Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / NX-Güvenlik

NX-Güvenlik

Genişletilebilen, bağımsız Güvenlik kontrolör ailesi...

NX-Güvenlik
NX-Güvenlik

Yeni NX-Güvenlik bağımsız sistemi, güçlü, modüler ve kolayca devreye alınabilen bir güvenlik kontrolörü olup, ölçeklenebilme özelliği sayesinde çok çeşitli güvenlik uygulamalarının gereksinimlerine etkin şekilde adapte edilebilir. Genişletilebilir tasarım, sadece birkaç giriş/çıkış noktası içeren kompakt bir sistemden 256 adede kadar giriş/çıkış noktası gerektiren çok büyük bir uygulamaya kadar yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir çözüm sunar.

Yeni NX-Güvenlik bağımsız sistemi:
  • Makinenin tamamında veya üretim birimi için tek yazılım aracı olan Sysmac platformuyla uyumludur.
  • Güvenlik kontrolü ve standart makine kontrolü arasında uyum ve entegredir.
  • Haberleşme ve güvenlik programlama standartları açısından açıktır.
 
Sonuç, EN 13849-1’e göre PLe seviyesi ve IEC 61508’e göre SIL3 seviyesi elde eden güçlü ve sağlam bir güvenlik sistemidir.
Bu yeni bağımsız güvenlik sistemi, 63 adede kadar kartın bağlanmasına olanak sağlar ve kullanıcıya, projenin ihtiyaçlarına göre güvenlik ile standart giriş ve çıkışlar arasında ve sayısal ile analog tipler arasında seçim yapma özgürlüğünü sunar. Güvenlik kontrolörü, büyük bir program kapasitesine sahiptir ve mühendislik, devreye alma ve bakım işlerini büyük ölçüde sadeleştirmek için Otomatik Konfigürasyon Geri Yükleme fonksiyonu gibi yararlı özellikler içerir.

Her tip güvenlik cihazına doğrudan bağlantı

NX-Güvenlik’nin girişleri, elektro-mekanik switchler, kontaksız kapı switchleri, interlok cihazları, güvenlik paspasları, güvenlik kenarlıkları, aktifleştirme switchleri, tek ışınlı güvenlik sensörleri, güvenlik ışık bariyerleri, güvenlik alan tarayıcıları, vs. gibi her tür güvenlik cihazına doğrudan bağlantı desteği sunar.

Aynı şekilde, NX-Güvenlik’nin çıkışları, güvenlik röleleri ve güvenlik kontaktörlerindeninvertörlere veya güvenlik fonksiyonuna sahip başka cihazlara kadar her tür güvenlik mekanizmasını destekler.
Bu yeni NX-Güvenlik bağımsız sistemi, sistem durum bilgisinin tamamını başka cihazlarla paylaşmak için kullanımı kolay haberleşme platformuu sağlayan iki EtherNet/IP portuna sahiptir.

SysmacStudio Yazılım Aracı

Yeni NX-Güvenlik bağımsız sistemi, makine tasarımcılarına otomasyon sistemi üzerinde tam kontrol sağlamak için yaratılmış olan ve tüm Sysmac serisiyle tam uyumlu olan SysmacStudio Yazılımını kullanır. SysmacStudio, ayrıca, karmaşık bağlantıların konfigüre edilmesine olanak sağlarken programın sadeliğinin korunduğu, kullanıma hazır 46 Güvenlik Fonksiyon Bloğundan oluşan bir set temin eden bir Güvenlik Lojik Editörü de içerir.
Kullanıcı güvenlik program kodunu tekrar kullanabilir veya diğer projelere/projelerden kolaylıkla aktarabilir. SysmacStudio yazılım aracı, konfigürasyon, programlama, simülasyon ve izlemeyi bir araya getirir. SysmacStudio, açık programlama standardı IEC 61131-3 ve PLCopen güvenlik fonksiyon bloklarıyla tam uyumludur.

Sysmac, Omron’unglobal politikasına paralel olarak, EC Yönergeleri, UL, cULus, , IC, ODVA ve Lloyd’s gibi global standartları karşılar ve TÜV Rheinland onaylıdır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR