Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor

Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor

Ev bakım, temizlik kâğıtları ve hijyen kategorilerinde hızlı tüketim sektörünün devlerinden Hayat Kimya; üretim, teknoloji, insan kaynakları, marka ve AR-GE’ye odaklanarak büyümeye devam ediyor

Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor
Ev bakım, temizlik kâğıtları ve hijyen kategorilerinde hızlı tüketim sektörünün devlerinden Hayat Kimya; üretim, teknoloji, insan kaynakları, marka ve AR-GE’ye odaklanarak büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2014’te de istikrarlı büyüme çizgisini devam ettiren Hayat Kimya, yalnızca Türkiye’nin değil, bölgenin de en önemli üreticilerinden biri oldu. 2014 yılını yüzde 20 büyümeyle kapatan Hayat Kimya 1.2 milyar dolarlık ciro hacmine ulaştı.   
 
Kurulduğu günden bu yana hızlı bir büyüme kaydeden ve ürün çeşitliliğini sürekli artıran Hayat Kimya, global şirket olma yolunda ilerliyor. Büyüme ivmesini hız kesmeden devam ettiren Hayat Kimya, her 4 yılda bir büyüklüğünü ikiye katlıyor.
 
Şirketin 2014 yılına ilişkin değerlendirmeleri ve 2015 hedefleri, Hayat Kimya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil, Temizlik Kâğıtları Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Aysel Aydın ve Kâğıt Fabrikalar Direktörü Lütfi Aydın’ın katılımıyla İstanbul’da düzenlenen toplantıda paylaşıldı. 
 
Hayat Kimya’nın büyüme hızının arkasında kuruluşundan bu yana benimsediği yenilikçi yaklaşımlar ve markalarına, işletmelerine ve insan kaynaklarına yapılan yatırımlar olduğunun altını çizen Orhan İdil, “Bu başarımız istatistiklere de yansımış durumda. Bugün Hayat Kimya, en yüksek hacimde ihracat yapan ilk 1.000 kuruluş içinde 57’nci, en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 62’nci ve Holding en hızlı büyüyen şirketler içinde de 21’inci sırada bulunuyor. Son 10 yıldır her sene ortalama yüzde 20’lik birleşik büyüme ile her 4 yılda bir, iki kat büyüdük.” diye konuştu. Hayat Kimya’nın ülke ekonomisi için katma değer üretirken, istihdama da katkı sağladığını ve çalışanlarına da yatırıma devam ettiklerini kaydeden İdil, “Büyümemize paralel olarak 2014 yılında 1000’in üzerinde arkadaşımızı bünyemize katarak yurt içinde toplam çalışan sayımız 3 bin 500’e, dünyada ise toplam 7000’e yaklaşmış durumda.
 
 320 çalışanımızı 2014 yılında global çalışma yetkinlikleriyle donatacak yurt dışı görevlerine atadık. Bugün Hayat Kimya, ilanlarına gelen 140 bin başvuruyla en fazla ilgi çeken şirketlerden biri haline geldi.” dedi.
 
Markalarına, teknolojiye, insan kaynakları eğitimi ve AR-GE’ye yaptıkları sürekli yatırımın kendilerini daha büyük hedefler için cesaretlendirdiğini ifade eden Orhan İdil, “Bu yatırımlarımızın yansımalarını Türkiye’de olduğu kadar, bölgede giriş yaptığımız her ülkede de görüyoruz.
 
Hayat Kimya, yatırım yaptığı bölgelerdeki istikrarsızlıklara rağmen, tüm bu değerleriyle teknoloji ve kalite ihraç eden bir kuruluş haline geldi. 2015’te de büyümemizi bu misyon ile sürdüreceğiz.” diye konuştu. Kâğıt Fabrikalar Direktörü Lütfi Aydın ise; Hayat Kimya’nın sahip olduğu çevreye duyarlı, enerji ve su tasarrufu sağlayan teknolojik know-how’ını yeni pazarlara taşımaya devam ettiğini vurguladı.
 
Hayat Kimya’nın son 5 yılda yatırımlarını en hızlı gerçekleştiren şirket olduğuna dikkat çeken Aydın, dakikada 2 bin 210 metrelik üretim hızıyla 24 saat kesintisiz üretim yaparak 2012’den beri dünya hız rekorunun sahibi olduklarını da sözlerine ekledi.  Ayrıca, çevreye duyarlı üretim stratejileriyle, verimlilik ve teknolojik yenilikçiliği temel alarak yatırımlarına hızla devam ettiklerini kaydeden Aydın, “Gittiğimiz her pazara patentli teknolojilerimizi de götürerek pazarın kalkınmasına destek oluyoruz.
 
Örneğin, patentli kojenerasyon teknolojisiyle Türkiye ve dünyada ilk kez doğalgazın toplam enerjisini %85’e varan verimlilikte kullanıyoruz. Yine ülkemizde en az su kullanımı ile temizlik kâğıdı üretimi gerçekleştiren firmayız, Avrupa’da ise 3. sıradayız.” dedi.
 
Temizlik Kağıtları Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Aysel Aydın, rekabetin yoğun olduğu ve giderek arttığı temizlik kağıtları kategorisinde tüketici trendlerini ve taleplerini dikkatle izlediklerini ifade ederek, bu trend ve talepleri Hayat Kimya’nın kalite ve teknolojisiyle birleştirerek fark yaratan ürünler ortaya koyduklarını kaydetti.
 
Aydın, “Çok katlı tuvalet kâğıtları, B-side teknolojisi sayesinde çift taraflı yumuşaklık, renkli ve kokulu tuvalet âğıtları, ambalaj tasarım ödüllü kutu mendiller ile hacim ve yumuşaklık sağlayan visconip teknolojileri bunlardan bazıları” diye konuştu. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Müzeler gerek mimari açıdan gerek seyahat edilen şehirler hakkında içerdiği bilgiler nedeniyle önemli bir yere sahip. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesini sizler için derledik.... Devamı »
  • YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    BURAK CAN TOPÇUOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Unity Grup; 2007 yılında otomasyon alanında farklı ölçekli projelerin gerçekleştirilmesi, sektöre dair son teknoloji ürün ve yazılımların geliştirilmesi amacıyla İstanbul'da kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar, gerek gerçekleştirdiği projelerle, gerekse ortaya koyduğu ürünler ve verdiği kaliteli hizmetle sektörde rakipsiz, milli bir marka olarak zirveye konumlanmıştır..... Devamı »
  • Aile Şirketi olan DOL-MAK Makina’ya Yenilikler Katan İkinci Kuşak

    Aile Şirketi olan DOL-MAK Makina’ya Yenilikler Katan İkinci Kuşak

    DOL-MAK Makina İdari Koordinatörü Kübra Vardal Yavuztürk, DOLMAK’ın faaliyetleri ve ikinci kuşak olarak yapılan çalışmalarla ilgili yönelttiğimiz soruları yanıtladı. İkinci kuşak olarak, birincil hedefleri arasında şirketin var olan potansiyelini kullanarak geliştirmek, büyütmek ve ileriye taşımak olduğunu belirtti.... Devamı »