Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / OSO A.Ş.

OSO A.Ş.

OSO A.Ş. imalat sektöründe imalatçı-ihracatçı niteliğinde faaliyet gösteren firma ve temsilcilerin bir araya gelerek oluşturduğu geniş tabanlı bir satın alma organizasyonudur.

OSO A.Ş.
OSO A.Ş.
OSO A.Ş. imalat sektöründe imalatçı-ihracatçı niteliğinde faaliyet gösteren firma ve temsilcilerin bir araya gelerek oluşturduğu geniş tabanlı bir satınalma organizasyonudur. Bu organizasyon, Türkiye’deki makine ve aksamları ihracatçılarının tümünü temsil eden, T.C. Başbakanlık Orta Anadolu Makine İhracatçılar Birliği üyelerinin ve yönetim kurulunun katılımı ve desteği ile oluşturulmuştur.
 
Kuruluş Amacı:
Türk imalat sektöründe girdi maliyetlerinin yüksekliği temel sorunlardan biridir. Küçük, orta ve mikro ölçekli çok sayıda firmanın oluşturduğu dağınık bir yapıya sahip olan imalat sektöründe uygulanamayan ölçek ekonomisi, yüksek seviyelerde seyreden girdi maliyetleri ile firmalarımızı karşı karşıya bıraktığından, üretici firmalar yurtdışı rekabette zorlanmaktadır. Oysa üreticilerin imalatlarını gerçekleştirmeleri için gerekli olan malzeme ve hizmetler ortak bir platformda değerlendirildiğinde ortaya çıkan miktarlar, tedarikçileri ve yan sanayiyi, anlamlı fiyat iskontoları sunabileceği bir seviyeye ulaştırmaktadır. Bu nedenle OSO A.Ş. Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın pilot projesi olarak OAİB Makine ve Aksamları İhracatçı Birliği tarafından çözüm sunması amacıyla devreye sokulmuştur. OSO A.Ş., üreticilerin alımlarını tek bir merkezde toplayarak elde ettiği pazarlık gücü ile girdi maliyetlerini minimize edecek bir mekanizma görevi üstlenmektedir.
 
Organizasyon, imalatçıların kullandıkları malzemeleri, kalitelerinden ödün vermeden optimum fiyatlarla tedarik edebilmelerini hedef almaktadır.
 
Aynı sektörde bulunan firmaların; ortak satınalma, ortak satış, ortak dağıtım, ortak tasarım ve servis hizmetleri gibi işbirliklerine girmiş olmaları, maliyetlerini düşürmek sureti ile yurtdışı rakiplerine karşı rekabette önemli bir üstünlük yakalamalarına olanak verecektir.
 
Firma, satın alma fonksiyonunu güvenilir bir organizasyona delege ettiğinde; zaman ve enerjisini ürünün kalite standartlarının yükseltilmesi, yeni ürünlerin tasarımı ve piyasaya sunulması için kullanacaktır.
 
Yüksek teknolojiyi iş süreçlerine entegre ederek daha hızlı ve kolay iş yapabilmek, rekabet çağının gereği olan birlikte hareket etme anlayışını oluşturmak üretkenliğini ve verimliliği artıracaktır. Güçlerin birleştirilmesi ise global pazarda kalıcılığı sağlayacaktır. İmalat sektörünün ülke ekonomisinde ki gerekli yerini alabilmesi için ölçek ekonomisi oluşturulacaktır.
 
Ortalık ve Üyelik Yapısı:
OSO A.Ş. ortaklık yapısında; 106 firma ve şahıs bulunmaktadır. Bu yapı içerisinde; 71 Makine imalatçısı, 2 İhracatçı Birliği, 11 makine imalatçısına yönelik imalatçı ve tedarikçi, 7 dernek ve birlik ile 15 adette diğer iştigal konularında ortak yer almaktadır. OSO A.Ş. ortaklarını makine imalatçısı ve ihracatçısı firmaların yanı sıra, ortak satın almada stratejik güç kazandıracak firmalardan da seçmektedir.
 
OSO A.Ş.  üye sayısı 2015 yılı itibariyle 500’e ulaşmıştır. OSO A.Ş sadece makine sektörü yerine tüm imalat sektörünü ve stratejik grupları aynı çatı altında birleştirmeye yönelmiştir.
 
Bu amaca yönelik olarak; OSTİM-İŞİM (İş ve İnşaat Makineleri) KÜMESİ, TARMAK-BİR(Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği), İSKİD(İklimlendirme, Soğutma, Klima İmalatçıları Derneği), PAGEV-PAGDER (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı), TEMSAD (Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği), AMD(Ambalaj Makinecileri Derneği), dernekleri sisteme ortak olarak dahil olmuşlar, imalat sektöründeki firmaların kurmuş olduğu diğer dernek, birlik ve kümelenmelerle ise görüşmeler sürdürülmektedir.
 
Ortaklarımız ve tedarikçilerimiz hakkında ki tüm bilgiler OSO A.Ş.’nin www.osoline.com adresinde ki web sitesinden takip edilebilir.
 
Alıcı Firma Açısından Avantajlar;
  • Girdi maliyetlerinde ortalama %15 - %40 oranında düşüş sağlanmaktadır.
  • Alıcı – Tedarikçi arasında; satın alma sürecinde zamansal kayıplar en aza inmektedir.
  • En iyi kalitede, en ucuz fiyata ve en kısa zamanda ürün alımı sağlanmaktır.
  • Fiyatlar ve indirim oranları anlaşma süresince sabitlendiği için alıcı firma maliyet hesaplamalarını kolayca yapabilmektedir. 
  • Yeni bir sanal pazar ve rekabet ortamı sunmaktadır.
  • Kısa süreli kazanç değil, uzun süreli kalite ve kazanç kazanımı sağlanmaktadır.
  • Alıcının istenilen özellikte ve miktarda ürüne en kısa sürede ulaşması sağlanmaktadır.
  • Tedarikçi firma bilgilerine rahatlıkla ulaşım sağlamaktadır.
  • Tedarikçi portföyü gelişmektedir.
 
ÜYELERİN YARARLANABİLECEĞİ HİZMET ANLAŞMALARI;
  1. Akaryakıt anlaşması
  2. Yurtiçi kargo hizmeti
  3. Yurtdışı kargo hizmeti
  4. Sigorta hizmetleri
  5. Gümrük hizmetleri
  6. Kırtasiye hizmetleri
  7. Yardımcı ekipman hizmetleri
  8. Antrepo hizmetleri
  9. Dış ticaret danışmanlık hizmetleri
  10. Araç kiralama hizmetleri
  11. Kurye hizmetleri
  12. İş Saglığı ve Güvenliği
  13. Doğal Kaynak Suyu
  14. Endüstriyel Otomasyon
  15. Elektrik şalt malzemeleri
  16. Hırdavat
  17. Beyaz yaka –Üst düzey eleman temini
  18. Lojistik
  19. Araç Takip Sistemleri
  20.  Yurtiçi- Yurtdışı Lojistik Hizmetleri
  21.  Marka Tescil ve Patent Hizmetleri
  22.   Yangın Sistemleri
  23.  Kurumsal Catering Hizmetleri
  24.  Elektrik Motoru
  25.  Rulman
 
OSO A.Ş.’nin 12 Mayıs 2015’de yapılan Genel Kurulunda oluşturulan yeni yönetim kurulu aşağıdaki şirket ve isimlerden oluşmuştur.
 
YÖNETİM KURULU
Murat Akyüz              : İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı / Akyüz Plastik
Tamer Güven              : İnan Plastik Makinaları San. Tic. Ltd. Şti.
Menderes Akar           : Yılmaz Makine San. Ve Ticaret A.Ş.
Timur Olgun               : Sude Yayıncılık
Cemal Ayla                : Aymaksan Ayla Mak. San. A.Ş.
Alparslan Korkmaz    : Performans Lojistik ve Servis Hiz. A.Ş.
Yavuz Eroğlu             : PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı
Suat Sarı                     : OSO A.Ş. Genel Müdürü
                                    : Anadolu Rulman İmalat Sanayi ve Tic. A.Ş.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Polymak Mühendislik

    ​Polymak Mühendislik

    Polymak Mühendislik olarak her gün yenilenen ve gelişen ürün çeşitliliğimizle, güçlü stoğumuzla ve rekabetçi fiyatlarımızla faaliyet göstermeye devam ediyoruz.... Devamı »
  • Vigor PLC Teknolojisi

    Vigor PLC Teknolojisi

    Neredeyse her projede rahatlıkla kullanabileceğiniz Vigor PLC ile artık makinelerinizin otomasyon maliyetleri azalıyor kabiliyetleri artıyor.... Devamı »