Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Mitsubishi Electric’ten Bursa’ya Sanayi 4.0 Eğitimi

Mitsubishi Electric’ten Bursa’ya Sanayi 4.0 Eğitimi

Verimli üretimin anahtarı dijital fabrikalar

Mitsubishi Electric’ten Bursa’ya Sanayi 4.0 Eğitimi
İleri teknolojiye sahip fabrika otomasyon çözümleri ile sanayiye hızlı entegrasyon, üretkenlik ve verimlilik konusunda yüksek katma değer sağlayan Mitsubishi Electric, Bursa’da düzenlediği seminerde sektör profesyonellerine Sanayi 4.0’a yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory sistemini anlattı. Etkinlikte MAPS SCADA ürününü tanıtan Mitsubishi Electric, PLC ürün ailesi ve Programlanabilir Kontrolör Mühendislik Yazılımı MELSOFT GX Works3 ürünü ile ilgili bilgiler de aktardı.

Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında bir dünya devi olan Mitsubishi Electric, Türkiye’nin yeni sanayi evresine hazır olması için çalışıyor. Üretimde verimliliğin, enerji tasarrufunun ve çalışan konforunun arttığı, birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojilerinin hakim olduğu, Sanayi 4.0’a uyumlu dijital fabrikalar tasarlayan Mitsubishi Electric, Bursa’da düzenlediği seminerde sektör profesyonellerine fabrika otomasyonu çözümlerini anlattı. Crowne Plaza Bursa Convention ve Thermal SPA’da gerçekleşen etkinlikte Bursa iş dünyası temsilcilerine, Sanayi 4.0’a yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory teknolojisini anlatan Mitsubishi Electric, uygulama örnekleri eşliğinde MAPS SCADA ürününü tanıtırken PLC ürün ailesi ve Programlanabilir Kontrolör Mühendislik Yazılımı MELSOFT GX Works3 ürünü ile ilgili bilgiler de aktardı.

Dijital fabrika konsepti e-F@ctory ile rekabet gücü artıyor
Fabrika otomasyon dünyasının öncü inovatif markası Mitsubishi Electric, yeni endüstri devrimi Sanayi 4.0’a dijital fabrika konsepti e-F@ctory ile yanıt veriyor. e-F@ctory konseptinde, fabrika otomasyon alanındaki robotlar dahil tüm yeni nesil ürünler internet aracılığıyla haberleşebiliyor. Mitsubishi Electric’in e-F@ctory konsepti ile bir fabrikayı yeni endüstri evresindeki tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde kurmak ve kurmadan önce bir sanal fabrika oluşturarak ortaya çıkacak fabrikayı ve üretimi test etmek mümkün. Yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan ve üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan e-F@ctory, küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor.

Kendi fabrikasında e-F@ctory ile üretim kapasitesini yüzde 190 artırdı
Mitsubishi Electric, e-F@ctory konseptini kendi üretim bantlarında 2003 yılından bu yana kullanıyor ve bu sayede edindiği tecrübelerini ürünlerine ve dolayısıyla müşterilerine yansıtıyor. Örneğin, Mitsubishi Electric'in kendi üretim merkezi olan Nagoya Fabrikası’nda e-F@ctory konsepti kullanıma alınarak üretim kapasitesinde yaklaşık yüzde 190 artış, üretimde yaklaşık yüzde 180 artış ve sistem içi mimari tutarlarda yaklaşık yüzde 65 düşüş gibi çok etkileyici sonuçlar elde edildi.

Mitsubishi Electric’ten ileri teknoloji SCADA Çözümü
Mitsubishi Electric’in SCADA çözümü, otomatik olarak PLC ve SCADA projeleri oluşturabilen sihirbaz arayüzleri sayesinde, geliştirme ve yapılandırmada harcanan mühendislik zamanını önemli ölçüde azaltıyor. Aynı zamanda yaşam döngüsü boyunca tesisin devam eden bakımını kolaylaştıracak standart bir yapıya imkan tanıyor. MAPS (Mitsubishi Electric Adroit Process Suite), değer zincirinin tamamında değer sağlayan bir yaşam çevrimi yazılım aracı olarak öne çıkıyor ve pek çok PLC SCADA entegrasyon aracının gelişime açık yönlerini ele alıyor. Teslim edilen çözümün bütünlüğünü genişletiyor ve müşterilere herhangi bir otomasyon çözümünün normal genişletme ve bakım çalışmalarını yönetme imkanı sunuyor.
MAPS ile giriş/çıkış planları, PLC ve SCADA etiket yapılandırmaları gibi alanları kapsayan raporlar otomatik olarak oluşturulabiliyor. Bu otomatik rapor oluşturma özelliği, aynı zamanda teslim tarihinde projenin, SCADA tagleri ve PLC G/Ç’larına uyan “kurulduğu şekliyle” güncel, elektrik ve enstrümantasyon çizimlerini içermesini de sağlıyor. Raporlar veritabanı üzerinden çalışıyor ve böylelikle devam eden bakımlar boyunca eş zamanlı elektrik ve enstrümantasyon yapılandırmasının güncel durumu yansıtılıyor. MAPS ayrıca proje belgelerinin güncel tutulmasına yardımcı oluyor. Tasarım aşamaları boyunca ve hatta sistemler zaman içinde değiştirildiğinde ya da güncelleştirildiğinde MAPS, PLC/SCADA projeleri ve tesis için sistemin kurulduğu şekliyle oluşturulan elektrik belgelerine göre kesintisiz yönetim yeteneği sağlıyor.

İleri teknoloji ile donatılmış PLC’ler
Mitsubishi Electric kullanıcıların; CPU’ları, iletişim cihazlarını, özel kontrol modüllerini ve ayrık I/O’yu karıştırmalarını ve bunların en iyi kombinasyonunu seçmelerini mümkün kılan kompakttan modülere kadar ileri teknoloji ile donatılmış bir dizi PLC sunuyor. Kolay enerji yönetimi için özel olarak tasarlanan fonksiyon blokları, tüm kontrolör türleriyle (kompakt FX serisi, kompakt modüler L serisi ve ayrıca modüler Q serisi) birlikte kullanılabiliyor.

Geleceğin PLC'si iQ-R Serisi
Geleceğin PLC'si iQ-R Serisi, yeni otomasyon devrimi için tüm otomasyon bileşenlerini tek platformda birleştiren iQ Platform yapısının en yeni nesli olarak dikkat çekiyor. Nano saniye mertebesinde işlem hızı (LD işlemi hızı 0,8 ns) ile en yüksek sistem gereksinimlerini bile rahatlıkla karşılayabilen iQ-R, yeni endüstri evresine ve bu yeni devrimin Mitsubishi Electric’teki karşılığı e-F@ctory’e hazır platform sunuyor. Kullanıcıların üretkenlik, mühendislik, bakım, kalite, bağlanabilirlik ve uyumluluk konularındaki sorunlarına çözüm sunan iQ-R Serisi, aynı zamanda maliyetlerin azaltılması, verimliliğin artırılması, güvenilirlik ve yeniden kullanılabilirlik avantajı sağlıyor.

iQ-F Yeni Nesil Kompakt PLC
Mitsubishi Electric tarafından geliştirilen iQ-F, eski modeline göre hızı 150 kat arttırılmış BUS (veri yolu) haberleşmesine sahip. Dahili 4 eksen pozisyonlama özellikleri ile de öne çıkan kompakt PLC, motion kapasitesi, kolay kurulumu ve yeni mühendislik yazılımı ile artık çok daha sofistike uygulamalar için bile kullanılabiliyor. Standart donanımında yer alan analog giriş/çıkışlar, ethernet ve hızlı girişleri ile de panolarda çok az yer kaplarken çok iş yapabiliyor.

Toplam maliyeti azaltan FR-F800
Mitsubishi Electric’in FR-F800 ürünü, entegre PLC fonksiyonları sayesinde geleneksel frekans inverterlerinden çok daha fazlasını sağlıyor. Özel fonksiyonları ile pompa, kompresör ve fan uygulamaları için ideal olan FR-F800, gelişmiş enerji tasarrufu olanakları sayesinde toplam maliyeti azaltıyor. Ayrıca ileri PID ve dahili PLC fonksiyonları ile çevre elemanları ile mükemmel bir uyum sağlıyor. PM IPM motorunu çalıştırabilen FR-F800, USB’den yedekleme ve trend alma kabiliyetine sahip bir ürün olarak öne çıkıyor. Bakım faaliyetlerini de kolaylaştıran ürünün, TLL ve SynCos gibi farklı kodlama protokolleriyle çalıştırılabilmesinin yanında, IP55 destekli modelleri de bulunuyor. PLC yazılımında kullanılan gerçek zamanlı saat de bu yüksek seviyeli frekans inverterinde yerini alıyor.

Programlanabilir Kontrolör Mühendislik Yazılımı MELSOFT GX Works3
MELSOFT GX Works3, MELSEC iQ-R Serisi kontrol sistemi için özel olarak tasarlanarak Mitsubishi Electric tarafından sunulan en yeni nesil programlama ve bakım yazılımı olarak öne çıkıyor. Bu inovatif yazılım; grafik tabanlı sistem konfigürasyonu, entegre hareket kontrol kurulumu, çoklu dil desteği ve sezgisel mühendislik ortamı çözümü gibi çok sayıda yeni özellik ve teknoloji içeriyor. Sadeleştirilmiş sorun giderme özelliği ile duruş süresini azaltmaya ve verimliliği yüksek düzeyde tutmaya yardımcı olan Programlanabilir Kontrolör Mühendislik Yazılımı MELSOFT GX Works3, sistem bileşenlerinin doğrudan programlama yazılımında birleştirilebilmesini mümkün kılıyor.
Parametrelerin otomatik olarak kaydedilebilmesi yazılımın bir diğer önemli özelliği olarak öne çıkıyor. Sadece istenilen modüle çift tıklanarak karşılık gelen parametrelerin projede kaydedilmesi sağlanabiliyor. Parametre ayarları ekranının bulunduğu bir pencere açılarak modül parametreleri pratik bir şekilde değiştirilebiliyor. Tekrarlayan program görevlerinin azaltılmasını sağlayan GX Works3, ana programlama dillerinin desteklenmesini sağlıyor. Aynı projenin farklı versiyonlarını görsel olarak görebilme, yönetebilme ve hata ayıklama proseslerinin azaltılmasına yardımcı olma gibi özellikleriyle de öne çıkıyor.

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında
Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 90 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2016’da sona eren mali yılda 4,394.3 milyar Yen (38,8 milyar USD*) konsolide grup satışı elde etti. Ayrıntılı bilgi için; www.MitsubishiElectric.com  
* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2016’da ilan ettiği 1 USD=113 Yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında
Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, CNC mekatronik sistemler ve ileri robot teknolojilerinin satış ve satış sonrası hizmetlerinden oluşuyor. Şirket, bu faaliyetlerinin yanı sıra uydular, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek veriyor. Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının üreticisi olan Mitsubishi Electric, uyduların yanı sıra Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile de dikkat çekiyor. Nisan 2016’da Türkiye’de ev tipi klima geliştirme ve üretim şirketi kuran Mitsubishi Electric, Ocak 2018’de Manisa fabrikasında üretim yapmaya hazırlanıyor. Ayrıntılı bilgi için; tr.mitsubishielectric.com
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Hakkında
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve PVC işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle yanıt veriyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Türkiye'nin Makinecileri Rusya'da Putin'le Buluşuyor.

    Türkiye'nin Makinecileri Rusya'da Putin'le Buluşuyor.

    Makine sektörü Rus sanayinin teknolojide stratejik çözüm ortağı olmayı hedefliyor. Rusya Federasyonu’nun en büyük sanayi fuarı INNOPROM’da bu yıl partner ülke olan Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Tanıtım Grubu desteğiyle Ekaterinburg’ta tanıtım çalışmaları yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Gül Batur’un katılımıyla gerçeklesen fuarda Türkiye’nin Makinecileri markasıyla tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirt... Devamı »