Cumartesi , 20 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ​Rockwell Automation’dan ‘Mobil’ Yenilik

​Rockwell Automation’dan ‘Mobil’ Yenilik

Rockwell Automation, Factory Talk Vantage Point Kurumsal Üretim Bilgi (Enterprise Manufacturing Intelligence) Sistemi uygulamasına mobil uygulama özelliğini ekledi.

​Rockwell Automation’dan ‘Mobil’ Yenilik
RockwellAutomation tarafından geliştirilen FactoryTalkVantagePoint EMI v6.0 yazılımı sayesinde, imalatçılar tesislerden ve makinelerden alınan performans ölçümlerine, alarmlara ve veri analizlerine artık istedikleri akıllı cihazdan kolayca ulaşabilecek.

VantagePoint v6.0 uygulamasına VantagePoint mobil özelliği de eklendi. Bu komponentle kullanıcılara, tüm akıllı cihazlar üzerinde çalışabilen bir ekran sunuluyor.  Aynı zamanda kullanıcıların kendi izleme sayfaları oluşturmasını ve iOS ve Android gibi HTML5 uyumlu tarayıcı ve mobil platformlar üzerinden sahalarına ilişkin verilere erişebilmesini sağlıyor.  Kullanıcılar artık VantagePoint sistemine rahatça girerek, akıllı telefonlardan tabletlere ve bilgisayarlara kadar kullanmış oldukları cihaz ile uyumlu Web tabanlı KPI (Performans Indeksi) içeriğini otomatik olarak görüntüleyebilecek, tesislerini istedikleri her yerden izleyebilecekler.

“Bu Özellik Büyük Bir Değişimi de Beraberinde Getiriyor”

İmalat verilerine masaüstü ya da mobil cihazlardan erişim sağlayan geleneksel, yüksek maliyetli ve vakit alan yöntemler ile karşılaştırıldığında, bu özellik büyük bir değişimi de beraberinde getiriyor.  Ağ yöneticisi ya da Bilgi Teknolojisi personeli tarafından oluşturulan kullanıcı tanımlı konfigürasyonlara gerek kalmıyor. Böylece üreticiler daha fazla kullanıcıyı hızlı biçimde tanımlama ve sonuçta üretim verimini artırma olanağına sahip oluyor.

FactoryTalkVantagePoint uygulamasından sorumlu RockwellAutomation Üretim Müdürü Angela Rapko, yeni özellikler hakkında "VantagePoint mobil özelliği, kullanılan cihazı anında tespit ediyor ve ekrana göre sayfaları uyarlıyor" şeklinde konuştu ve devam etti;  "Bu yaratıcı çözüm ile daha fazla kullanıcı değerli fabrika üretim/çalışma bilgilerine erişim sağlama imkânı yakalarken, bilgileri iletme maliyeti ise düşüyor."

Bir diğer yeni kilit özellik olan ‘composer’ sayesinde, VantagePoint v6.0 kullanıcıları veriler arasında dolaşabilme, kişilere bağlı haklar, öncelikler ve görüntüleme tercihlerine göre içeriği kolaylıkla özelleştirme imkânına sahip oluyor.  Kullanıcılar, en önemli bilgilere hızlı şekilde ulaşmak için programın sürükle-bırak özellikli interaktif araçlarını kullanarak kendilerine özel görüntüleme ekranı oluşturabiliyor. ‘Sık kullanılanlar’ özelliği ise, bar graflardan, gauge’lara kadar kullanıcılara tercih ettikleri görsel formatta KPI verilerini yapılandırma imkânı sunuyor. Ardından kullanıcılar, istedikleri verileri kaydedebiliyor ya da VantagePoint mobil uygulaması üzerinden istedikleri bir grup ile paylaşabiliyorlar.

RockwellAutomation Mobil Platform Sorumlusu KyleReissner, "Müşterilerimiz, sorunsuz verimlilik sağlamak için işletmeleri içinde daha fazla veri kullanımı ihtiyacı bulunduğunu ilettiler," diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor; "Taşınabilirliğe odaklanarak, kullanıcılara cihazlar arasında kusursuz biçimde geçiş yapabilme ve anında yanıt verip çözüm süresini azaltma imkânı sunmak istedik.  VantagePoint mobil özelliği, artık FactoryTalkVantagePoint uygulamasının merkezinde yer alarak kullanıcılara bu kolaylığı getiriyor.”

OEM'ler için ise bu geliştirilmiş bağlantı özelliği bilgi destekli bir makine üretmek için gerekli yapıyı sağlıyor. Ayrıca, özel programlamaya gerek kalmadan verileri görselleştirme özelliği kazanıyorlar.

VantagePoint v6.0 programının sunucu kısmına yerleştirilen gelişmiş tanımlama özellikleri ve uygulama merkezli veri kaynakları, sistem yöneticilerinin ve entegratörlerin genel sistem sağlığını ve belirli uygulamaları görüntüleyip ekrana taşımasına imkân tanıyor.
Bütün kullanıcılar, kurulu programı kaldırmak, tekrar kurmak ve bazı durumlarda yeniden doğrulamak zorunda kalmadan VantagePoint yazılım güncellemelerini alma ve uygulama esnekliğinden faydalanacaklar. Reissner, "VantagePoint mobil yapısı ile yeni ekran widget'ları ve özellikleri dâhil olmak üzere daha sık güncelleme yayınlamayı amaçlıyoruz.  Uyum sorununu gidermeye ve kullanıcıların daha az kısıtlama ile daha fazla işi gerçekleştirmesine odaklanmış durumdayız." dedi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    AYMAKSAN AYLA HAKKINDA; Firmamızda satış kavramı, sadece makine satmak şeklinde gerçekleşmez. Makinenin projelendirme ve imalat aşamasından başlayan, devreye alma ve sonrasındaki rutin çalışma sırasında devam eden, tecrübeleriyle müşterilerine çözüm sunan firmamızda % 100 müşteri memnuniyeti bizim makine satış kavramımızdır. Biz sadece ambalaj makinesi üretmiyoruz, müşterilerimize mühendislik hizmeti veriyoruz, işimize mühendisliğimizi katıyoruz. Farkımız burada yatar. Cemal AYLA Aymaks... Devamı »