ve Varaka Kağıt’ın Etkinlik Sponsoru olarak destek verdiği 35. kuruluş yıl dönümü kutlama yemeği, OMÜD’ün bugünlere gelmesine katkı sağlayan duayenlerinin mesajlarının okunmasıyla başladı. Mesajların ardından OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan gecenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sükan konuşmasına, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında OMÜD’ün 35’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur verici olduğunu söyleyerek başladı.

Oluklu Mukavva Ambalajda Çok Yol Kat Ettik

OMÜD’ü kuruluşundan bu yana geçen 35 yılda Türkiye ekonomisinde ve buna paralel olarak oluklu mukavva ambalaj sektöründe önemli büyümelerin yaşandığına dikkat çeken Sükan, şunları söyledi: “1990’da Türkiye 56 milyon nüfuslu bir ülkeyken, şimdi 90 milyon kişi. İstanbul ise 7 milyon kişiyken şimdi 16 milyon kişi oldu. Gayri safi milli hasıla, o zamanlar 87 milyar dolarken, şimdi yaklaşık 1 trilyon dolar. Şehirleşme oranı 1987’de yüzde 55 iken şimdi yüzde 80. E-ticaret 1987’de yoktu, şimdiyse yüzde 19’lar mertebesinde. Turizme baktığımızda da 1987’de 3 milyon ziyaretçi varken, 2022’de ülkeye 50 milyon kişi geldi. İhracat ise 1987’de 13 milyar dolar seviyelerindeyken, 2022’de 254 milyar dolara ulaştı.”
Oluklu mukavva ambalajda da geçen 35 yıl zarfında çok yol kat ettiklerini kaydeden Sükan, “1990’lı yıllarda toplam oluklu mukavva ambalaj satışı 312 bin ton iken, bugün yaklaşık 3 milyon tondayız. O yıllarda daha yolun başındayken kişi başı tüketim 6 kg’mış, şimdi 33 kg mertebesinde. Bu rakamlarla Türkiye oluklu mukavva sektörü Avrupa’nın 6. büyük pazarı oldu. Sektördeki fabrika sayısı 120’ye çıkarken sektörün dolaylı istihdam etkisi 100 bin kişi, toplam cirosu ise 50 milyar TL’ye ulaştı. Bundan sonra da oluklu mukavva sektörü olarak Türkiye’nin büyüme yolculuğunda ülkenin önemli destek ayaklarından biri olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kokteyl ile başlayan gece, canlı müzik eşliğinde gerçekleşen kutlama yemeği ile sona erdi.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    Yurt içi ve yurt dışında 21 fabrikası ile hizmet veren Sarten Ambalaj, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde, ‘Metal Ambalaj’ kategorisinde birinci oldu.... Devamı »