Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ERKUR MAKİNA, Makine İhracatını Hızla Artıran 5 Firma Arasında…

ERKUR MAKİNA, Makine İhracatını Hızla Artıran 5 Firma Arasında…

"Bu başarımızı; tüm ortaklarımız, tedarikçilerimiz, müşterilerimiz ve tüm özverili çalışanlarımızın katkısı büyüktür. Hepimize hayırlı olsun."

ERKUR MAKİNA, Makine İhracatını Hızla Artıran 5 Firma Arasında…
www.erkur.com

Makine sektöründe serbest bölgeler hariç 2021 yılında 
toplam ihracat 2020 yılına göre %24 artarak 21.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise %21 artarak 33 milyar dolar seviyesine geldi. 2022 yılının ilk yarısında ise makine ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre %7.9 oranında artarak 12,5 milyar dolar oldu. Türkiye’nin Avrupa’ya mal satmak isteyenler için stratejik bir öneminin bulunması ve makine sektörünün yükselen performansı bütün krizleri lehine çevirme yeteneğine sahip olduğunu gösterdi.
 
Makine İhracatçıları Birliği 2021 yılında ihracatta en yüksek performans gösteren firmaları açıkladı. Türkiye’nin en çok ihracatını yapan sektör olarak ambalaj sektöründe 2021 yılının ihracat yıldızları belli oldu. Türkiye’nin Makinecileri her yıl düzenlenen “Ambalaj Makineleri İhracatı Yıldızları Ödül Töreni”, 2021 yılında Türkiye’nin gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip olan firmalar arasında ERKUR Makine, 5 firma arasında yerini aldı. Bu başarıyı yakalayan ERKUR, ülkemiz ekonomisine değer kattı.

 
Makine sektörü bölgede artan faaliyetleriyle, s anayi ve teknolojik iş birliklerinden aldığı payı arttırma eğilimini sürdürürken, ERKUR Makine, 1999 yılından bu yana dünya çapında Termoform makineleri imalatı yaparak, Rusya’dan İngiltere’ye, Yeni Zelanda’dan ABD’ye tüm dünyada 240’tan fazla çalışan makineye hizmet vermeye devam ediyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR