Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Omron’dan Yeni Kompakt Bileşenlerle Esnek Pano Tasarım Desteği

Omron’dan Yeni Kompakt Bileşenlerle Esnek Pano Tasarım Desteği

Omron, kontrol panolarında alandan önemli ölçüde tasarruf etmek üzere tasarlanan geniş bir kompakt kontrol komponent ürün ailesi seçenekleri sunuyor.

Omron’dan Yeni Kompakt Bileşenlerle Esnek Pano Tasarım Desteği
Kompakt komponentlerin kullanılması, kontrol sistemlerinde esneklik elde edilmesine yardımcı olur ve pano içinde gelecekte gerçekleştirilecek değişiklikler ve eklentiler için yer açılmasını kolaylaştırır.

Elde Edilen Avantajlar Nelerdir?
  • Pano boyutlarını %20'ye kadar küçültme
  • Minimum 6,2 mm genişliğe sahip ince tasarım
  • Maksimum 70 mm derinliğe sahip pano üstü komponentleri
Omron’un yeni komponentlerinin kullanıldığı panolar, tipik uygulamalarda standart komponentlere göre %20'ye kadar daha küçük boyutludur. Bu da kontrol ekipmanlarının kapladığı alanın az olmasının son derece önemli olduğu modern üretim ortamlarında çok önemli bir avantaj sağlar. Daha küçük kontrol panolarının sağladığı diğer avantajlar arasında pano üretim maliyetlerinde ve panoların sahaya taşınma maliyetlerinde azalma yer almaktadır.
Omron hangi ürün grupları ile yardımcı oluyor?
En yeni kompakt kontrol komponentleri, sadece 17,5 veya 22,5 mm genişliğinde son derece ince G9SE güvenlik röleleri ve sınıfının en küçüğü olmasına karşın kolay tak-çalıştır kurulum ve 10 yıla kadar pil ömrü sağlayan S8BA kesintisiz güç kaynaklarıyla (UPS'ler) birlikte sunulmaktadır. Geniş kompakt kontrol ürünleri arasında maksimum 70 mm derinliğe sahip pano üstü kontrol cihazları ve çok çeşitli kompakt push butonlar ve indikatörler yer almaktadır.

İnce endüstriyel röleler - G2RV serisi; 6,2 mm genişlikle alandan tasarruf sağlar. İnce tasarım, modüllerin küçültülmesine ve G/Ç hatlarının sayısının artırılmasına olanak sağlar.
Güvenlik röle üniteleri - G9SE serisi; İnce tasarım (17,5 mm ve 22,5 mm) montaj alanından tasarruf sağlar.
Ölçüm ve İzleme Röleleri - K8AK/DS serisi; Genel DIN rayına montaj ve Dar pano alanları için kompakt iz düşümü.
Kesintisiz Güç Kaynakları (UPS) - S8BA Serisi; Boyutu ve ağırlığı azaltmak ve kullanım ömrünü artırmak için Lithium iyon piller kullanılır.
Tüm kontrol ürünlerinin verilerine çevrimiçi veri portalı üzerinden ulaşmak

Kontrol panolarının boyutlarının küçültülmesine daha fazla yardımcı olmak amacıyla tüm kontrol ürünlerinin verilerine çevrimiçi veri portalı üzerinden ulaşılabilir. Bu portaldan edinilecek bilgiler, EPLAN ve Zuken E3 dahil olmak üzere önde gelen pano tasarımı yazılım paketlerine doğrudan aktarılabilmektedir. Bununla birlikte ana formatlarda 2 boyutlu ve 3 boyutlu çizimler için CAD dosyaları mevcuttur. Bu sayede kontrol panolarının üzerindeki alanın kullanımı daha kolay bir şekilde ayarlanabilir.

Günümüzde bilgisayarlar ve güçlü CAD/CAE yazılımları tasarımcıların işini önemli ölçüde kolaylaştırdığından switch kabini üretiminde vazgeçilmez araçlar haline geldiler. Ancak en iyi programlar bile kendilerine güç sağlayan veritabanlarıyla sınırlıdır. Ne yazık ki günümüzde genel yaklaşım, bir ürünün boyutlarını ve özelliklerini anlatan kullanım kılavuzları sağlamaktan öteye geçmiyor. Ancak pano bileşenlerimiz ve cihazlarımız için EPLAN ve Zuken eCAD verilerinin piyasaya sürülmesiyle artık yeni bir dönem başlıyor.

Geliştiriciler, bir ürünle ilgili gerekli tüm verilerin elektronik formatta bulunduğu dijital veri kayıtlarını portalımızdan indirebilir ve bu kayıtlarda bulunan çizimleri (parça verilerini), belgeleri vb. CAD/CAE programlarına sorunsuzca entegre edebilir. Bu özellik, zamandan tasarruf sağlar, hata oluşumunu engeller ve ürünün piyasaya çıkışını hızlandırır. EPLAN ve Zuken parça verilerinin yanı sıra, 2D ve 3D CAD dosyaları da CAD kütüphanemizden (http:// industrial.omron.eu/en/products/cad-library) indirilebilir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR