Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / ​Yüzen Metal Levhalar

​Yüzen Metal Levhalar

Metal işleme tesislerinde hassas malzeme taşıma

​Yüzen Metal Levhalar
Festo San. Ve Tic. A.Ş.
 
Metal şeritlerin hassas handlingi için tesviye sistemlerinde yeni bir vakum istifleyici kullanıyor. Yüksek kaliteli metal levhalar Festo’nun 105 vakum valfi ile kontrol edilerek hızlı bir şekilde taşınır ve paletlere yerleştirilir.
 
Bakır, alüminyum veya çeliğin çeşitli malzeme özellikleri ilebirlikte haddeleme, kaplama ve birkaç ton ağırlığında rulolar halinde sarma gibi işler malzeme üzerinde devasa bir gerginlik birikmesine neden olur. Aydınlatma, otomotiv ve bilgisayar sanayi ve güneş sektörü gibi yüksek hassasiyetli bileşen üreticileri için, yüzeyinde çizik veya oluklar olmayan düşük-gerilim sac levhalar düz kaynak adına önemli bir gerekliliktir. Kohler Maschinenbau GmbH‘nin son teknoloji tesviye sistemi bu zorlu gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır. Pnömatik bileşenler kullanarak, bu sistemler levhaların neredeyse yüzmelerini sağlar.
 
Yüzen levhalar

İnce levhaların piyasanın giderek artan kalite standartlarını karşılayacak şekilde tatminin devamını sağlamak için, makine mühendisleri yıllardır tesviye sistemlerini optimize ediyor. Friesenheim, güney-batı Almanya merkezli Kohler Maschinenbau GmbH neredeyse 50 yıldır tesviye teknolojisi alanında lider bir tedarikçi olmuştur. Şirket, yenilikçi teknolojik çözümleri geliştiricisi olarak gurur verici bir geleneğe sahiptir. Şirket dünya çapında 6.000’den fazla kullanım halindeki makineyi tasarladı.
 
0,1-1,5 mm malzeme kalınlığında tesviye levhaları için en son gelişme neredeyse hiç temas olmadan çalışması. Çeşitli kaplamalara sahip malzemelerden yapılmış şeritler - kimisi mat, kimisi parlak - hava tablaları üzerinde yüzer ve sonra kendi türündeki ilk vakumlu istifleyiciye yavaşça taşınır. Burada, vakumlu taşıyıcılar farklı boyutlarda sac levhaları doğru konuma getirirler. Bu taşıyıcılar temas sonrası son derece hassas levhalar üzerinde iz bırakan vantuz ve mekanik tutucuların yerine gelmiştir.
 
Hareketli şeritler

Tesviye işleminin başlangıcında bobinler, bir taşıyıcı aracılığıyla bobin açıcıya yüklenir. Özel kaplamalı besleme silindirleri tarafından tahrik edilen metal şeritler sisteminin kalbine, değiştirilebilir rulo kartuşları ile 21-rulolu tesviyeye taşınır. Direkt olarak öndeki bir haraketli silindir ideal şerit gerginliğini sağlar. Kurulu olan 80 mm çapında ve bağlama ünitesi dahil olmak üzere 900 mm çalışma mesafeli Festo DNC standart silindir, açılmamış olanlar ile çizilmiş şeritleri ayrıştırır. Bu, bir oransal VPPM valfi tarafından kontrol edilir. Hareket bittiğinde, 21-rulo tesviyesi metal şeritteki herhangi bir gerginliği ortadan kaldırır. Bunu önceden tanımlanmış tolerans limitleri dahilinde bükerek yapar - önce güçlü, sonra çok daha nazikçe. Malzemedeki farklı lif uzunlukları böylece uyumlu hale getirilir.
 
 
Uçan Testere

Şerit rulo tesviyelerinden ayrıldığında hava tablalarının üzerine dakikada 80 m ile uçar. Festo basınç regülatörleri ürünün türüne göre değişen hava yastıkları üretmektedir. Hava basıncı bir el denetleyicisi kullanılarak farklı malzemeler için hızlı ve kolayca adapte edilebilir. Kağıt ya da filmi ile lamine edilmiş olsun, levha yüzeyinin çizilmeyeceği şekilde levhalar hızlıca ve herhangi bir temas olmadan hava tablalarına süzülürler. 300 ila 1,450 mm genişliğinde ve 150 ila 4,500 mm arasında gerekli uzunlukta levhalar kesmek için basit, ancak akıllı bir çözüm de bir hareketli testere kullanmaktadır. Bu testere, kesme ritmi ilgili şerit hızına adapte olan eliptik bir volana eklenir. Düzgün bir kesim sadece şerit testere ile aynı hıza ulaştığında elde edilebilir. Malzeme şeridi ayrıldıktan sonra, sistem hava yastıkları ile taşımadan konveyörler ile taşınmaya geçer. Güvenli bir tutuş için, özellikle de küçük metal plakalar için, taşıyıcılar bir vakum kaynağı ile donatılmıştır. Bobin sonundaki bir parçanın istenen plakadan her zaman daha kısa olduğu için, bir pnömatik silindir taşıyıcıları aşağı indirir ve böylece kalan malzemenin bir geri dönüşüm kabının içine kaymasını sağlar.
 
Direksiyon valfleri

Kohler tesviyenin güzelleşmesi için son ek vakum konveyörleri ve 105 vakum valfi ile yeni geliştirilen istifleyici. Farklı boyutlarda, malzeme ve malzeme kalınlıklarında levhaların ayrılmaları için maksimum keskinlik sağlar. Festo’nun 21 vakum valfleri VV-3/2-1/2-SA her istifleme kemeri için vakumu kontrol eder. Vakum yan kanal kompresörleri kullanılarak oluşturulur. Sac boyutuna bağlı olarak, 2-inç valfleri beş istifleme kemerini açabilir veya kapatabilir.
 
Bitmiş bir sac istifleyiciye ulaştığında, vakum valfleri konveyörlerin ilk odalarına basınç sağlar. İnce emiş delikli istifleme kayışları, metal levhalar ile temas ettiğinde, gerekli handling kuvvetini üretirler. Dağıtımın yapılacağı yere bağlı olarak, valfler sürekli hassas bir zamanlama ile yeniden açılır ve kapatılır. Ek hassaslık bir solenoid valfı MFH-3-1/4-S ile kombinasyon halindeki vakum valf parçası üzerinde bir ejektör darbe tarafından sağlanır. Hızlı anahtarlama valflerinin sağlamlıkları ve 16 mm nominal boyutları hızlı, düşük bakım dağıtımı sağlar.
 
Koşu paletleri

Kohler’in yeni geliştirilmiş vakum istifleyici sistemi dikkatli ve hafif biçimde metal plakaların üst üste yerleştirilmesini sağlamak için çok sayıda Festo bileşenleri kullanmaktadır. Uçan levha düşüşü veya inç plaka damla uçan veya santimleme işlemleri büyük ve küçük formatlarda istifleme sağlar. Bu da birkaç küçük paketin aynı palet üzerinde yığılmış olması anlamına gelir. Bu kombinasyon plakaların paket için optimize edilmiş şekilde düzenlenmesi seçeneğini sağlar. Bir zincir taşıyıcı son olarak malları etiketleyen ve ERP için veri gönderen bir boşaltma istasyonuna paletleri ulaştırır. Yenilikçi vakum istifleme kemeri ile tesviye sistemi pnömatik ekipmanların enerji, alan ve giderlerden tasarruf etmek için nasıl kullanılabileceğini gösterir.   
 
Sık Esneme Yaratıcıdır
 
Malzemedeki farklı fiber uzunlukları saclardaki gerginlikten sorumludur. Bu, özellikle rulo çevresinde malzemelerin haddelenmesi suretiyle olur. Sac daha da işlemek adına optimize edilmek için, rulo tesviyesi sırasında birden fazla alternatif bükme hareketine uğrar. Bu bükme ofset tesviye silindirleri kullanılarak yapılır. Bunlar, malzemede tek tip bir elyaf uzunluğu elde ederek kendi esneklik sınırını aşan metal şeridi deforme ederler. Şerit tesviye girdiğinde, makine olarak henüz tesviyeye girmemiş metal levhanın en büyük bükülmesinden daha büyük olacak şekilde şeridin tüm genişliği boyunca bir bükülme oluşturur. Güçler başlangıçta çoksa, bunlar tesviye çıkışında düşer. Makineden çıkarken sac böylece planlanan durumuna geri döner.
 
  • Metal levhaların narin yüzeyi tesviye aracılığıyla hassas aktarım gerektirir.
  • Formda metal levhalar: Kohler’in 42 metre uzunluğunda tesviye sistemi, dakika başına 80 m sacın gerginliğini kaldırır. 
  • Nazik dev: Yeni istifleyici metal levhaları vakum kullanarak yavaşça taşır ve paletlere yerleştirir. 
  • Yüksek performans: 105 vakum valfi vakumu hassasiyetle dağıtır. 
  • İstifleme sisteminin beş vakumlu taşıyıcısı baskı izi bırakmadan mükemmel bir destek sağlar. 
  • Sac metal ile temas ederse, beş istifleme kemerindeki ince emiş delikleri güvenilir ve hassas handling sağlar. 
  • Sac boyutuna bağlı istifleme kemerinin vakumunu düzenleyen 2-inç valfleri solenoid valfler VSNB-F kontrol eder. 
  • Hareketli silindir ile standart DNC silindir, tesviye silindirine giriş öncesi şerit taşınımını ayarlar. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • DÜNYANIN SOĞUK CENNETİ ; NORVEÇ

    DÜNYANIN SOĞUK CENNETİ ; NORVEÇ

    En geniş manâda İskandinavya denildiğinde akla aşağıdaki beş ülke gelir; Danimarka (Denmark) Başkenti Kopenhag, İsveç (Sweden) Başkenti Stockholm, Norveç (Norway) Başkenti Oslo, Finlandiya (Finland ) Başkenti Helsinki, İzlanda (Iceland) Başkenti Reykjavik İskandinavya Ülkelerinden bu sayımızda üçüncü ülkesi olan Norveç’i sizlere detaylı bir şekilde sunmaya çalışacağız.... Devamı »