Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Kolaboratif Robotlar için Yeni Tutucular

Kolaboratif Robotlar için Yeni Tutucular

Cobot vakumlu tutucu paketleme hatlarının sonunda, topla ve yerleştir gibi geniş bir aralıkta uygulamada kullanılabilmektedir. Kullanılan esnek sünger sayesinde, tutucu güvenli bir şekilde 8 kilograma kadar karton

Kolaboratif  Robotlar için Yeni Tutucular
Kolaboratif  Robotlar için Yeni Tutucular
Cobot vakumlu tutucu paketleme hatlarının sonunda veya topla ve yerleştir gibi  çok geniş bir aralıkta uygulamada kullanılabilmektedir. Kullanılan esnek sünger sayesinde, tutucu güvenli bir şekilde 8 kilograma kadar  karton kutu, ambalajlı ürün  veya girintili-çıkıntılı yüzeye sahip komponentlerin taşınmasına olanak sağlamaktadır. Gelişmiş haberleşme protokollerine sahip özelliğiyle işletmedeki otomasyon teknolojisine kolaylıkla adapte olabilmektedir.
Kolaboratif  robotlar, tutucular da yeni özelliklerin doğmasına sebep olabilmektedir: Kolaboratif  robotlarda kullanılan tutucular artık çok daha hafif olmalıdır, çünkü bunlar daha hafif yükler ile çalışmaktadırlar ve insanlar ile ortak çalışılan alanlarda risk oluşturmamalılar.  Schmalz, Cobot tutucuları tasarlarken, tutucunun hafif ve güvenli olmasına özen göstermiştir. Temas yüzeyini arttırarak ve çarpma etkisini azaltarak, tutucular insan-robot işbirliği standardı ISO TS 15066 gereksinimlerine göre tasarlamıştır. Schmalz tutucuları üretirken ağırlık optimizasyonu ve dinamik geometri göz önüne alınarak üretmektedir. Buda tutucuların, düşük taşıma  kapasitesine sahip robotlarda kullanılmasına olanak sağlamaktadır.
Tutucu modüler bir yapıya sahip olup, farklı fonksiyonlar  ilave edilebilmektedir. Enerji tasarruflu vakum ejektörü ve  akıllı vakum sensörleri ile  prosesimizin güvenliğini ve izlenebilirlik seviyesi artırmaktadır. Aynı gripper birçok uygulamada kullanılabilmektedir.
Esnek çözümler için oluşan talepler ve Schmalz Cobot da uygulanan tak çalıştır olarak kullanılan çözümlere gün geçtikçe oluşan ilgi artmaktadır.  Ayrıca bu özellikler bu konuda eğitim almamış çalışanların, kolay, hızlı  ve güvenli bir şekilde değişik iş parçalarının tutmasına olanak sağlamaktadır. Manuel iş ve robotların kullanıldığı işler arasındaki sınır gün geçtik de daha esnek hale gelmekte ve güvenlik en önemli unsur haline gelmektedir.
Görsel 1: Cobot tutucu;  Kolaboratif  işler için akıllı özelliklere sahip  Schmalz cobot tutucu.
SCHMALZ

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR