Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Mitsubishi Electric'ten 9 Milyon Dolarlık Tasarruf

Mitsubishi Electric'ten 9 Milyon Dolarlık Tasarruf

Mitsubishi Electric ve Intel, nesne iletişimi (IoT) ve geniş kapsamlı veri analitikleri ile fabrika otomasyonu (FA) sistemlerini geliştirmek için işbirliğinde bulundu ve sonuçlar alınmaya başlandı.

Mitsubishi Electric'ten 9 Milyon Dolarlık Tasarruf
Yeni Özellikler

•    Mitsubishi Electric ve Intel, nesne iletişimi (IoT) ve geniş kapsamlı veri analitikleri ile fabrika otomasyonu (FA) sistemlerini geliştirmek için işbirliğinde bulundu ve sonuçlar alınmaya başlandı.
 
•    Mitsubishi Electric ve Intel, Intel’in Malezya’da bulunan ve IoT’nin sağladığı avantajlara sahip üretim tesisinde uygulanacak pilot program üzerinde işbirliği yaptılar. Söz konusu pilot uygulama, gelişmiş ekipman çalışma süresi, yüksek gelir ve verimlilik, önleyici bakım faaliyetleri olanağı ve düşük aksam arıza oranı ile sonuçlandı.
 
•    Pilot program sonucunda Intel’in, maliyet önleme ve gelişmiş karar verme mekanizmaları sayesinde 9 Milyon Amerikan Doları tutarında tasarruf yaptığı kaydedildi.
 
•    Mitsubishi Electric ve Intel, 2015 yılında ürünün kullanıma sunulmasını amaçlıyor.
 
Uyguladıkları pilot programdan son derece başarılı sonuçlar alan Mitsubishi Electric ve Intel, IoT teknolojileri ve Intel’in Malezya’daki üretim tesisinde uygulanan program ışığında, gelecek nesil fabrika otomasyonu (FA) sistemleri geliştirmek adına yeni bir işbirliği ilişkisi kurduklarını açıkladılar.
 
Söz konusu pilot program, Intel’in Nesnelerin İnterneti (IoT) konusunda çözüm üretme uzmanlığı ile Mitsubishi Electric’in “e-F@ctory” otomasyon yeterliliklerini birleştirerek önceden kestirilebilir arıza gibi yenilikçi fonksiyonlar aracılığıyla üretkenliğin arttırılmasına odaklanılan bir fabrika ortamında IoT teknolojisinin avantajlarını göstermektedir.
 
Mitsubishi Electric’in uyguladığı “e-F@ctory” sistem çözümü; düşük maliyet, yüksek verimlilik ve kusursuz uyum özellikleri sayesinde Intel firmasına 9 Milyon Amerikan Doları tasarruf sağlamasına neden oldu.
 
IoT ve Geniş Kapsamlı Veri Kullanımı

Mitsubishi Electric ve Intel firmaları, işbirliği kapsamındaki ilk faaliyet olarak Intel’in Malezya’daki pilot üretim tesisinde IoT ve geniş kapsamlı veri çözümlerini uyguladılar.
 
Intel, C Kontrolörü şeklinde adlandırılan ve Mitsubishi Electric’iniQ Platformundan temin edilen Intel® Atom™ işlemci tabanlı IoT ağ geçidini kullanarak analitik sunucusuna yönelik verileri güvenli bir biçimde toplayıp depoladılar. Ardından elde edilen veriler, kurumsal bir veri aktarım merkezi kuruluşu olan ClouderaEnterprise* bünyesinde bulunan, açık kaynaklı R istatistiği dilini kullanan bir analitik yazılımı olan RevolutionAnalytics’inRevolution R Enterprise yazılımı ile işlendi.
 
Söz konusu çözüm, ekipman bileşenlerinin çalışma süreleri arttırdı, kabul edilebilir ünitelerin yetersiz şeklide yanlış sınıflandırmasını en aza indirgeyerek gelir ve üretkenliği bir üst seviyeye taşıdı, önleyici bakım faaliyetlerine olanak tanımış ve bileşen arızalarını azalttı.
 
Uygulamanın ilk sonuçları gösterdiği üzere, maliyetten kaçınma ve üst düzey karar verme mekanizması sayesinde 9 Milyon Amerikan Doları tutarında tasarruf edildiği saptandı.
 
Intel’in Montaj ve Test Grubu bünyesinde Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev alan Robin Martin: "Malezya’da gerçekleştirilen veri madenciliği ve analitik pilot çalışmalar, Intel tabanlı IoT ürün ve teknolojisi sayesinde Intel’in üretim tesisi için büyük bir değer ve avantaj sağlamıştır.” ifadelerine yer vermiş ve eklemiştir:
 
"Mitsubishi Electric ile birlikte imza atılan bu işbirliği ve pilot uygulama sayesinde, önleyici analitik olanaklar ile birlikte gelecek nesil fabrika otomasyon sistemleri geliştirebilmek adına her iki şirketin teknik bilgi, donanım ve teknolojisini birleştireceğiz. Bu sayede diğer şirketler de fabrika operasyonlarında IoT çözümünün sağlayacağı avantajlardan faydalanabileceklerdir."
 
Mitsubishi Electric şirketinde Fabrika Otomasyon Sistemleri kıdemli yardımcı grup başkanı MasayukiYamamoto: "Söz konusu IoT projesinde Mitsubishi Electric ile Intel arasındaki işbirliği, operasyon performansını iyileştirilebilmesi için yarı iletken üretim hatlarından elde edilen alan verilerinin toplanmasına ve analiz edilmesine olanak tanımakla birlikte daha sürdürülebilir bir toplum için enerji tasarrufu yapılmasını sağlamıştır.” açıklamalarında bulunmuştur.
 
Konuşmasını, "Intel-Mitsubishi Electric ortaklığı ile geliştirilen ve yüksek performans ile optimize bakım fonksiyonları için geniş kapsamlı veri analizlerini optimize veri toplama ve işleme faaliyetleri ile birleştiren bu çözümden diğer üreticilerin de faydalanacağına inanıyoruz.” diyerek noktalamıştır.
 
15-17 Ekim tarihlerinde Japonya, Tokyo BigSight’ta düzenlenen 2014 Japonya IoT temalı Ticaret Fuarı kapsamında Intel firmasına ait stantta canlı gösterim yapıldı ve ürünün ticarileştirilme tarihinin 2015 olmasına karar verildi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • 40 YILLIK HAITIAN!

    40 YILLIK HAITIAN!

    40 yıl içinde kurucular , hırsları,süreklilik ( sebatları ) ve teknolojik uzmanlık bilgileri ile plastik işleme proses endüstrisinde faaliyet gösteren müşterilere çok önemli rekabetsel avantajlar sunan güvenilir bir makine konsepti oluşturdular.... Devamı »
  • Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Müzeler gerek mimari açıdan gerek seyahat edilen şehirler hakkında içerdiği bilgiler nedeniyle önemli bir yere sahip. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesini sizler için derledik.... Devamı »