Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ​Türkiye, SIAL Paris’e Yine Damgasını Vuracak

​Türkiye, SIAL Paris’e Yine Damgasını Vuracak

Türk gıda üreticisi, dünyanın en büyük ihtisas fuarlarından biri olan SIAL Uluslararası Gıda Fuarı’na (SIAL 2014) yine damgasını vurmaya hazırlanıyor.

​Türkiye, SIAL Paris’e Yine Damgasını Vuracak
19–23 Ekim 2014 tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak fuara Türkiye’nin milli katılımını 1980’li yıllardan bu yana İstanbul Ticaret Odası gerçekleştiriyor.  

Dünyanın çeşitli şehirlerinde; Birleşik Arap Emirlikleri / Abu Dhabi, Brezilya / Sao Paulo, Çin Halk Cumhuriyeti / Şangay, Filipinler/ Manila, Fransa / Paris, Kanada / Toronto’da düzenlenen SIAL Fuarları; Türk gıda sektörünün kendini dünyaya tanıttığı, işbirlikleri ve ortaklıklar tesis ettiği, yeni pazarlara açıldığı dev ihtisas fuarları olarak çekiciliklerini koruyor.  SIAL Paris 2012’ye çıkarma yapan Türk gıda sektörü 2014 için daha iddialı.

En Büyük 3. Ülke 

SIAL Paris 2012’ye Türkiye, ‘katılım alanını ve katılımcı firma sayısını en hızlı arttıran ülke’ olarak damgasını vurdu. En büyük katılımcı ülkeler sıralamasında da üçüncü sırada yer alan Türkiye’nin firmaları hem geleneksel hem de ilginç ürünleriyle büyük ilgi gördü.  

SIAL’e ülkelere göre en büyük katılımcı sıralamasına bakıldığında, Fransa ev sahibi ülke olarak birinci, İtalya ikinci ve Türkiye üçüncü sırada yer aldı. Türkiye bu fuarda; İspanya, Çin, Hollanda, Belçika, Almanya, Brezilya, ABD, İngiltere ve Hindistan gibi önemli tarım ülkelerini geçti.

Rekora İmza Atıldı

Her katılımda olduğu gibi Türkiye’nin firmaları, hem küresel, hem geleneksel, hem de ilginç ürünleriyle büyük ilgi gördü. Türkiye tam anlamıyla bir rekora imza atarak 10 bin metrekarede, 3 ayrı salonda, 208 firma ile gövde gösterisi yaptı. 

SIAL 2012’ye 100 ülkeden 5 bin 900 firma katıldı. Birbirinden ilginç stantlarında ürünlerini sergileyen firmaları ziyaret edenlerin sayısı 200 ülkeden 140 bin kişiyi geçti.  

SIAL 2014’de Türkiye, şimdiye kadarki en yüksek firma katılımı ile yerini alacak. 5 ayrı salonda; Genel Katılımlar, Bisküvi Çikolata ve Şekerleme, İçecek, Dondurulmuş Gıda ve Gıda Ekipmanları, Teknolojileri ve Hizmetleri sektörlerinde Türkiye milli iştiraki yine İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleşecek. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR