Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / İhracatçı Birliklerinden Geleceğin Ambalaj Tasarımcılarına Destek

İhracatçı Birliklerinden Geleceğin Ambalaj Tasarımcılarına Destek

Ambalaj sektörünün gelişimine destek amacıyla düzenlenen ‘İhracatçı Birlikleri-IV

İhracatçı Birliklerinden Geleceğin Ambalaj Tasarımcılarına Destek
Ambalaj sektörünün gelişimine destek amacıyla düzenlenen ‘İhracatçı Birlikleri-IV. Ulusal Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu. Yarışmada dereceye giren adaylara verilen para ödülünün yanı sıra bir öğrenciye de Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulaması yürütülen yurtdışında eğitim hakkı tanınacak.

Ambalaj sektörünün gelişimine destek olmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen ‘İhracatçı Birlikleri - IV. Ulusal Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu. ‘İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’ organizatörlüğü, ‘Akdeniz, Ege ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri’ ve ‘Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren adaylara verilen para ödülünün yanı sırabir öğrenciye de Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulaması yürütülen yurtdışında eğitim hakkı tanınacak.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın arkasında önemli başarı hikayelerinin olduğunu söyleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)

Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Yüksek eğitimleri için yurtdışına gönderdiğimiz bazı arkadaşlar, oradaki eğitimlerini tamamlayarak geri geldi. Kimisi bu yarışmalarda derece aldı, kimisi önemli firmalarımızda tasarımcı olarak görevlerine başladı. Bu yıl Türkiye genelinde 20 üniversiteden toplam 224 başvuru kabul edildi, 57 başvuru ile en fazla başvuru Mimar Sinan Üniversitesi’nden geldi. İkinci sırayı 32 başvuru ile ODTÜ, üçüncü sırayı da 27 başvuruyla Kayseri Melikşah Üniversitesi aldı.

Yarışmaya en çok başvuruda bulunan üniversiteye bir adet ‘plotter makinesi’ hediye edilecek. Daha önce ‘Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ ve ‘Marmara Üniversitesi’ne verilen ‘plotter makinesi’, bu yıl 32 başvuru ile 2’nci sırada yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’ne verilecek” dedi.

TÜRK KARTON AMBALAJ SEKTÖRÜ DÜNYADA İLK 5’TE

Karton ambalaj sektörüne ilişkin bilgi de veren Başkan Ahmet Güleç, sektörün üretiminin 2014 yılında 500 bin tona ulaştığını ve geçen 15 yıla göre yüzde 120’lik bir gelişme kaydettiğini belirtti. Bu gelişmelerin yıllık 2,3 milyar TL’lik hacimle, Türk karton ambalaj sektörünü dünya genelinde ilk 5 ülke arasına yükselttiğinin altını çizen Güleç, son yıllarda birçok sektörde küresel pazarlara entegre olan Türkiye’nin, karton ambalaj sektöründe de özellikle Doğu Avrupa ve Balkanlar’la ticari ilişkisini önemli ölçüde geliştirdiğini ifade etti. Kağıt, karton ve ambalaj sektörünün 2023 yılı için öngörülen 7 milyar dolarlık üretim hedefine ulaşmasını beklediklerini söyleyen Güleç “Türkiye’nin son 12 yılda düşük teknoloji düzeyinden orta teknoloji düzeyine geçti. Gerek makro iyileşmeler, gerekse teknolojiye yatırımlar sektörlerimizin kapasitesini ve kalitesini artırdı. Bu iyileşmeyi en net gördüğümüz sektörlerden birisi de karton-ambalaj sektörü. Bu süreçlere, Türkiye TİM ve ihracatçı birliklerimizin son derece önemli katkıları olmaktadır. Gerek ilk kez ihracata adım yapan firmaların desteklenmesi, gerek personel kalitesine katkı, gerekse yeni pazarlara açılım konusunda birliklerimiz önemli roller üstlenmektedir” ifadelerini kullandı.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR