Cumartesi , 21 Eylül 2024
HABERLER
ANASAYFA / Sağlık / Cilt Yağlanmasının Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Cilt Yağlanmasının Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Yağ bezeleri tarafından üretilen sebum isimli salgı, cildin nemini koruması ve daha esnek bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır.

Cilt Yağlanmasının Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
Bu salgı, aşırı üretildiğinde cildin yağlanmasına neden olabilmektedir. Yağlı ciltler genellikle parlak ve ıslak bir yapıya sahiptir. Dokunulduğunda yağlı bir his bırakır. Bu cildin tipinde yapılan makyajın ciltte kısa sürede kaybolması muhtemeldir. Ayrıca ciltte yağlanmaya bağlı olarak komedon, siyah nokta, geniş gözenek gibi cilt problemleri de görülebilmektedir.

CİLT YAĞLANMASININ NEDENLERİ
Yağ bezleri ergenlik, hamilelik, menopoz dönemlerinde veya hormonal bozukluklar sebebiyle artış gösterebilmektedir. Bazı insanlarda sadece genetik faktörlere bağlı olarakta daha fazla yağ üretme eğiliminde olabilmektedir.
Birçok hastalığı ve problemi beraberinde getiren stres, yağlı yiyecek tüketimi, sigara, yetersiz su tüketimi, yetersiz uyku ve düzensiz cilt bakımı da yine yüzde aşırı yağlanmaya neden olan etmenlerin arasında yer almaktadır.

TEDAVİSİ
Yüzün yağlanmaması için; cildin bakımı, düzenli olarak temizlenmesi, fazla yağından arındırılması ve gözeneklerin temiz tutulması oldukça önemlidir. Ancak aşırı temizlik de ciltteki yağ bezlerinin daha fazla yağ üretmesine neden olabilir. Bu nedenle cildin doğru bir şekilde kaliteli ürünler ile temizlenmesi önemlidir. İşte sağlıklı bir cilde sahip olmak için birkaç öneri…
  • Her cilt tipinde olduğu gibi yağlı ciltler de nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle cildin yağlanmadan nemlenmesini sağlamak için su bazlı nemlendirici kullanmanız daha doğru olacaktır.
  • Cildin erken yaşlanması, renk eşitsizlikleri gibi ciltte birçok olumsuz etkiye sahip güneş ışınları, özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumunu da artırmaktadır. Bu nedenle güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi kullanmalı, her gün güneş kremi kullanmayı alışkanlık edinmelisiniz.
  • Yağlı yapıya sahip makyaj malzemeleri yerine su bazlı makyaj ürünleri tercih etmek de yine sivilce ve cilt yağlanmasının oluşumunu önlemektedir. Gün içerisinde yapılan makyajın uyumadan önce mutlaka çıkartılması gerekmektedir.
  • Yüzünüzü sabah ve akşam nazik bir temizleyici ile yıkayın bu yağ bezleri yüzeyde birikmesini önlemektedir. Yüzünüzü temizledikten sonra tonik yardımıyla cildinizi tekrar temizleyin.
  • Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulayın.
  • Siz ne kadar temiz ciltle uyursanız uyuyun yastığınız gece boyu yüz ve saçınız ile temas etmektedir. Yastık kılıfınızı düzenli ve sık olarak değiştirmek yüzün yağlanmasının önüne geçecektir.
  • Stresten kaçınmak için yoga, meditasyon veya nefes egzersizleri yapabilirsiniz.
  • Eğer cilt yağlanmanız ciddi bir hale geldiyse bir dermatoloğa danışabilirsiniz. Dermatolog kullanmanız gereken ürün ve tedavi yöntemi konusunda sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Atik Makina Yeni Yerinde!

    Atik Makina Yeni Yerinde!

    Uzun süredir İstanbul'da plastik Ambalaj ve Poşet Makinaları sektörüne yedek parça ve ekipmanları sağlayıcısı olarak ideal işletmelerden biri olmayı başaran Atik Makina, Sefaköy Sanayi Sitesi’nde yeni yerine taşındı!... Devamı »