Perşembe , 21 Kasım 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / OMRON, AMBALAJ SEKTÖRÜNDE ÖZEL EKSİKSİZ ÇÖZÜMLER SUNUYOR

OMRON, AMBALAJ SEKTÖRÜNDE ÖZEL EKSİKSİZ ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Kalite denetimi, tüm üretim ve paketleme hatları için büyük önem taşır. Kusurlu bir ürünün müşterilere ulaştırılmadan önce fark edilebilmesi yüksek maliyetli ürün geri çağırma

OMRON, AMBALAJ SEKTÖRÜNDE ÖZEL EKSİKSİZ ÇÖZÜMLER SUNUYOR

OMRON, AMBALAJ SEKTÖRÜNE ÖZEL EKSİKSİZ ÇÖZÜMLER SUNUYOR 

Kalite denetimi, tüm üretim ve paketleme hatları için büyük önem taşır. Kusurlu bir ürünün müşterilere ulaştırılmadan önce fark edilebilmesi yüksek maliyetli ürün geri çağırma süreçlerini, üretim kaybını ve olası yasal maliyetleri önleyerek zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.
Gıdadan ilaçlara kadar kolay bozulan ürünler için ambalaja kalite denetimi uygulanması da son derece önemlidir. Okunamayan bir barkod veya doğru olmayan bir son kullanma tarihi, iyi durumdaki ürünlerin çöpe atılmasına neden olabilir. Gün geçtikçe daha katı hale gelen düzenlemeler, işaretlemeyi tüm ürün türleri için en önemli unsurlardan biri haline getirmiştir.
Üretim hatlarının hiç olmadığı kadar otomatik hale gelmesi, denetim ve kalite kontrolünün de daha otomatik hale getirilmesi gereksinimini doğurmuştur. Otomatik hatlar görevleri hızlı ve doğru şekilde yerine getirerek hattın verimliliğini artırabilir. Bununla birlikte, gerçek avantajlar ancak akıllı veri gibi özellikleri kullanan "akıllı" otomasyon uygulandığında hayata geçirilebilir. Bu yaklaşım görsel denetim sistemlerine uygulandığında, kusurlar sorunsuz şekilde ve üretim hattına minimum etki ile belirlenip düzeltilebilir. Akıllı görsel denetim sistemi üretim ve devre dışı kalma süresi bakımından tüm üretim hatlarını çok daha verimli ve tutumlu hale getirir.

Kalite kontrolün önemi

Tüm üretim hatları denetim ve kalite kontrolle ilgili zorluklarla karşı karşıya kalır. Ancak ilaç endüstrisi söz konusu olduğunda, hatalar ne pahasına olursa olsun önlenmelidir. Bu nedenle ilaç endüstrisi, hat ekipmanlarının kusurlara karşı garanti sunmasını sağlar ve bu anlayışla sektöre liderlik eder. Diğer sektörlerde bu denli önemli sonuçlar ortaya çıkmasa da hata yapma lüksü yoktur. Kusurlu ürünlerin üreticilere ulaşması, tüketici sağlığından markaya duyulan güvene kadar geniş bir alanı olumsuz etkileyebilir.
Ayrıca devletler vatandaşlarını korumak istiyor ve bunun sonucunda başta gıda ve ilaç sektörü olmak üzere ambalaj işaretleri konusunda daha sıkı düzenlemeleri yürürlüğe sokuyor. Örneğin, AB'de 2019 yılında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler, üretim hatlarının daha yüksek kalite kontrol standartlarını karşılamasını zorunlu hale getiriyor.

Hepsi hazır ve doğru: OMRON sistem çözümü

OMRON sistemleri kalite denetimi dahil olmak üzere üretim hattının tüm bölümlerini kapsar. Eksiksiz sistem çözümü veya mevcut sistemde kısmı bir yükseltme sağlamasından bağımsız olarak her bir komponent en yüksek kalite kontrolü sağlayacak şekilde tasarlanır. Görsel denetim ve kalite kontrol söz konusu olduğunda, şirketin son derece kompakt görsel denetim üniteleri, üretim hattını gerçek zamanlı izler ve tüm kusurlara anında müdahale eder.
Görsel denetim sistemi tarafından gönderilen veriler yerel olarak işlenir ve sistemin uygun eylemleri uygulamasına olanak sağlayan güçlü analiz için bulut yoluyla iletilir. Makineler ile üretim hattı arasındaki güçlü bağlantı sayesinde sistemin birbirine tamamen bağlı olması, daha titiz kalite kontrol ve daha yüksek verimlilik sağlar. Bir hata algılandığında, sistem genellikle hatayı otomatik olarak düzelterek üretimin etkilenmeden sürmesini sağlar. OMRON akılı otomasyon çözümleri, yüksek hız ve etkileyici işleme gücü gibi özellikleri kullanım kolaylığı ile birlikte sunar. Bu hız, zeka ve kullanıcı dostu olma kombinasyonu, en etkili denetim ve şeffaf kalite kontrolü hayata taşır.

Kuralları uygulama

Bir denetim sisteminin akıllı kararlar alabilmesi için görsel denetim kamerası gibi sensörlerden veri toplaması gerekir. Görsel denetim kameraları ürünün farklı unsurlarını izlemek, gerektiğinde kusurları kontrol etmek ya da etiketleri hatalı baskı veya eksik bilgilere karşı denetlemek amacıyla kullanılabilir. Ardından güçlü işleme devreye girerek bu verileri analiz eder ve gerçek sonuçları beklenen sonuçlarla karşılaştırarak süreci izler. Bir sorunla karşılaşıldığında, değişikliklere yanıt vermekle ilgili programlanan kuralları uygular. Sorunlar otomatik olarak ilgilenilse bile doğru proses yönetimi için ve ek eylemlere ihtiyaç duyulabilmesi ihtimaline karşı operatör mutlaka bilgilendirilir.
Mevcut veri miktarı ve uygulanan işleme arttıkça "daha akıllı" hale gelen makine, üretim hatlarının daha uzun süre daha kısa duruş süresi ve daha yüksek verimlilikle çalışmasına yardımcı olur. Tüm veriler sistem tarafından kaydedilir ve tipik olarak bulutta saklanır. Bu durum ayrıca daha sonra denetim amaçları doğrultusunda incelendiğinden operasyonların düzenlemelere uygun ilerlemesine yardımcı olur.

Esneklik, şimdi ve gelecekte

Üretim hatalarının yakalanması ve atığın azaltılmasına ek olarak etkin denetim ve proses yönetiminin bir diğer avantajı esnekliktir. Görsel denetim, hareket, kontrol, emniyet ve robotların OMRON Sysmac Studio gibi tek bir yönetim sisteminde birleştirilmesiyle üretim hatları kısa üretim sürelerine daha kolay uyarlanır ve pazar taleplerine sorunsuz şekilde adapte olur. Hat kurulumları yeni üretim süreçleri için hızlı şekilde değiştirilebilir ve kalite denetimi tanıma şablonu yazılımda kolayca güncellenebilir. Bu durum, farklı ürün modelleri hatta farklı ürünlerin doğru şekilde üretilmesini ve paketlenmesini sağlar.
Sistem ayrıca düzenlemelerdeki tüm değişikliklere uyum sağlayabilmesiyle geleceğe hazır olma avantajına sahiptir. Bu sayede üreticiler üretim hatlarının gelecekteki düzenlemeleri karşılayabilmesine yönelik endişelerini rafa kaldırabilirler. Tüm yapmaları gereken mevcut çözüm için yeni bir ürün yazılımı güncellemesi gerçekleştirmektir.
 
Kolaboratif robotların geleceği: Mobil ve akıllı "kobotlar"


Dünyanın dört bir yanındaki fabrikalar, müşteri taleplerini karşılamanın yanı sıra kısalan ürün kullanım ömürleri ve iş gücü yetersizliği sorunlarıyla başa çıkabilmek için çok sayıda ürün çeşidiyle düşük hacimli üretim konseptini hayata taşıyor. Üretici şirketler hızlı üretim hattı dönüşümleri ve düzen değişimleri durumlarında esnekliği korumak durumunda.
İnsanlarla aynı ortamda güvenli şekilde çalışabilen kolaboratif robotlar esnek üretimi koruma ve rekabet avantajı sağlama açısından önemli rol üstleniyorlar. Klasik endüstriyel robotların Endüstri 4.0 gereksinimleri doğrultusunda evrilmesi, yeni nesil "kobotların" daha yaygın şekilde kullanılmasını beraberinde getiriyor. Kolaboratif robotlar, maksimum üretim hızının aksine esnekliğin kilit rol oynadığı uygulamalarda en üst seviyede kullanıcı dostu yazılım araçları ve günümüzde makine görsel denetim sistemleri, konum olanakları ve depo sistemleriyle entegrasyon sağlayan entegre sensör fonksiyonlarıyla robot pazarındaki boşluğu dolduruyor.
Kolaboratif robotlar ağır yüklerin altından kalkıyor
Kolaboratif robotlar gün geçtikçe daha güçlü hale geliyor. Örneğin Omron Techman TM14M robot hafif yapısına rağmen 14 kg'a kadar ağırlıkları kaldırabiliyor. Robotlar ve insanlar arasındaki etkileşimi belirleyen ISO 10218 emniyet standardıyla uyumlu olan endüstriyel kolaboratif robotlar, kaldırma kapasiteleri sayesinde şimdi üretim ve lojistik ortamlarında gerçek birer ekip üyesi haline geliyorlar. Bu durum, insanlar ve makineler arasında gerçek uyum ve iş birliği sağlayarak bu yenilikçi anlayışı fabrikalar için anlamlı hale getiriyor.
Kolaboratif robotlar; üretim, test, kalite kontrol, paketleme ve paletlemenin yanı sıra tesis içi lojistik gibi geniş bir uygulama yelpazesinde kullanılabiliyor. Örneğin, bu robotlar, hassaslık ve tekrarlanabilirliğin büyük önem teşkil ettiği üretim kademelerinde çalışan insanlara destek olabiliyorlar. Yine bu robotlar, eş zamanlı kalite kontrol ile yapışkan madde ve sızdırmazlık bileşeni uygulayabiliyorlar. Tekrarlanabilirlik becerileri sayesinde karmaşık kalite testlerini de sorunsuz şekilde otomatik hale getirebiliyorlar. Ağır yükleri kaldırabilmeleri, bu robotların aynı zamanda emniyet güvenlik ekipmanlarıyla paletleyici olarak kullanılabilmesine imkân tanıyor.
Kolaboratif robotlar harekete geçiyor
Yeni nesil kolaboratif robotlar mobil robotlarla kolaylıkla entegre edilebiliyor. Son robotların daha hafif olmasının yanı sıra Omron LD otonom akıllı makinede olduğu gibi mobil robotlar üzerinde mobil platformlar inşa edebilme becerilerine sahip olmaları, bu iş birliğini daha kolay erişilebilir hale getiriyor. Kolaboratif robotlar artık makinelerin yeniden konumlandırılmasına, hat dönüşümlerine ve konveyörlere ihtiyaç duyulan esnek ve sürekli değişim halindeki üretim ortamının doğal bir parçası haline gelebiliyor.

Örneğin mobil robotlar üzerine monte edilen kolaboratif robotlar, yenilikçi lojistik çözümlerin bir parçası olabiliyor. Bu robotlar, ayrıca montaj istasyonları için alt montajlar ve ara ürünler sağlarken tamamlanan ürünlerin stoka veya kalite kontrol istasyonlarına yerleştirilmesini sağlayabiliyor. Kolaboratif robotlar bugün birçok bağımsız üretim sürecinde insanların ortaya koyduğu işleri verimli bir şekilde tamamlıyor ve iyileştiriyor.
Kolaboratif robotlar akıllanıyor
Kolaboratif robotlar üretim tesislerinde yenilik ve rekabetçiliğin hayata taşınmasında sadece bir başlangıç. Yüksek çok yönlülük, şimdiye kadar yalnızca standart robotlar tarafından gerçekleştirilebilen görevleri yerine getirmek dâhil olmak üzere geniş kullanım olasılığına sahip olmaları ve tüm robotların yerel mühendislik ekibi tarafından kolayca yapılandırılabilmesi, kobotların sunduğu benzersiz avantajlar olarak göze çarpıyor. Örneğin tipik robotların ihtiyaç duyduğu güvenlik önlemlerini azaltan ve çok daha yüksek esneklik sağlayan daha kolay bir kurulumda böyle bir yatırımın geri dönüşü şaşırtıcı ölçüde olumlu olabilir. Bu nedenle, bu robotların toplam endüstriyel robot sayısındaki yüzdesinin artacağını öngörüsünün gerçekleşmesi şaşırtıcı olmayacaktır.
Bu karışıma bir de makine görsel denetim olanaklarını ve yapay zekâyı eklersek olanaklar sınırsız hale gelir. Bir kolaboratif robot; totem eşleştirme, nesne konumlandırma, barkod tanımlama, renk ayırma ve diğer görsel denetim işlevlerini yerleşik olarak barındıran bir görsel denetim sistemine sahip olabilir. Robotu ve görevi el hareketlerinizle yönlendirebilir ve el hareketiyle yönlendirme fonksiyonu serbestlik derecesini farklı koşullara göre özgürce değiştirebilirsiniz.
Omron tarafından üretilen etkileşimli masa tenisi robotu Forpheus'u maç yaparken gördüyseniz yapay zekânın (AI) kolaboratif robotlarla bir araya gelmesinin ortaya çıkarabileceği olasılıkları tahmin edebilirsiniz. Forpheus, görsel denetim, robot ve yapay zekâyı makine seviyesinde birleştirerek insan makine iş birliğinin güzel bir örneğini ortaya koyar. Robot, interaktif şekilde oyun oynayabilir ve pinpon toplarını 3 boyutlu uzayda insan görsel denetim sisteminin algıladığı şekilde algılar. Robot ayrıca karşısındaki oyuncuyu değerlendirir ve beceri seviyesini belirler. Böylece yüksek hızlı robot kol AI kontrolörüne uygun şekilde hareket eder ve örneğin smaçları öngörebilir.
Makine seviyesinde yapay zekânın görsel denetim sistemleri ve mobil kolaboratif robotlarla bir araya getirilmesi gelecekte yeni endüstriyel uygulamalar için daha heyecan verici olasılıklar ortaya çıkarmaktadır.
Gelecekte Omron'u neler bekliyor?
İnsanlarla birlikte çalışabilen kolaboratif robot kollar alanında dünya lideri şirket konumundaki Techman Robot Inc. ve Omron, kısa bir süre önce kolaboratif robotlar alanında stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.
 
OMRON ve Techman; elektronik montajı, ürün testi ve denetimi gibi çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilecek kolaboratif robotlar sağlayacaktır. Bu robotlar, otomotiv ve elektronik sektöründeki müşteriler ve çok çeşitli üretim sektörlerinde çeşitli malzeme işleme operasyonları için "esnek üretim" sağlamakla birlikte üretim hatlarının üretkenliğini ve üretim kalitesini artıracak ve insanlar ile robotların uyum içinde çalıştıkları yenilikçi bir üretim ortamını hayata taşıyacaktır.
OMRON

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Hayat’tan “Demleme Soğuk Çay”

    Hayat’tan “Demleme Soğuk Çay”

    Hayat Su’nun yeni “Demleme Soğuk Çay”ı, raflarda yerini aldı. “Hayatta Hep İyisi Var” sloganıyla tüketiciyle buluşan “Hayat Demleme Soğuk Çay” serisi, demleme çay ile % 10 oranında meyve suyunun birleşiminden oluşuyor ve hem Hayat Su dünyasında hem de soğuk çay kategorisinde bir ilk olma özelliği taşıyor.... Devamı »