Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Omron Algılama Çözümlerini Genişletiyor

Omron Algılama Çözümlerini Genişletiyor

Omron, dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon uzmanı olarak, yiyecek ve içecek endüstrisi için özel olarak tasarladığı E3S-DB adlı ürünü piyasaya sunuyor.

Omron Algılama Çözümlerini Genişletiyor
Yiyecek ve içecek endüstrisinde şeffaf malzeme algılama konusunda büyük hamle
Omron, dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon uzmanı olarak, yiyecek ve içecek endüstrisi için özel olarak tasarladığımız E3S-DB adlı ürünü piyasaya sunuyor. Ürün, cam şişe, PET şişe, şeffaf tepsi veya streç film benzeri şeffaf malzemelerin daha iyi algılanmasını sağlıyor.

Algılama çözümlerimizi genişletiyoruz

E3S-DB, şeffaf malzeme algılamada kullanılan endüstriyel sensörler için yeni bir ölçüt sunuyor. Yüksek algılama özelliği sayesinde bu yeni sensör, her tip şeffaf malzemeyi algılayan ideal bir sensör oluyor.

Şişelerin arasında çok az boşluk olan konveyörlerde, yüksek hassasiyette algılama ve konumlamayı sağlamak üzere E3S-DB, 200 mm'lik mesafede yalnızca 2 mm'lik odaklanmış bir nokta boyutuna sahip yakınsak, dar ışın model olarak mevcuttur.

Üstün Performans

Dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek markalarının üreticileriyle yakın işbirliği içinde geliştirilen E3S-DB, düşük tepki süresi ve geniş hareket alanı sağlayan benzersiz bir optik sistem sunuyor. Bunun sonucunda da üstün bir performans ortaya çıkıyor. Örneğin; E3S-DB, bir nesneden 4 metre mesafeye kadar, ışık yoğunluğunun sadece %3 güç kaybına uğradığını dahi algılayabiliyor.

E3S-DB, ileri optik sistemi sayesinde cam şişe algılama işlemini etkileyebilecek en küçük dağınık ışık huzmesini tamamen keserek stabilite performansını arttırıyor. Şişenin lens etkisi olarak bilinen bu istenmeyen ışık yoğunluğu artışı, daha az stabil sensör kullanan ambalaj hatlarındaki şişelerin algılanması işleminde aksamalara neden olur.

İçecek endüstrisindeki PET şişe kullanımı artışını karşılamak üzere E3S-DB, PET malzemeler için polarize filtreler kullanarak algılama stabilitesini arttıran ve Polarize Opaklama olarak bilinen tekniği uyguluyor. Daha gelişmiş bir özellik ise, ortamdaki değişiklikler veya kirlilik nedeniyle ortaya çıkan ışık seviye değişikliklerini otomatik olarak telafi ediyor.

Kullanıcı dostu

Yeni geliştirilen "Smart Teach" fonksiyonu sayesinde E3S-DB'yi hızla ve kolayca kurmak mümkün oluyor. Smart Teach, aynı anda hem ışık yoğunluğu eşiğini kusursuz biçimde ayarlanmasını hem de hızlı öğrenme işini tek bir harekette yapıyor.

En stabil çalışma halini elde etmek için operatörün tek yapması gereken, manuel olarak (ince ayar düğmesini kullanarak) söz konusu algılayıcıların ideal çalışma eşik seviyelerini belirlemek.

Sonra, 'teach' düğmesine basılınca, algılama mesafesi ve seçilmiş eşik doğrultusunda, sensörün ışık emisyon gücünü ve hassasiyetini otomatik olarak ayarlaması sağlanıyor.

Sensörün çalışma eşiği ile ilgili bilgi her zaman açıkça görülebiliyor ve operatör bu sayede bir sensörün ayarlarını diğerine kopyalayabiliyor. Bu özellik, aynı üretim hattına birden fazla sensör kurulması veya bakım esnasında kayda değer biçimde zaman kazandırıyor.

E3S-DB'nin kullanıcı dostu oluşu pratik ve zaman kazandıran bir bilgisayar programı sayesinde daha da arttırıldı. Smart Teach ile birlikte kullanıldığında, bu program bir nesnedeki en düşük ışık güç kaybını analiz ederek, optimum ışık yoğunluğu eşiğinin kolayca ve hızla belirlenmesini sağlıyor. Kullanıcıya kalan tek iş, söz konusu optimum eşiği seçmek ve bir düğmeye basarak sensörlere aktarmak.

Geniş şeffaf malzeme sensörü ürün gamı 

Yeni E3S-DB sensörüne ek olarak, yiyecek ve içecek endüstrisine hitap eden geniş şeffaf malzeme sensörü ürün serimizde şunlar da bulunmaktadır: 
  • Dar alanlar için kompakt sensörler.
  • Sıkça yıkamaya maruz kalan yüksek kalibre, paslanmaz çelik gövdeli sensörler
  • Hızlı montaj için M18 sensörü
  • Sensör oryantasyonundan bağımsız stabil algılamaya yarayan koaksiyel optik sensörler.
  • Uzaktan erişilen esnek parametre ayarlı sensörler.
  • Kimyasallara dayanıklı, uzun ömürlü sensörler
E5_C-T –  Yeni süreç denetleyici"kolay" performans sağlıyor

Yeni E5_C-T işlem ısısı denetleme ailesi, sofistike işlem uygulamalarının, kendi kendinize öğrenebileceğiniz basitleştirilmiş bir yazılım olan CX-Thermo ile kolayca programlanabileceğinin bir kanıtı. Değişken işlem özellikleri ile karşı karşıya bile olsanız, güçlü otomatik ayarlama hemen yardımınıza koşuyor ve PID ayarlarından hızlı davranıp operasyonlarınızı istikrarlı hale getiriyor.

Sınıfındaki en büyük göstergelerden birine sahip olduğundan tüm işlem detayları gözlemlenebiliyor ve böylece bir programda (en fazla 8 program) 32 adıma kadar her an neler olduğunu kontrol edebiliyorsunuz. Akıllı alarm yönetim sistemiyle birleştirilmiş yeni T serisi size üstün performans (50 ms kontrol döngü süresi) ve güvenilirlik sağlıyor. İstenmeyen etkileşimlere karşı parametreleri maskeleyerek, ayarlarınızı basitleştirin ve koruyun - E5C_T sizin için sunduğu "eğlencenin" keyfini çıkarın.

S8VK-T, Daha geniş uygulamalar için yeni nesil trifaze Güç Kaynağı S8VK serisinin devamı olarak, 4 ayrı modele sahip yeni bir trifaze Güç Kaynağı olan S8VK-T'yi piyasaya sürdük. 

Trifaze S8VK-T'nin oldukça geniş skalada (-40 ila +70ºC) çalışma sıcaklığı vardır. Aynı zamanda bu model yüksek titreşime karşı çok dayanıklıdır ve en zorlu koşullarda bile stabil biçimde çalışır. S8VK-G'deki monofaze güç kaynağı ile aynıdır.

Hızlı ve kolay kurulum için bütün S8VK-T modelleri istenirse DIN rayına monte edilmiş olarak gelir. Çift set DC çıkış terminali (2 pozitif ve 3 negatif kutup olmak üzere) kullanıcıya daha esnek kablolama olanağı sunar.

Özellikler: 
  • Giriş akımı: 3 x 320 ila 576 VAC, 2 x 340 ila 576 VAC
  • Güvenlik Standardı, UL 508, ANSI 12.12.01, EN 50178, EN60950-1, UL 60950-1, CSA No. 60950-1, EN 60204-1 PELV, EN61558-2-16 Emniyet Transformatörü. Lloyds Patent
  • EN/IEC 60529 direktifleri çerçevesinde koruma sınıfı IP20
  • EMI Class B
  • 120%  fonksiyonu

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • GÜNEY ASYA’DA KEŞFEDİLECEK 9 ŞEHİR

    GÜNEY ASYA’DA KEŞFEDİLECEK 9 ŞEHİR

    Kuytu ormanları, harika plajları, hindistan cevizi ağaçları, görkemli şelaleleri, 21. yüzyılın ikonik şehirleri ve her mevsim ılıman iklimi ile Güney Asya tatil tercihlerinin vazgeçilmez odaklarından biri.... Devamı »