Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / Ziyaretçi Sayısı 175.000'lik Rekoru

Ziyaretçi Sayısı 175.000'lik Rekoru

Interpack 2014'te heyecan verici bir atmosfer vardı.

Ziyaretçi Sayısı 175.000'lik Rekoru
Interpack 2014'e tamamı dolu Düsseldorf Gösteri Merkezi'nin 19 holünde yaklaşık 2.700 sergici ve 175.000 ziyaretçinin oluşturduğu muhteşem atmosfer damgasını vurdu.    Bunun işaretleri dünyanın en önemli ambalaj sektörü ve ilgili süreç sektörleri fuarının en başından hissedilmeye başlanmıştı. 

Interpack 2014'te sergiciler fuarın en başından itibaren dünyanın dört bir yanından gelen yüksek sayıda ziyaretçiyi kabul etmeye başladı. Birçok firma o kadar yoğundu ki, stantları birkaç kez ziyaretçi kapasitelerini aştı. Ziyaretçilerin ilgi ve kalitesinin yanı sıra yatırımda bulunma isteklerinin de yine mükemmel olan bir önceki fuardan çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.  Birçok sergici, bir kısmı kendiliğinden gelişen iş ve satış anlaşmalarının özellikle olumlu gelişmeleri işaret ettiğini belirtti. 

Bu konuda yorum yapan Interpack 2014 Sergici Danışma Kurulu Başkanı ve Bosch Ambalajlama Teknolojisi Başkanı Friedbert Klefenz şöyle dedi: "Standımıza gelen ziyaretçilerin sayısından ve kalitesinden oldukça memnunuz. Küresel sağlık ve beslenme sektörleri için büyük önem arz eden teknolojilerimize gösterilen ilgi büyüktü. Birçok üst düzey yönetici ve yeni potansiyel müşterilerle imzaladığımız sözleşme sayısından oldukça memnunuz. Diğer sergicilerden de benzer yorumlar geldi. Uluslararası ziyaretçi ve sergici sayısının yüksek olması bizi oldukça heyecanlandırdı. Ürünlerini sergileyen işletmelerin %75'inin merkezi Almanya dışında bulunuyordu. Bu fuarla birlikte Interpack, ambalaj alanında dünyanın önde gelen ticaret fuarı olduğunu kanıtlamıştır." 

Messe Düsseldorf Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Werner Matthias Dornsheidt, "Interpack, uluslararası lider rolünü üzerimizde büyük büyük etki bırakarak bizlere bu yıl da göstermiştir. Bu başarı, uluslararası sektörleri kendi piyasalarında hedeflenmiş biçimde öne çıkarmaya, zaten çıkışta olan bu firmaları katılabilecekleri en büyük etkinlik olan Düsseldorf'taki bu fuara her yıl getirmeye yönelik temel felsefemizi doğruluyor", dedi. 

%66'lık yabancı ziyaretçi sayısının yakalandığı Interpack 2014'te, yalnızca bu fuarda değil, aynı zamanda tüm Messe Düsseldorf etkinliklerindeki katılımcı rekoru kırılmış oldu.  Toplam 120 ulustan ziyaretçi Düsseldorf'a geldi. 

Interpack 2014'te öne çıkan temalar, tesis ve teçhizat için kaynak verimliliği; özellikle gıda/içecek ve eczacılık sektörlerinde mükemmel ve yalnızca orijinal ürünlerin bulunmasını garanti altına almak için ambalaj malzemelerinin kullanımı, kalitesi ve güvenliği ve daha geniş ve kısa ürün döngüsü yelpazeleri konusunda ayrım ve esneklikti.  Bu temalar, hollerde yüksek yenilikçi proje sayısıyla vurgulandı. 

Ancak Interpack, öneminin yalnızca yenilik sayısı ve ziyaretçi aralığının genişliğiyle değil; aynı zamanda yenilikçi temalarıyla da üstünde durmaktadır, diye ekledi Interpack & SAVE FOOD Yöneticisi Bern Lablonowski:  "Alanında lider bir uluslararası ticaret fuarı için yalnızca sergi alanı kiralamak ve mükemmel bir organizasyon yapmak yeterli değildir. Trend temalar tanımlanmalı, konsepte bağlı kalmalı ve tutarlı biçimde sürdürülmelidir. Bu, sektörde tema lideri olmanın tek yoludur. Bunu bu yıl da başarılı biçimde gerçekleştirdik. Innovationparc Packaging ve METAL PACKAGING PLAZA konseptleri, hedef gruplarına çok iyi hitap etti." 

İkinci başarılı SAVE FOOD Kongresi 

SAVE FOOD, Interpack'te oldukça dikkat çekici bir tema sundu. Aynı isimdeki girişim; gıda kaybı ve atıklarla mücadele etmektedir ve sektörde 110'u aşkın üyenin yanı sıra Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) gibi ortaklara sahiptir. SAVE FOOD Kongresi, ticaret fuarından bir gün önce başladı. İki temaya sahip ilk iki gün boyunca siyasi ve sosyal sorunlara ışık tutan kar amacı gütmeyen kuruluşlar vurgulandı. Etkinliğin ikinci yarısında ise işletmeler çözümler ve En İyi Uygulama'yı sundu. Üç yıl önce gerçekleşen başlangıç etkinliğinden daha büyük etki bırakacak biçimde Kongre, küresel gıda ve atık kaybı sorunuyla tüm değer zinciri içerisinde nasıl mücadele edilebileceğini göstermiştir.  

Uygulama yaklaşımlarını konu alan birçok konuşma ve panel şeklinde tartışmaların yanı sıra FAO ve UNEP yetkilileri, Senegalli Bakan ve ses sanatçısı Youssou N'Dour ve eski Alman Federal Bakanı Renate Künast gibi değerli konuk ve katılımcılar tarafından konuya destek verildi. Toplamda 450'den fazla delege Kongre'ye katıldı. Etkinlik kapanış yapmadan önce herkes, SAVE FOOD'un amaçlarının yalnızca ittifakla karar verilmiş eylemler, tecrübe havuzu ve girişimin temel amacı olan tüm hissedarların yeterliliğiye mümkün olabileceğini kabul etti. Interpack 2014 boyunca Innovationparc Packaging, gıda kaybı ve israfı konusunda çözümler ve fikirler sundu. 

2017 ilkbaharında, dünya genelinde uzmanların mottosu Düsseldorf'a "Hoşgeldiniz" şeklinde bir kez daha okunacaktır. Tam tarihler daha sonra açıklanacaktır. 

Kısaca Interpack 2014 Fuarı’na katılımcıların görüşlerine yer verirsek;

Bizerba, Andreas Wegeleben, Küresel Pazarlama ve İletişim Müdürü 
"Interpack, sektörün etkinlik takviminde önemli bir tarihtir! Geleneksel ambalajlama çözümleri müşterilerimizle bir araya gelmenin yanı sıra, bu yıl akıllı Machine 4.0 yaklaşımına özellikle odaklanarak teknik yenilikler de sunuyoruz. Sergimiz uluslararası bağlantılarımızla iletişim kurmak için kullandığımız sesimiz olarak görev görüyor ve ticaret fuarında yeni kaliteli müşterileri buluyoruz. İnterpack'i sektörünün en önde gelen fuarı olarak görüyoruz ve 2011'de bile daha yüksek olması gereken rakamlarımızı artırmayı dört gözle bekliyoruz." 

Multivac, Christian Traumann, Genel Müdür 

"Interpack'i yalnızca mevcut müşterilerimizle ilgilenmek için değil, bağlı kuruluşlarımız ve çalışanlarımızla bir araya gelmek için de kullanıyoruz. Burada herkes ürünleri ve şirketi tanıma fırsatı buluyor. Dahası, bu yıl yeni müşterileri tanıma ayrıcalığı da yakaladık: Toplam ziyaretçi sayımız 2011'e göre %10 arttı, bu bizim için mutluluk kaynağıdır! Bu yılki ticaret fuardında iki açık trende şahit olduk: Teknoloji, müşteriler tarafından sürekli ve sürekli talep edilen daha küçük ambalaj boyutlarında doğru ilerliyor. Artı, SAVE FOOD Girişimi de etkinliğin ana odak noktası oldu." 

Huber Packaging Group, Bernhard Kürschner, Pazarlama ve Halkla İlişkiler Sorumlusu 

"Dünya'nın en büyük ambalaj fuarı olan Interpack bize, ürün yelpazemizi ve diğer yeniliklerimizi müşterilerimize sunmamız için harika fırsatlar sunuyor. Ticaret fuarı, yeni müşteri sözleşmeleri imzalamak için mükemmel bir yer; çünkü yüksek sergici sayısı ziyaretçi sayısına da yansıyor. Başlangıçta bu yana Metal Packaging Plaza konseptini destekledik, çünkü tenekenin kendisinin ve sürdürülebilirlik açısından özelliklerinin sunulmasını istedik. Yeni makinemizi geniş müşteri ağıyla paylaşma, vasıflarımızı birçok ürün segmentinde sergileme ve müşteri tepkilerini ölçme fırsatlarını elimizden geldiğince değerlendiriyoruz. Sonuçlardan oldukça memnunuz." 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR