Salı , 23 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Sapro, 20 Yılda Dünyanın Çevresini 714 Kez Dolaşacak Kadar Islak Mendil Üretti

Sapro, 20 Yılda Dünyanın Çevresini 714 Kez Dolaşacak Kadar Islak Mendil Üretti

Islak Mendilde Yüzde 40 Pazar Payı İle Türkiye’nin Lider Firması Sapro, Faaliyette Bulunduğu 20 Yılda 150 Milyar 375 Milyon Yaprak Islak Mendil Üretti.

Sapro, 20 Yılda Dünyanın Çevresini 714 Kez Dolaşacak Kadar Islak Mendil Üretti
Islak mendilde %40 pazar payı ile Türkiye’nin lider firması Sapro, faaliyette bulunduğu 20 yılda 150 milyar 375 milyon yaprak ıslak mendil üretti.
 
Sapro’nun ürettiği ıslak mendillerin her bir yaprağı yan yana konulduğunda 28,6 milyon kilometre uzunluk elde ediliyor.  Bu rakam, dünyanın etrafını 714 kez dolaşacak, dünya ile ay arasındaki mesafeyi 75 kez kat edecek uzunluk anlamına geliyor.
Türkiye ıslak mendil sektörünün gizli lideri Sapro Temizlik Ürünleri, son 20 yılda Türkiye’nin 6 yıllık ıslak mendil ihtiyacını üretti. Yatırımlarla üretim kapasitesini artıran ve iç pazar payını %40’a yükselten Sapro, son verilerle her 2,5 yılda Türkiye pazarının bir yıllık ihtiyacı kadar üretime imza atıyor.
Günlük ıslak mendil üretimi 120 milyon yaprağa ulaşan Sapro’nun ürettiği ıslak mendillerin her bir yaprağı yan yana konulduğunda 28 milyon 571 bin kilometre uzunluk elde ediliyor.
Sapro, bu yıl 20’nci yaşını kutluyor. Private label ürünlerle faaliyet gösteren ve Dalin, Bebedor, e-bebek gibi markalar ile Migros, CarrefourSA, Aldi, A101, BİM gibi market zincirlerinin de dahil olduğu 1.152 farklı marka için ıslak mendil üretimi gerçekleştiren Sapro, bu zamana kadar 4 milyar metrekare, yani 4 bin kilometrekarelik (İstanbul il yüzölçümünün 2,6 katı) alanı kaplayacak kadar üretim yaptı.
 
62 ülkeye ihracat yapıyor
1997 yılında faaliyete başlayan Sapro, Türkiye’nin en büyük, ıslak mendil üreticisi. Sektörün açık ara farkla ihracat birincisi olan Sapro, 62 ülkeye ihracat yapıyor.
İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı “Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 496. sırada yer alan Sapro, 20 yılda Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olmayı başardı.
Proje geliştirme, 35 kimya mühendisi ve 5 biyoloğun görev yaptığı Ar-Ge ünitesi, 4 adet kimyasal analiz, mikrobiyoloji laboratuvarı, giriş kontrol ve grafik birimlerini kendi bünyesinde bulunduran Sapro,  sektörün en güçlü, yenilikçi, teknolojik ve dinamik firması.Sapro, Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan 250 firma içinde de yer alıyor.
 
Avrupa’da tek
Grup şirketlerinden Tetra A.Ş, koli ve ambalaj üretimini, Multipak A.Ş plastik üretiminive Lotus Teknik A.Ş nonwoven üretimini gerçekleştiriyor. 2017 yılı itibariyle “nonwoven”ı da kendi tesislerinde üreten Sapro, hammaddesini kendi bünyesinde üreten Avrupa’da bu alandaki tek firma konumuna sahip oldu.
Kurulduğundan bu yana üretiminin ortalama %75’ini ihraç eden Sapro, en yakın rakibinin 10 katı ihracat yaparak ıslak mendil ihracatında da açık arayla birinci sırada bulunuyor. Sapro, en fazla ihracat yapan ilk 1000 firma listesinin de 252’nci sırasında yer alıyor.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR