Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / PC Tabanlı Kontrol ve XTS ile Kaynak Tasarrufu Sağlayan Paketleme

PC Tabanlı Kontrol ve XTS ile Kaynak Tasarrufu Sağlayan Paketleme

Çok yüksek proses hızı ve hassasiyeti ile en az malzeme kullanımı...

PC Tabanlı Kontrol ve XTS ile Kaynak Tasarrufu Sağlayan Paketleme
Ambalaj malzemelerinin üretiminde kullanılan hammadde miktarını azaltırken en doğru miktarda malzeme kullanımını nasıl sağlarsınız? Tüm üretim  süreçlerinde enerji tüketimini nasıl azaltabilirsiniz. PC tabanlı kontrol, kaynakların tüketiminde mutlak bir azalma sağlar. Bu farkı ortaya çıkaran XFC ("eXtreme Fast Control") teknolojisidir. 100 μs'den küçük I/O cevap süreleri ile üretim süreçleri olağanüstü hassaslıkla ve tekrarlama doğruluğuyla kontrol edilir. Hiçbir özel donanıma gerek olmadan XFC, paketleme makineleri için son derece hızlı ve doğru kontrol çözümleri sunar. 

PC ve EtherCAT tabanlı kontrol, daha kısa çevrim süreli ve daha fazla işlem hacimli mükemmel senkronizasyona sahip süreçleri ve hareket kontrol dizilerini temin eder. Ambalaj malzemesi üzerindeki baskı işaretlerine hızlı ve hassas cevap verebilen teknoloji kullanılan malzemeden tasarruf edilmesini sağlar. Örneğin, ilaç paketlemede ürünlerin birbirlerine daha yakın şekilde yerleştirilmesiyle atık miktarının azaltılmasının yanı sıra gereken kapatma filmi miktarı da azaltılmış olur. Kapatma sıcaklığının hassas kontrol edilmesiyle daha ince plastik filmlerin kullanımı mümkün olur. Hızlı ve son derece hassas süreçleri kontrol etme yetenekleri PET şişe cidar kalınlığını azaltırken, karton kap üretimi sırasında kullanılan kâğıt ve alüminyum miktarını da azaltır. Bu sayede minimum doldurma düzeyine daha hassas yakınsama elde edilir böylece yüksek hacimli ürünler paketlenirken önemli malzeme ve maliyet tasarrufu sağlanır. 

XTS (eXtended Transport System) ile birlikte PC tabanlı kontrol, ambalaj malzemesi tasarrufu için yeni yöntemlerin kapısını açıyor. Gösterilen örnek, yatay ve dikey formlu doldurma ve kapatma makinelerinin yüksek proses hızı ve hızlı takım değişimi avantajlarını hiçbir mekanik müdahale olmaksızın bir araya getiriyor. XFC ve XTS, baskı işaretlerini kapatma giyotini ile senkronize ederek kapatıcıyı ürünün mümkün olduğunca yakınına yerleştirmeyi mümkün kılar. 

EtherCAT I/O sistemi: kompakt servomotor terminalleriyle daha yüksek performans aralığı.

Servo sistemi, I/O teknolojisinden yararlanarak sürücü hacmi gereksinimini oldukça azaltır.


Yeni EL7211 servo terminalle, EtherCAT I/O sistemi artık, aynı zamanda hacimden tasarruf sağlayan 24 mm genişliğinde bir  terminal boyutlarında ve 4,5 ARMS'ye kadar akım çıkışı sağlayabilen komple bir servo sürücü sunuyor. Bu gelişmiş EtherCAT Terminali, dahili resolver arabirimiyle veya Tek Kablo Teknolojisi (OCT) ile sisteme dahil edilebiliyor. Özellikle yeni AM811x servomotorlarla kombine olarak kullanıldığında, kullanıcılar son derece kompakt, verimli ve düşük maliyetli bir servo sisteminin avantajlarından yararlanabiliyorlar. 

Dahili resolver arabirimli EL7211 servomotor EtherCAT Terminali, Beckhoff'un AM31xx ve AM81xx serisi motorları için dikkat çekici derecede kompakt bir tasarımda, etkileyici bir sürücü gücü sunuyor. 24 mm'lik bir terminal muhafazasıyla tasarlanmış olması sayesinde, daha önce kendini kanıtlamış olan 2,8 ARMS akımlı popüler 12 mm genişlikteki EL7201 servomotor terminaline göre, 50 V DC'de 4,5 ARMS' ye kadar akımla daha yüksek performans veriyor. 

Tek Kablo Teknolojisi(OCT) devreye almayı kolaylaştırıyor ve maliyetleri düşürüyor 

EL7211-0010 servomotor terminali mutlak enkoderleri desteklediği için, Tek Kablo Teknolojili (OCT) AM81xx servomotor serisi için uygundur. OCT, güç ve geribesleme sinyallerini tek bir standart motor kablosunda birleştirir, böylece malzeme ve devreye alma maliyetlerini belirgin derecede düşürür. Servomotorların dahili elektronik tanımlama etiketleri, EL7211-0010 EtherCAT Terminali tarafından otomatik olarak okunabilir ve motorun devreye alınmasını basitleştirir.

Sahaya yönelik akım ve PI hız kontrolü sayesinde EL7211 servomotor terminali hızlı kontrol teknolojisi ile hızlı ve yüksek derecede dinamik konumlandırma görevleri için idealdir. Bir 12T model hesaplaması üzerinden alınan aşırı ve düşük gerilim, aşırı akım, terminal sıcaklığı veya motor yükü gibi çok sayıda parametrenin izlenmesi, maksimum işlem güvenliği sağlar. Yüksek performanslı bir haberleşme sistemi olarak EtherCAT ve uygulama katmanı olarak EtherCAT üzerinden CAN (CoE), PC tabanlı kontrol teknolojisi için en uygun arabirimi sunar. 
Yeni kompakt servomotorlar daha fazla yer tasarrufu sağlıyor 

EL72xx-0010 tarafından kontrol edilebilen yeni AM811x servomotorlar, 50 ile 250 W arasında ölçeklenebilen bir çıkış gücü sunarken en küçük montaj boyutlarını elde etmek üzere 40 mm flanş çaplı olarak tasarlandı. 15 bit çözünürlüklü single ya da multiturn mutlak enkodere ek olarak Tek Kablo Teknolojisi (OCT) bağlantı çözümü ile donatılmışlardır. Hızlı bağlanıp sökülebilme özelliğine sahip dönel konnektörler endüstriyel tasarımı sağlamakla birlikte montajı kolaylaştırıyor. Üç ayrı toplam uzunluk ve opsiyonel sabit mıknatıslı tutma freni ile uygulama alanları genişletiliyor. 
pr122014_Beckhoff_EL7211 isimli görsel kullanılacak.

Yeni EL7211 servomotor terminali 4,5 ARMS akıma kadar servomotorlar için ideal sürücü çözümü sunarken EL7211-0010, aynı zamanda, malzeme ve devreye alma malilyetlerinde tasarruf sağlayan OCT bağlantı teknolojisini de desteklemektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR