Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / JUMO ecoLine O-DO Optik Sensör

JUMO ecoLine O-DO Optik Sensör

​Uzun Dönemde Kararlılık (Stabilite), Düşük Kayma ve Düşük Bakım Maliyeti. Çözünmüş oksijen ölçümünde akıllı sistem...

JUMO ecoLine O-DO Optik Sensör
Sulu analitik ölçümlerde, çözünmüş oksijenin pH değerini ve iletkenliğini ölçmenin yanı sıra, konsantrasyonunun belirlenmesi de önemli bir iştir. Bu çerçevede, JUMO, görsel ölçüm prosedürünü (lüminesans yöntemi) esas alan yeni bir dijital sensör olan ecoLine O-DO’yu sunmaktan gurur duymaktadır. Geleneksel elektrokimyasal sensörlerin aksine, optik sensörün en önemli özelliği, düşük kaymalı, az bakım gerektiren ve uzun dönemde kararlı (stabil) ölçümler sunabilmesidir. Umumi ve sanayi tipi kanalizasyon arıtma tesislerinde, içme suyunun denetlenmesinde, suların korunmasında, balık çiftliklerinde ve diğer uygulamalarda kullanımı uygundur.

JUMO ecoLine O-DO, kalibrasyon verilerini ve kalibrasyon geçmişini doğrudan sensör kafasında kayda almaktadır. Bu sayede yeniden kalibrasyona gerek olmayan, Tak-Çalıştır-Kullan özelliğiyle kolay kullanıma sahiptir. Paslanmaz çelikten muhafazasındaki sağlam sensör ( 25 mm x 124.5 mm), 0 ila 20 mg/l arasında bir ölçüm aralığında çalışmaktadır ve 0 ila 60°C arasında sıcaklıklarda kullanımı uygundur. Suda kullanıma yönelik daldırma ve akış tertibatları aksesuar olarak verilmektedir.

Işıklı ekran, değerleri kolayca okumanızı sağlar.

Sensör, Modbus RTU protokolü RS 485 üzerinden entegre kontrolör fonksiyonlu JUMO AQUIS 500 RS vericiye bağlıdır. Verici, her yerde kullanıma imkan tanıyacak şekilde koruma tipi IP 67 olan bir saha cihazı olarak tasarlanmıştır; bununla birlikte, gerekmesi halinde kontrol kabinine de monte edilebilir. Düz metin ekranlar, kullanımı daha kolaylaştırmaktadır – arkadan aydınlatmalı ekran sayesinde zayıf aydınlatma koşullarında dahi değerleri okumak mümkündür.

Cihaz, aksesuar olarak mevcut olan uygun bir kurulum programı sayesinde bilgisayar üzerinden programlanmaktadır. Vericide, kullanıcının, anahtarlama, izleme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirmesini mümkün kılan iki röle bulunmaktadır.

JUMO AQUIS 500 RS, bünyesinde pH değerini, redoks potansiyelini, iletkenliği ve amonyak konsantrasyonunu ölçmeye yarayan cihazlar bulunan ve kendini kanıtlamış AQUIS 500 serisini tamamlayan bir üründür.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR