Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / WIN Automation iş bağlantıları için cazibe

WIN Automation iş bağlantıları için cazibe

Bu yıl 21'incisi düzenlenen WIN Automation Fuarı, sektörü 19 -22 Mart 2014 tarihleri arasında yeni iş bağlantıları kurmak için Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde buluşturdu.

WIN Automation iş bağlantıları için cazibe
Toplam 23 farklı ülkeden gelen katılımcılar son trendlerini ziyaretçilere sergileme fırsatı yakaladılar. Otomasyon, Hydraulic & Pneumatic, Electrotech ve Materials Handling sektörlerini tek çatı altında buluşturan fuar bu yıl İtalya'ya, "Avrasya İş Ortağı" olarak ev sahipliği yaptı.

İtalyan Büyükelçisi Sayın Gianpaolo Scarante'nin onurlandırdığı fuar açılışında fuar hakkındaki yorumlarını şu şekilde dile getirdi: "Otomasyon, Hidrolik ve Pnömatik ile Malzeme Taşımacılığı konularına odaklanan, Avrasya'daki önde gelen endüstriyel etkinlik olan WIN Eurasia Automation'da çok sayıda İtalyan firmasının bulunması ve İtalya'nın bu yılki fuar için "Avrasya İş Ortağı" olarak seçilmiş olması, Türk ve Avrupa-Asya pazarlarının İtalya için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. İtalya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişki son derece güçlüdür. 2013'te karşılıklı ticaretimiz yaklaşık 20 milyar dolardı, bu durum İtalya'yı Türkiye’nin dördüncü en büyük ticari ortağı haline getirmiştir; ayrıca, Türkiye'deki İtalyan şirketlerinin sayısı rekor bir seviye olarak 1.100'e ulaşmıştır".

Hannover Messe Bileşim Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları paylaştı: "Katılımcılarımızdan verimli işbirlikleri hakkında olumlu geribildirimler aldık. Katılımcılarımız son derece memnun kaldılar ve salonlar ziyaretçilerle tamamen doluydu. WIN Automation, Avrasya bölgesindeki ilgili sektörlerin yeni ürünleri ve gelişmeleri hakkında bilgi edinebileceğiniz 1 numaralı buluşma noktasıdır. Ticari Fuar, endüstrinin merkezi durumundadır; fuarlarımız dünya çapında giderek daha fazla ilgi görmektedir. Bu yıl, fuara katma değer sağlayan konular ön plana çıktı. Uzun bir aradan sonra Bulgaristan ve Çin ulusal pavilyonlarıyla tekrar fuara katıldı; ABD ise ilk kez fuara katılım gerçekleştirdi. Bunlara ek olarak, Promos (Milan Ticaret Odası Özel Ajansı) tarafından desteklenen "Avrasya İş Ortağı" etkinliği kapsamında, 30 İtalyan firması yeni iş bağlantı kurma fırsatı yakaladı. WIN Automation Fuarı, üniversitelilerin araştırmalarını ve yeni projelerini endüstriye tanıtmaları ve yeni sponsorlar bulmaları amacıyla önemli imkânlar sağladı.”

WIN Automation Fuarı ulusal ve uluslararası delegasyonların buluşma platformu olduğunu bir kez daha kanıtladı. T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl Arnavutluk, Cezayir, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Ürdün, Sırbistan, Tunus, Özbekistan ve Yemen’den satın alma delegasyonlarını fuarı ziyaret etti. Anadolu satın almacı programları kapsamında Türkiye’de endüstriyelleşen şehirlerin fuara katılımı bu yıl toplam 38 şehre çıktı.

Sanayinin nabzını tutan WIN Automation Fuarı, başta T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, TOBB, OAİB, KOSGEB, ZVEI ve VDMA olmak üzere 25’i yabancı 86 kuruluş tarafından desteklenmektedir.

Otomasyon Fuarından Yüksek Memnuniyet 

Gıda, kimya, petrokimya, çimento, tekstil, seramik, kâğıt, petrol, gaz, savunma, demir-çelik, ilaç, otomotiv, cam, enerji, su ve atık su arıtma gibi makina sanayisine yönelik mühendislik hizmetleri veren endüstriyel otomasyon ise, bu sektörlerin rekabet edilebilirliğini ve verimliliğini artırarak kaliteyi yükselten en önemli itici güçlerden birini oluşturuyor. 1, 2, 3, 4 ve 10'uncu holde gerçekleşen otomasyon fuarı sektörün lider firmalarının yanı sıra A.B.D., Güney Kore, Almanya, İtalya ve Japonya'yı ülke pavilyonları olarak tek çatı altında buluşturdu.
Cosberg Automazioni E Sistemi Per L'assemblaggio (Cosberg Otomasyon ve Montaj Sistemleri) Pazarlama Müdürü Monica Teli şunları paylaştı: "Fuar ile ilgili izlenimim, ilk iki gün biraz yavaş başladığı fakat son iki gün ziyaretçi kalitesi konusunda tamamıyla memnun olduğumuzdur. WIN Otomasyon'a 3. kez katılmaktayız. Kurduğumuz bağlantıların çoğu yeni ve bu durum pazara yönelik yeni fırsatların oluşmasını sağlayabilir. WIN fuarlarına katılmayı sürdüreceğiz. Bu derece başarılı bir fuarda emeği geçen organizatörlere teşekkür ediyorum."

Iwona Bochenska, Chicago Ticaret ve Yatırım Ofisi, Yüksek Uluslararası Ticaret Uzmanı fuar ile ilgili görüşlerini bildirdi: "Illinois - Ticaret ve Yatırım Ofisi (Office of Trade and Investment) adına, İstanbul'daki WIN Otomasyon Fuarı 2014'te harika iş çıkardıkları için Hannover Fuarları Türkiye'ye teşekkür etmek istiyorum. USA Illinois pavilyon alanından ve profesyonel stand tasarımından çok memnunuz. Illinois şirketlerimizi tanıtmak ve sağlam iş ilişkileri kurmak için iyi bir ortam sağladı. Hannover Fuarları Türkiye, kendimizi çok özel hissetmemizi sağladı ve takımınızdan gördüğümüz yüksek ilgiyi takdir ediyoruz. Bu imkân, WIN Otomasyon 2014'te katılımcılar olarak amaçlarımıza ulaşmamızda bize yardımcı oldu. İşbirliğimizi sürdürmeyi ve gelecekte WIN'de başarılı olmayı dört gözle bekliyoruz."
ZVEI Services GmbH ticaret fuarları takım lideri Dr. Martin Uhlendorf şunları paylaştı: "Alman pavilyonunda yer alan 26 firmanın tamamı WIN World of Industry'nin sonuçlarından son derece memnun. Önceki yıla göre ilk gün daha az sayıda ziyaretçi fuar alanındaydı; fakat daha sonra ziyaretçilerin sayısı giderek arttı. Alman katılımcılar, fuarın ardından iyi bir iş bağlantıları kuracaklarını düşünüyor."

Electrotech Fuarı 3 Uluslararası Pavilyonu Ağırladı 

WIN Fuarları’nın ikinci büyük alanına sahip olan Electrotech Fuarı yaklaşık 9000 metre karenin üzerinde elektrikle ilgili tüm alt dalları kapsayan ürünleri ziyaretçilerin beklentilerini tam anlamıyla karşıladı. Dünya'dan gelen şirketlerin yanı sıra Güney Kore, Bulgaristan, Çin ülke pavilyonlarıyla katılarak sektörün son trendlerini sergilediler.
BSME (Bulgaristan Küçük ve Orta Ölçekli Girişimleri Destekleme Ajansı) Uluslararası İşbirliği Departmanı'ndan Mirella Tasseva şunları paylaştı: "BSME'nin desteğiyle 7 Bulgar firması katılımda bulundu. Her bir stand 5 ile 40 arasında iş bağlantısı oluşturmayı başardı; çoğu firma katılımlarının sonucu olarak kurdukları iş bağlantılarından daha fazlasını bekliyor. Bulgaristan pavilyonundaki bazı katılımcıların iş yaptığı distribütörler var ve pazarda yeni distribütörlerle bağlantı kurmayı umuyorlar. Bulgaristan ulusal pavilyonunda memnuniyet düzeyi çok yüksekti.”

Materials Handling Fuarı İstifleme Sektöründeki Yenilikleri Sundu 

Sanayi toplumunun artan ihtiyaçları taşıma, istifleme ve depolama alanlarındaki çözüm ihtiyacını günümüzde artırmaktadır. Sektörün 2023 yılına kadar 2 Milyar USD’lik pazar hedefine ulaşması bekleniyor, 2014 yılı için ise ihracat hedefi 400 Milyon USD civarındadır. 5'inci ve 6'ıncı salonlarda düzenlenen Materials Handling fuarı, önceki seneye göre kıyasla firmalar %15 daha fazla katılım gösterdi. Katılımcılar forklift, transpalet gibi birçok fabrika içi taşıma çözümleri sunan ürünlerini sergilediler.
 
ISDER (İstif Makinaları Distribütörleri İmalatçıları Derneği) Genel Sekreteri Faruk Aksoy, fuara katılmaktan son derece memnun olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: " WIN fuarı bizim de ISDER olarak çeşitli sektörler ve depo raf sistemleri, forklift, konveyör ve personel yükseltici platform gibi farklı ürün gamlarından üyelerimiz ile katılmış olduğu ve desteklediği önemli fuarlardan birisidir. Bu sene 21 firma ile katılım gerçekleştirdik. Fuardan genel olarak üyelerimiz memnun olduğunu belirtebiliriz. Bu da bizim için bir gurur kaynağı diyebiliriz. WIN fuarlarına katılımız dernek olarak artarak devam edeceğine inanıyoruz..."

Hidrolik Pnömatik Fuarında Başarılı İş Bağlantıları Kuruldu 

Hidrolik Pnömatik sektörü mühendisler için çok önemli araçlardır ve ürün yelpazeleri, dişçilikten otomotive; ağır hizmet ekipmanlarından yarı iletken üretimine kadar tüm sektörlerde devamlı gelişmektedir. Hidrolik - Pnömatik sektörü, imalat sanayisindeki hızlı gelişme ile birlikte özellikle son 10 yıldır ciddi bir yükseliş gösteriyor. Tahminlere göre 400 milyon Euro civarında büyüklüğe sahip olan sektör, önümüzdeki dönemde de imalat sanayisindeki gelişmelerle büyümesini sürdürecek. Hidrolik ve Pnömatik Fuarı 12. salonun tamamını kapsayan birçok üretici firmaya ev sahipliği yaptı, Çin ve İtalya ise ülke pavilyonlarıyla katılım gösterdi.
Liu Bo CCPIT (Çin Konseyi Uluslararası Ticaret Makina Tanıtımı Alt Konseyi) Program Direktörü fuar ile ilgili görüşlerini belirtti: "yaklaşık 200 şirket ile yeni iş bağlantıları kurduk; bizim için son derece başarılı bir fuardı. Gerek ziyaretçi gerek katılımcı oldukça profesyoneldi. Fuardan memnun kaldık ve seneye tekrar katılmayı düşünüyoruz. Organizatörlere teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz."

Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi Bilgi Alış Verişi İçin Mükemmel Platform Sundu 

Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi kapsamında bu yıl 4'üncü Robotics & Automation Sempozyumu ENOSAD işbirliği ile düzenlendi. Fuarın üçüncü günü düzenlenen sempozyumda konuşmacı olarak katılan uluslararası firmalar ise Strohtmann Machines & Handling, Püschel, Isra Vision, DE-STA-CO, SPINEA, FESTO, Leuze Electronic, Grenzebach, E3TAM'dı. Ulusal etkinlikler kapsamında ise toplam 38 çözüm gösterileri ve 14 kurumsal etkinlikler düzenlendi.

WIN Fuarı Kapılarını Başarıyla Kapadı

Toplam net 30.684 metre kare alanda 1950 katılımcı ürünlerini sergiledi. Fuar Türkiye'den ve dünyadan 77.204 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ATHAPACK MAXOM F320/460

    ATHAPACK MAXOM F320/460

    Özellikleri: • Ürüne temas eden tüm yüzeyler AISI 304 paslanmaz çeliktir. • Çeşitli paket tipleri; yastık, körüklü, oturan gibi.... Devamı »