Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Kompakt Sınıf

Kompakt Sınıf

İnfüzyon ve Kan orbaları üretimi kompakt sınıf...

Kompakt Sınıf

Otomasyon teknolojisindeki yönelim, daha küçük ve çok fonksiyonlu ekipmanlara doğru ivme kazanıyor. VFOF-LE-BAH tipi kompakt tek yönlü debi kontrol valfleri, pnömatik alanındaki en son gelişmelerden biridir. Bu yeni valflerin kullanımı, Kiefel GmbH şirketinde infüzyon ve kan torbalarının üretimi için kullanılan makine ve sistemlerde, montaj süresini kısaltıyor ve gerekli montaj alanını yüzde 50 azaltıyor.
 
Tıbbi akışkanlar için torbalar üretirken, yüksek hassasiyet ve yüksek üretim hızları çok önemlidir. Kiefel GmbH, polimer filmlerinin ısıl yöntemle şekillendirilerek birleştirilmesi için sistemler geliştirip üretmekte uzmanlaşmış küresel bir teknoloji lideridir. Kiefel tarafından üretilen sistemler, her iki şartı da karşılıyor. Yüksek frekanslı kaynak yöntemine göre kan torbaları üretmek için kullanılan sistemleri saatte 2.500 ünite üretim yaparken, temaslı kaynak yöntemine göre infüzyon torbaları üretmek için kullanılan makineleri, saatte 6.500 torba üretmektedir. Festo'nun yenilikçi pnömatik ekipmanları, Kiefel makinelerinde kullanılmaktadır, örneğin; "Üçü bir arada" fonksiyonuna sahip son derece küçük boyutlu VFOF-LE-BAH tek yönlü debi kontrol valfleri sadece montaj süresinden kazandırmaz, aynı zamanda montaj yeri gerekliliklerini de azaltır ve bakımı kolaylaştırır.
 
Her işte her yönde Festo

Yeni tek yönlü debi kontrol valfleri, silindirlerin piston hızını kontrol etmenin yanı sıra, önceden tanımlanmış bir konumda bir ara duruşa da izin verir. Parçalar bu konumda tutularak işlenebilir ve basınçlı havanın kısa süreli kesilmesi durumunda kontrolsüz hareket engellenebilir. Makine Direktifi 2006/42/EC'ye göre potansiyel riskleri azaltmak için, basınçlı hava beslemesinin kesilmesi halinde sürücüyü enerjisiz hale geçiren manuel bir egzoz işlevi kullanılır. VFOF-LE-BAH ile birlikte, başka birtakım Festo ekipmanları, Kiefel sistemlerinde verimli pnömatik işlemler sağlar. Bunlar, basınçlı hava hazırlama için şartlandırıcı üniteleri, valf adalarını ve tekli valfler ile silindirleri içerir. Tekli valfler ve silindirler, örneğin filmi beslemek için tutucuları hareket ettirmek ve zımbalama, kabartma, baskı ve kaynak ekipmanını çalıştırmak amacıyla kullanılır.
 
Filmden torbaya

Kiefel'in her bir sistemi farklı ürünler üretmek için kullanılmakla birlikte, tıbbi teknoloji makinelerinin arkasındaki temel otomasyon prensibi aynıdır. Proses, en iyi şekilde, infüzyon torbaları üretmek için kullanılan yeni bir sistemle açıklanabilir. İlk adımda, film açılır. Döner silindirler, senkronize hareket dizilerini hafifletmek için bir tampon işlevi görür. Gücü, ana silindire hareket vermek için gerekli olan makineden ayırırlar. Bunu, filmin temassız elektrostatik temizliği ve baskı istasyonunda ürüne özel bilginin uygulanması takip eder. Sistem, baskı maddesiyle yanal olarak bir film beslemesi yapar. Daha sonra, kan veya infüzyon çözeltileri gibi sıvılar için giriş ve çıkış hortumları kaynaklanır. Bir sonraki proses adımında tüm torba kaynaklanır ve ardından soğutma sistemleri, kaynaklanan kısımların sıcaklığını düşürür. Son olarak, torbalar zımbalama veya kesme yoluyla ayrılır, bir konveyör üzerine yerleştirilir ve ileriye taşınır.
 
Üç işlev, tek valf

Bir yıl öncesine kadar, iki pnömatik kontrol elemanı – tek yönlü debi kontrol valfi GRLA ve kapama valfi HGL –  birçok silindirde hala gerekliydi. HGL, bir yönde akışı engellerken, GRLA, debi miktarını ayarlamak için kullanılıyordu. Engellenen bağlantı, bir kontrol sinyaliyle tekrar açılabiliyordu. Her iki valf, tasarım özelliklerinin gerektirdiği durumlara göre hala sistemlere monte edilmektedir. Bununla birlikte, başka alanlarda, kompakt VFOF-LE-BAH çok işlevli valfler kullanılmaktadır. Yeni ekipmanlar üç işlevi birleştirmektedir: değişken piston hızı, kısa ara duruş ve bireysel manuel egzoz. Dolayısıyla, verimli kontrol elemanı zamandan ve maliyetten kazandırır ve montaj alanını yüzde 50'den fazla azaltır. Çalıştırılması ve montajı kolay olup, her yerde kullanılabilir. Pnömatik kontrol elemanları çok yönlü işlevsellik sunar, enerji tasarrufludur, kirletici değildir ve basınçlı hava kayıplarını azaltır.
 
Üçte iki daha az montaj süresi

Kiefel'in Pnömatik Tasarım Mühendisi Peter Kronawitter'e göre,  VFOF-LE-BAH valfleri kullanıldığı her noktada kendi maliyetinin karşılığını veriyor. “Daha önce, montaj teknisyenlerimiz üç farklı parça monte etmek zorundaydı. Şimdi, sadece bir pnömatik ekipman monte ediyorlar. Şimdi montaj, daha öncekinin sadece üçte biri kadar zaman alıyor" diyor,  Kronawitter. Aynı zamanda, Festo pnömatik ürünlerinin kapsamlı portföyünde ve dünya genelinde hızlı yedek parça dağıtım hizmetinde kendi şirketi için avantajlar görüyor. Kronawitter “Bu imkân, depolama ihtiyaçlarımızı kalıcı olarak azalttı”, diyor. Festo, tek yönlü debi kontrol valfi VFOF-LE-BAH ile Kiefel için zaman ve yer tasarrufu açısından yeni olanaklar yarattı.
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR