Salı , 19 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Schubert'ten uzun dönemli esneklik doğrultusunda çabuk bir karar

Schubert'ten uzun dönemli esneklik doğrultusunda çabuk bir karar

Türk şekerleme uzmanı Şölen, Schubert'in Akıcı modül teknolojisine güvenmektedir.

Schubert'ten uzun dönemli esneklik doğrultusunda çabuk bir karar
Türk şekerleme üreticisi Şölen, geçen yıl uygulamaya geçmiş olan Akıcı modül teknolojisini tercih eden ilk Schubert müşterileri arasında yer almaktadır. Yüksek esneklik ve muhtemel ambalaj formatlarının çeşitliliği, Schubert'in yeni akış-sarma uygulaması tarafından sunulan en önemli müşteri faydaları arasında yer almaktadır. İlave olarak, Şölen, gelecekte daha fazla formatın sadece bir kaç basit ayarlama sayesinde çok kolay bir şekilde işlenebilecek olması nedeniyle, gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen bir yatırımdan fayda sağlamaktadır.
 
Sölen'in en iyi bilinen şekerleme ürünleri Ozmo, Luppo, Criss Cross ve Biscolata'dır. Söz konusu ürün adları, 200'ün üzerinde şekerleme türüne sahip olan Şölen portföyü’nün küçük bir bölümünü oluşturmaktadır. Söz konusu aile girişimi, 1989 yılında kurulduğundan bu yana, Türkiye'deki çikolata ve çikolata temelli ürünlerin en önemli ihracatçıları arasında yer almıştır. Şölen, 2013 yılında, 200 milyon ABD Doları sınırını aştı. Bugün, Şölen ürünleri 100'den fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Söz konusu ürünlerin önemli bir bölümü Gerhard Schubert GmbH makineleri tarafından ambalajlanmaktadır. Son yenilik olan çikolata ile doldurulmuş küçük bir külah gofret olan Ozmo Kornet de bu kapsamda yer almaktadır. Söz konusu güncel nefis yiyecek, 2016 yılı sonu itibariyle, Schubert tarafından ambalajlanmış olarak dünya çapında yayılmaya başladı.
 
Son beş yıl içerisinde, Şölen, Crailsheim'den 24 ambalaj makinesi sipariş etti. Türkiye'den en son alınan sipariş, altı tanesi Akıcı modül hattı olmak üzere 16 yeni TLM makinesine ilişkindi. Söz konusu yeni makinelerden bir tanesi Ozmo Kornet'i çoklu ambalaj formatında akış-sarma poşetleri içerisinde ambalajlamaktadır. Akıcı modül, plastik tepsiyi dört veya altı yatay olarak konumlandırılmış ürünle ambalajlamaktadır.
 
Akış-sarma poşetleri içerisinde kusursuz bir şekilde ambalajlama

Şölen'in Schubert geliştiricilerine ilişkin şartları çok açıktı: TLM makinesi şekerleri farklı ambalajlar ve ambalaj materyalleri kullanarak ambalajlamalıydı.  Belirtilen husus akılda tutularak, hat, tepsileri kartonlarla birlikte akış-sarma poşetleri içerisinde de nihai olarak ambalajlayabilirdi. Erdoğan Çoban belirtmektedir ki: "Ürün hattının otomatik olarak ayarlanabilir olması nedeniyle, format değişiklikleri çabuk ve kolay bir şekilde uygulanabilmekteydi." Ozmo Kornet hattı için, dakika başına 250 şekerleme poşetini ambalajlamak üzere en fazla iki makine operatörüne ihtiyaç duyulmaktadır. Altı ürünlü tepsiler için örneğin, dakika başına 41,7 tepsi üretimi şeklinde sonuçlar alınmaktadır.
 
"Schubert makinelerinin en önemli avantajı tüm ambalajlama süreçlerinin merkezden kontrolüne imkân vermesidir-söz konusu durum yeni Akıcı modül için de geçerlidir. Burada, Schubert makinesi içerisine ve kontrol seviyesinde mekanik olarak kusursuz bir şekilde entegrasyon sağlanmaktadır. Akış-sarma poşetlerinin üçüncü taraf tedarikçilerinden entegre edilmesi karmaşık olabilir ve genel verimlilik konusunda bozulmaya yol açabilir." ifadesi Şölen İdare Komitesi üyesi Erdoğan Çoban tarafından kullanılmaktadır. Ozmo Kornet'in ambalajlanmasına ek olarak, Şölen, Luppo çikolatasının akış-poşetleme yöntemiyle ambalajlanması konusunda da Akıcı modül tarafından sunulan imkânlardan faydalanmaktadır. TLM Makinesi içerisinde gerçekleştirilen kusursuz entegrasyon sayesinde, tüm sistem düzenli bir şekilde çalışmakta ve dolayısıyla yer tasarrufu sağlamaktadır.

 

Esnek toplam konsept

Ürünler, TLM makinesinin ilk terminaline çok sıralı bir formasyon içerisinde ve taşıma sistemi üzerinde ulaşmaktadır. Burada, ilk iki sıra ilk F2 robotundan alınmakta ve Transmodül'ün format bölümü içerisine yerleştirilmektedir. Sıra içerisinde bir ürün eksik olduğu takdirde, F4 robotu yan masadan bir Ozmo Kornet almakta ve Transmodül üzerindeki boşluğu doldurmaktadır.
 
Kalite kontrol sürecinin bir bölümünü oluşturmak üzere, hareket eden zincirli taşıyıcıdan ürünleri alan F2 robotlarının, kapakların mevcudiyetini kontrol etmek üzere algılama sistemi bulunmaktadır. Söz konusu sistem, sadece hasar görmemiş münferit poşetlemeye konu olan ürünlerin dört-yönlü veya altı-yönlü tepsiler üzerine yerleştirilmesini sağlamaktadır. Söz konusu birim, şekerlemenin ambalajlamaya aktarılmasına olanak veren bir Transmodül ile tamamlanmıştır. Yeni ambalaj materyalleri için paralel bir Transmodül bölümü mevcuttur. Bir kartuş, karton içerisindeki şekerleme kornetlerinin tutulmasına yönelik olarak ambalajlama karton boşluklarını ve tepsilerini kaldırmaktadır. Sonuç olarak, yeni donanım, yüklenen tepsiler için beş değişik nihai ambalajlama formatını gerçekleştirebilmektedir. Bu durum, dört veya altı Ozmo Kornet'in akış-sarma poşetleri içerisinde ambalajlanmasına imkân vermektedir. Alternatif olarak, ürünler, on ikili formasyon ve bir formasyon içerisinde 24 üründen oluşan iki farklı formasyon halinde de ambalajlanabilmektedir.

Gelişme için elverişli hale getirilmiş

Yıllar boyunca süren yakın işbirlikleri sayesinde, Şölen ve Schubert gerçek ortaklar haline gelmişlerdir. "Schubert ile iş ilişkilerimize güvenmekteyiz; her şeyden önemlisi, onların müstesna güvenilirliğini takdir etmekteyiz." Çoban Erdoğan şirketi övmektedir: "Ortağımız Schubert, mümkün olan en iyi çözümleri bize hep zamanında olarak ve tam da ihtiyaçlarımıza uygun bir şekilde sunmaktadır."
Şirketlerimiz arasındaki yakın işbirliği sonuçta şirketlerimizin yapılarının benzer olmasından kaynaklanmaktadır. Hem Şölen hem de Schubert aile şirketleridir. Her iki şirket de bir kaç on yıl içerisinde göz kamaştırıcı bir gelişme kaydetmiştir. Bugün itibariyle, Şölen, İstanbul'da ve Güney Anadolu'da Gaziantep'te olmak üzere iki fabrikada 1700'ün çok az altında kişiyi istihdam etmektedir. Her yıl, şekerleme tesislerinde 300.000 tonun çok az altında bileşim maddesini işlemektedir. Şölen nispetsiz bir büyümeyi temsil etmektedir-söz konusu büyüme yaklaşık hesapla yıllık yüzde yirmiye tekabül etmektedir. Şölen, 2020 yılı itibariyle, milyarlık ciro sınırını aşmayı öngörmektedir. Yüksek seviyedeki esnekliği ve modüler teknolojisi ile üretici piyasa ve ürün formatı eğilim değişikliklerine hızlı bir şekilde karşılık verebilmektedir. Dolayısıyla, şirket hedeflerine ulaşma yönünde doğru bir şekilde konumlanmış olmaktadır.
 
 
Gerhard Schubert GmbH

Sarsılmaz bir kararlılık ve ileriye yönelik sağlam bir bakışla, Schubert Verpackungsmaschinen, müşterilerinin mevcut ve ileriye yönelik ihtiyaçlarına odaklanmaktadır. Şirket, modüler ve akıllı TLM ambalajlama hatlarına bağlı kalarak teknoloji konusunda tamamen bağımsız bir yöntemle cesur bir planlama gerçekleştirmektedir. Şirketin amacı, müşterilerine, kullanımı kolay, format anlamında esnek, gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen çözümler sunmak ve istisnai bir şekilde iyi performans sergilemek ve mükemmel fonksiyonel istikrar göstermektir. Şirket, düzenli aralıklarla, müşterilerine yeni boyutlarla menfaatler sunan ve bu sayede yeni teknolojilerle yeni piyasa dilimleri elde etmelerine olanak sağlayan ileriye yönelik büyük yenileşme adımlarını ortaya koymaktadır.
 
Şu an itibariyle ailenin ikinci jenerasyonu tarafından yönetilmekte olan söz konusu aile şirketi, yaklaşık olarak 50 yıl önce kurulmuştur ve 1174 kişiyi istihdam etmektedir. Karşılıklı güven ortamı ve üst seviyede bireysel sorumluluklar sayesinde, şirket kendine özgü yenilikçilik kültürünü geliştirme konusunda başarılı olmuştur. Schubert Grup, bilgi teknolojileri, mühendislik, hassasiyet parçaları ve ambalajlama hizmeti alanlarında faaliyet gösteren
Alman iştirakleri ve uluslararası iştiraklerden oluşmaktadır.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR