Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / MÜSİAD Üçüncü Bölgesel İş Geliştirme Toplantısını Adana’da Gerçekleştirdi

MÜSİAD Üçüncü Bölgesel İş Geliştirme Toplantısını Adana’da Gerçekleştirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Adana'da Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı düzenlendi.

MÜSİAD Üçüncü Bölgesel İş Geliştirme Toplantısını Adana’da Gerçekleştirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Adana'da Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı düzenlendi.

Sheraton Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Büyük'ün yanı sıra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail OlpakSinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, derneğe üye firmalar, Türkiye'nin farklı illerinden ve Irak'tan gelen iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 2015 yılında daha fazla gayret ederek, dikkatli olmaya, seçici ve aktif politikalar üzerinden harekete geçmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Adana'nın birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Çukurova'nın da Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri olduğunu vurguladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Adana'nın sadece kebabı, şalgamı, sanatçısı ve yazarıyla ünlü olmadığını, aynı zamanda 160 ülkeye ihracat yapan önemli bir il olduğunu vurgulayarak, "Böylesi bir dünyada hatırlatmak isterim ki, bizim için önemli bir parametre olan ihracatımız geçtiğimiz yıl yüzde 3,9'luk bir artışla 157,7 milyar dolar olurken, ithalatımız da yüzde 3,7 azalarak 242,2 milyar dolar olmuştur. Aslında doların dünya üzerinde diğer para birimlerine karşı değer kazanmasına bağlı, elbette bir miktarda siyasi hesaplaşmalara bağlı, manipülatif hareketler sonucu yaşadığımız kur değişimi nedeniyle Ocak ihracatımız binde 6 azalarak, 12,3 milyar dolar oldu. Güzel olan ise ithalatımız yüzde 13,7 azalarak 16,6 milyar dolar oldu. Bunu şu nedenle söyledim. 2015 yılında daha fazla gayret etmeye, dikkatli olmaya, seçici ve aktif politikalar üzerinden harekete geçmeye ihtiyaç var." diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük ise böyle önemli bir toplantının Adana'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma noktasında bölgesel kalkınmanın önemine değinen Vali, Çukurova Bölgesi olarak da çok daha iyi bir noktada olmaları gerektiğini söyledi.Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de hayat hikâyesini anlattığı konuşmasında iş adamlarıyla tecrübelerini paylaştı.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak tarafından Vali Mustafa Büyük'e ve Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik'e MÜSİAD Hatıra Ormanı'na fidan bağışında bulunmaları dolayısıyla plaket verildi.

Çukurova bölgesinden çok sayıda firmanın stant açarak katıldığı toplantı, iş adamlarının ikili iş görüşmeleri ile son buldu.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • MilkaLU ve MilkaTUC

    MilkaLU ve MilkaTUC

    Milka, dünyanın önde gelen bisküvi markalarıyla el ele verdi, bisküvi ve krakerin çikolatayla olan eşsiz uyumunu damaklara taşıyan Milka LU ve Milka TUC’u Türkiye’ye getirdi.... Devamı »