Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / “Robotik Otomasyonda Entegratör Seçimi Üretim Verimini Etkiliyor”

“Robotik Otomasyonda Entegratör Seçimi Üretim Verimini Etkiliyor”

Eczacıbaşı-Lincoln ElectricAskaynak’ın iştiraki olan AskaynakAutomation tasarımdan üretime kadar bütün aşamalarda robotik otomasyon çözümleriyle fark yaratarak,.

“Robotik Otomasyonda Entegratör Seçimi Üretim Verimini Etkiliyor”
Eczacıbaşı-Lincoln ElectricAskaynak’ın iştiraki olan AskaynakAutomation tasarımdan üretime kadar bütün aşamalarda robotik otomasyon çözümleriyle fark yaratarak, üretimde verimlilik, hız ve kaliteyi artırırken maliyetleri de azaltıyor.

Robotik otomasyon destekli sistemlerin güvenli bir çalışma ortamı sunduğunu belirten Eczacıbaşı-Lincoln ElectricAskaynak Genel Müdürü Ahmet Sevük, bu sayede daha kontrollü, tutarlı ve endişesiz şekilde, daha zor parçaların üretiminin mümkün olduğuna dikkat çekti. Robotik sistemlerin avantajlarından faydalanmak için en doğru entegratörü seçmek gerektiğini söyleyen Sevük, “Robotik otomasyon gibi önemli bir yatırım kararı veren kurumların, önceliklerini belirleyerek, bu alanda uzmanlığını kanıtlamış şirketlerle çalışması kritik başarı faktörü olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.
 
Eczacıbaşı-Lincoln ElectricAskaynak’ın iştiraki olan AskaynakAutomation, robotik otomasyon sistemlerinden verim alabilmek için entegretör seçiminin önemine vurgu yaparak, bu alanda yatırım yapmak isteyen şirketlere önemli tavsiyelerde bulundu. Eczacıbaşı-Lincoln ElectricAskaynak Genel Müdürü Ahmet Sevük yaptığı açıklamada, robotik otomasyon sistemlerinin verimli, güvenli, hızlı ve her seferinde yüksek kalitede üretime imkan verdiğini ve üretimde insandan kaynaklı hata payını ortadan kaldırarak, maliyet ve zaman tasarrufu sağladığını aktardı. Robotik üretim sistemlerinin çağın üretim teknolojisinden faydalanmak isteyenler için büyük avantajlar sunduğunu ifade eden Sevük, bu sistemlerden en yüksek verimi almak için doğru entegratör seçiminin kritik başarı faktörü olduğunu söyledi.
 
“Bazı temel analizlerle doğru çözüme ulaşılabilir”
Üreticilerin makina parçalarını üretmek ya da bir sonraki robotik otomasyon sistemini kurmak için alanında uzman bir entegratöre ihtiyaç duyacağını hatırlatan Sevük, yine de bazı temel analizlerle bu konuda doğru çözüme ulaşılabileceğini aktardı. Projenin, endüstrinin veya şirketin temel faktörleri için öncelikler belirlenerek satıcıları derecelendirmenin etkin bir değerlendirme yöntemi olduğunu ifade eden Sevük, bu sayede daha kolay karar verilebileceğine dikkat çekti.
 
Kurum kültürü, kalite belgeleri, ürünlerin teknolojisiyle inovatif özellikleri ve şirket itibarının entegratör seçiminde önemli olduğunu ifade eden Sevük, çok fazla entegratörün olduğu robotik otomasyon pazarında robot yatırımı yapmış veya yapacak sanayii kuruluşlarının doğru entegratörü seçerken dikkat etmeleri gereken noktaları ise şöyle sıraladı;
 
Otomasyon entegratörünüzü tanıyın
Sofistike makine aksamını yapılandırmak gerçekte karmaşık bir iş. Güvendiğiniz, para yatırdığınız entegratörü ve ekibini tanımalı, yüz yüze toplantılar gerçekleştirmelisiniz.
 
Şirketin mali durumu kontrol edin
Tedarikçinizin mali durumunu anlamak kritik önem taşıyor. Sadece finansal olarak güçlü olan bir şirketle çalışmak mantıklı olacaktır. Bu yönetim olgunluğunu ve şirket sürdürülebilirliğini gösterir.
 
İhtiyaçlarınızı karşılayabilme yeterliliğine sahipler mi?
Bir tedarikçiyi değerlendirirken, kabiliyetlerinin, konumlarının, ölçeklerinin sizin boyutunuza ve ilgili ihtiyaçlarınıza uyup uymadığından emin olun. Çok büyük veya çok küçük bir entegratör seçimi, sizi özen, esneklik veya projenizin gerektirebileceği herhangi bir acil destek-hizmet açısından, en ön sıraya veya en arka sıraya koymalarına neden olacaktır.
 
Esneklik önemlidir
Özellikle robot entegrasyonu sektöründe, ihtiyaç duyduğunuz anda, her firma gerekli beceriye ve yeteneğe sahip değildir. Projenin yapım aşamasında robot entegratörünün tüm riskleri azaltmayı ve ilave mekanik tasarımcılar veya mühendislere ihtiyaç duyduklarında projenizi desteklemek üzere yetenekli kişilerin ve kaynakların teminini nasıl planladığını öğrenmeniz yerinde olacaktır.
 
Tedarik zinciri projenin başarısında temel unsurdur
Ekipman teslimi, garanti, eğitim, yedek parçalar, fiyatlandırma ve indirimlerin tümünün bir fiyatı vardır. Entegratörünüzün nihai müşterileri için en iyi değeri sağlaması için endüstri tedarik zincirinin iyi olması gerekir.
 
Endüstri 4.0’a hazır mısınız?
Yeni bir sanayi dönemine giriyoruz. Veri, izlenebilirlik, esneklik, verimlilik ve otonomluk önemli değerler haline geliyor. Endüstri 4.0 vizyonu olan entegratörlerde bu farklılıkları görebilmeniz mümkün olur.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SEVDİKLERİNİZLE GÜZEL VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 5 FARKLI ROTA

    SEVDİKLERİNİZLE GÜZEL VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 5 FARKLI ROTA

    Derin berrak sulardan, yemyeşil tepelerin zirvesine, doğanın sunduğu birçok güzelliğini dergimizde keşfedebilirsin. Dünyada hala hayat varmış dedirten olağanüstü atmosferinde gündüzleri; koyların ve kumsalların keyfini çıkarırken, geceleri; ışıl ışıl bir dünya sunan eğlence mekanlarında tatil keyfini doyasıya yaşayabilirsin.... Devamı »