Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Otomasyonda Uygulaması Kolay Hareket Kontrolü

Otomasyonda Uygulaması Kolay Hareket Kontrolü

Yeni Rexrothındracontrol V Kontrol Ünitelerinin Tek Tip Yazılım Aracı İle Yapılandırılması

Otomasyonda Uygulaması Kolay Hareket Kontrolü
Yeni Rexrothındracontrol V Kontrol Ünitelerinin Tek Tip Yazılım Aracı İle Yapılandırılması

Bir parmak dokunuşu ile program kontrolü: Yeni nesil kontrol üniteleri ile BoschRexroth, akıllı telefonlardan ve tablet PC'lerden bilinen hareket kontrolünün avantajlarını otomasyona taşıyor. Her türlü koşulda kullanılmak üzere tasarlanan bu dayanıklı cihazlar farklı ekran boyutlarına uygulanabiliyor. Tek bir yazılım aracının kullanılması ise uygulamayı basitleştiriyor.

Kaydırma yapmak için sadece parmağınızı ekranda sürmeniz yeterlidir. Görüntüyü yakınlaştırmak için de iki ucundan iki parmağınızla çekebilirsiniz. Bu hareket kontrolü, son birkaç yıl içinde akıllı telefonlar ve tablet PC'ler sayesinde oldukça yaygınlaşan bir kontrol tipidir.
Rexroth'un yeni nesil çok dokunuşlu kontrol üniteleri ile makine üreticileri, bu işletim felsefesini fabrika otomasyonunda da kullanabiliyor. Bu süreçte, BoschRexroth kullanıcı ara yüzlerinin konfigürasyonunu tüm HMI cihazları için tek bir yazılım aracı aracılığıyla basitleştiriyor. WinStudio, Windows CE'den endüstriyel PC'ler için büyük ekranlara kadar tüm kontrolör tabanlı kompakt HMI modelleri için yazılım modüllerinin yeniden kullanımı sayesinde etkili bir mühendisliği mümkün kılıyor.

Böylece 4 ila 9 inçlik diyagonal ekranlara ve kendi kontrolörlerine sahip yeni kompakt minyatür kontrol üniteleri, hem tek hem de çok dokunuşlu çalışma için sunuluyor. Standarda göre, iletişim, hızlı bir Ethernet TCP IP bağlantısı üzerinden bir kontrol ünitesi ile gerçekleştiriliyor. Cihazlar veri yedeklemesi için bir SD kart hafıza modülüne ve çevrebirim cihazlarının bağlanması için de 2 USB portuna sahip bulunuyor.
15, 18 ve 21 inçlik yeni endüstriyel PC ekranları, derinlemesine bilgi ve çok dokunuşlu PC tabanlı otomasyon uygulamalarının modern bir görselleştirilmesi için alan sağlıyor. Alüminyum ön kısım ile gömme ve çizilmeye dayanıklı cam IP65 koruma kategorisinin gerekliliklerini karşılıyor. Yüksek şok ve titreşim direnci ile birlikte, çalışan üniteler zorlu üretim koşulları altında da uygun kullanım imkânı sunuyor.

BoschRexroth Hakkında

BoschRexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, BoschRexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2'lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. BoschRexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalarüretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

BoschRexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği, Fabrika Otomasyonu ve Yenilenebilir Enerji pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. BoschRexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. Globalde 2013 yılında, 80'in üzerindeki lokasyonda 36.500’ü aşkın çalışanıyla yaklaşık 5,7 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR