Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Kotkamills’in yeni ambalaj ve gıda karton makinesi üretime başladı.

Kotkamills’in yeni ambalaj ve gıda karton makinesi üretime başladı.

Kotkamills'in yeni ambalaj ve gıda karton makinesi BM2, Kotka Finlandiya'da üretime başladı. AEGLE markası ile bristol kartonlardan, ISLA markasıyla ise gıda servis kartonlarından oluşan grupların üretimi gerçekleştirilecek.

Kotkamills’in yeni ambalaj ve gıda karton makinesi üretime başladı.
Kotkamills’in yeni ambalaj ve gıda karton makinesi üretime başladı

Kotkamills'in yeni ambalaj ve gıda karton makinesi BM2, Kotka Finlandiya'da üretime başladı. AEGLE markası ile bristol kartonlardan, ISLA markasıyla ise gıda servis kartonlarından oluşan grupların üretimi gerçekleştirilecek.
BM2, sıfır plastik içeriği sayesinde normal kağıt atık ile birlikte geri dönüştürülebilen bariyerli kartonlar üreten, dispersiyon bariyeri doğrudan makine üzerinde kaplama kabiliyetine sahip dünyadaki ilk makine.

Kotkamills CEO'su Markku Hämäläinen: "Yeni, sürdürülebilir ürünlerimize ilgi çok büyük. Yeni makine, matbaalar, marka sahipleri ve tasarımcılar için bir dizi ilgi çekici imkan sunuyor. Makinenin benzersiz özelliklerinden bir diğeri, ipeksi mat yüzeye sahip karton üretme kabiliyeti sayesinde, marka sahiplerine ürünlerini ön plana çıkarma imkanı sağlaması."

Karton Ürünler, iki ana pazara hitap edecek. Bunlardan birincisi, gıda, konfeksiyon, ilaç ve kozmetik ambalaj pazarı. İkincisi ise, tek kullanımlık bardak ve tabaklara yönelik pazar. Tüm ürünler Kuzey Avrupa ormanlarının taze elyafları kullanılarak yapılıyor ve yenilenme imkanı olmayan plastiklerin yerine, karton üretimi sırasında kaplanan bariyer ile benzersiz bir imkan sunuyor.

Yeni makine, önceki kağıt üretim sürecine kıyasla elektrik ve su tüketimini önemli ölçüde azaltarak, çevresel performansta iyileşme sağlayacak. CTMP ton başına su tüketimi, öncekine göre neredeyse yarıya indirilecek.

Kotkamills'in Gıda ve Ambalaj Karton Makinesi BM2'ye ilişkin kısa bilgiler
·         Üretim kapasitesi 400.000 ton/yıl
·         Birincil ürünler: Ambalaj endüstrisi ve gıda servisi sektörü için yüksek kaliteli bristol karton ve geri dönüştürülebilir bariyerli karton
·         Toplam yatırım 170 milyon Avro
·         Atık işleme tesisine 5 milyon Avro'dan fazla yatırım yapılarak atık suyun temizliği iyileştirilmiştir
·         Ana makine tedarikçileri: Bellmer Vaahto Paper Machinery Ltd (makinenin ıslak ucundan kurutma bölümüne kadar) ve Valmet Ltd (çevrimiçi kaplama bölümü, tırtıllı merdane, bobin sarıcı ve CTMP tesisi)
                                                                                                   
Kotkamills Hakkında

Kotkamills, yenilenebilir ormanlardan geliştirdiği yeni ürünler ile müşterilerine aynı zamanda en iyi performansı sunan sorumluluk sahibi bir iş ortağıdır. Önemli markalarımız arasında her ikisi de laminat, kontrplak ve yapı endüstrilerine yönelik laminelik kağıt ürünler olan Absorbex® ve Imprex® bulunmaktadır. Ayrıca, Kotkamills, ahşap doğrama ve yapı endüstrileri için ekolojik, teknik açıdan sağlam ve görsel olarak çekici ahşap ürünler de sunmaktadır.

Kotkamills, 2016 yazından itibaren bristol karton ve gıda servisi için tasarlanmış bariyerli bardak/tabak kartonu üretecek olan yeni bir karton makinesini faaliyete geçirecektir. Tüm karton ürünler tamamıyla geri dönüşümlü ve tekrar işlenebilir olacaktır.

Kotkamills'in Finlandiya'da Kotka ve Imatra'da olmak üzere iki üretim tesisi ile Malezya'da Imprex® üretimi yapan L.P. Pacific Films isimli bağlı ortaklığı bulunmaktadır. Kotkamills'in hakim hissedarı MB Funds isimli Finli sermaye şirketidir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR