Perşembe , 09 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / NEUGART: “Hiçbir Şeyi Şansa Bırakmıyoruz.”

NEUGART: “Hiçbir Şeyi Şansa Bırakmıyoruz.”

Dünya asla durmaz - biz de durmuyoruz. Bu nedenle donanım ve yazılımımızı daha da geliştirirken yenilikçi teknolojilere ve tüm bilgimize güveniyoruz.

NEUGART: “Hiçbir Şeyi Şansa Bırakmıyoruz.”
95 yılı aşkın süredir redüktör alanında başarıyla faaliyet gösteren Neugart, 1928 yılında Karl Neugart tarafından Almanya’nın Kara Ormanlar bölgesinde yer alan Furtwangen kasabasında kuruldu. Mekanik ekipman ve büro makineleri için dişli parçaların üretimiyle endüstri sektörünün kapılarını açan şirket, 1943 yılında Furtwangen’den Almanya’nın aynı bölgesinde bulunan Kippenheim’a taşındı.

Firma çalışmalarına; 1952 yılında masa saati, 1954 yılında ise mekanik kuru tıraş makineleri için yaylı hareket takımı üretimlerini ekleyerek devam etti.
Uzun yıllar sonra mekanik yağ seviyesi göstergelerinin üretimine başlayan Neugart; Almanya, Fransa, Benelüks ülkeleri, İtalya ve Avusturya’da ilk satış ve dağıtım temsilciliklerini kurdu. Karl Neugart, giderek büyüyen şirketini oğlu Georg Neugart ve kızı Erika Herr’e yüzde 50’lik paylar halinde hisse vererek devretti.

Şirket, yeni sahipleriyle birlikte 1969 yılında yıllık cirosu 1 milyon Alman Markını aşarken 1973 yılında ise yıllık ciro 2 milyon Alman Markı’nı aşarak büyümeye devam etti.

1975 yılında Step motorlar için geliştirilen yüksek tork değerleri kontrol edilerek verimliliği arttırmayı amaçlayan ilk planet redüktörün üretimine başlandı.
1978’de şirketin Kippenheim’daki tesisinde 1'nci fabrika binasının temelinin atılmasının ardından fabrika binası 1985 yılında üretim alanını bin 400 metrekare genişleterek koşar adımlarla büyüme yolunda ilerlemeye devam etti.

1989 yılında Erika Herr’in oğlu Thomas Herr şirkete genel müdür olarak katıldı. Katalog bazlı ilk planet redüktörü serisi PL piyasaya sunuldu. 1993 yılında ise Planet redüktörü serisi PLE piyasada yerini almaya başladı.

Şirket 1996 yılında İlk DIN EN ISO 9001 sertifikası aldı ve Georg Neugart’ın oğlu Bernd Neugart şirkete genel müdür olarak katılım sağladı. 1997 Kuzey Amerika’da Neugart USA Corp. Şirketi kuruldu.

İki binli yılların başında Georg Neugart, şirketin genel müdürü görevinden ayrıldı. Firma 2003’te kuruluşunun 75. yılında ise İtalya’da Neugart Italia S.R.L. Şirketi ve Fransa’da Atlanta Neugart France S.A.R.L. Şirketlerini kurdu.

Her sene yeni bir şirket kurarak başarısını daima istikrarlı şekilde sürdüren Neugart, 2004 yılında Çin’de Neugart Planetary Gearboxes (Shenyang) Co. Ltd. Şirketini kurdu.

Neugart, 2008 yılında İlk DIN EN ISO 14001 sertifikası alarak Kippenheim’daki tesisinde 2'nci fabrika binasının temelini attı.

Global olan şirket, Türkiye pazarında da yer almaya kararı vererek 2011 yılında Türkiye ve Brezilya’da şirketini kurdu. Almanya’da Neugart Holding GmbH kuruldu.

2013 Thomas Herr’in oğlu Matthias Herr şirkete katıldı. 2014 yılında Kippenheim’daki tesiste 2'nci fabrika binasının üretim alanı 6 bin metrekare genişletildi.

2015’te ABD’nin North Carolina eyaletinde bulunan Neugart USA Corp. şirketi Pittsburgh’dan Charlotte’a taşındı.

2017 yılında Neugart, Çin’in Shenyang şehrindeki yavru şirketi Neugart Planetary Gearboxes (Shenyang) Co. Ltd. Şirketi’nin yeni bina açılışını gerçekleştirdi.

Başarısını şansa bırakmayan Neugart, 2020 yılında Fransa’da Neugart France S.A.S. Şirketi ve 2022 yılında İsviçre’de Neugart Schweiz AG Şirketi'ni açtı. Aynı yıl Thomas Herr, şirketin genel müdürlük görevinden ayrıldı. Neugart firması günümüzde ise dünyanın en iyi redüktör makinası üreten firması olarak başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Dünya asla durmaz - biz de durmuyoruz. Bu nedenle donanım ve yazılımımızı daha da geliştirirken yenilikçi teknolojilere ve tüm bilgimize güveniyoruz. Ancak müşterilerimizle açık fikir alışverişini de önemsiyoruz. Çünkü bunun başarı için sürdürülebilir bir reçete olduğuna inanıyoruz. Çünkü sonuç olarak çok basit: Biz bilgimizi ortaya koyarsak ve bir müşteri olarak siz de aynısını yaparsanız, ihtiyacınız olan dünyanın en iyi redüktörünü birlikte yapılandırabiliriz.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR