Cumartesi , 20 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Gıda endüstrisi için yeni güvenlik ışık perdesi

Gıda endüstrisi için yeni güvenlik ışık perdesi

Yapı serisi SLC/ SLG 440 IP69K: Hijyene uygun ve son derece sağlam Schmersal'ı 27. - 29.11.2018 tarihlerinde Nürnberg'de SPS IPC Drives fuarında ziyaret edin: Salon 9, stant 460

Gıda endüstrisi için yeni güvenlik ışık perdesi
Gıda endüstrisi için yeni güvenlik ışık perdesi
Yapı serisi SLC/ SLG 440 IP69K: Hijyene uygun ve son derece sağlam
Schmersal'ı 27. - 29.11.2018 tarihlerinde Nürnberg'de SPS IPC Drives fuarında ziyaret edin: Salon 9, stant 460
Schmersal grubu, özel olarak gıda endüstrisi, ilaç veya et ve süt işleme gibi hijyen açısından hassas alanlarda kullanıma uygun olan yeni bir güvenlik ışık perdesi ve ışık ızgarası yapı serisi geliştirdi.
Yeni yapı serisi SLC/SLG 440 IP69K, bu sektörlerde yaygın olan günlük temizlik işlemlerine karşı dayanıklıdır. Dikkatlice düşünülmüş detaylı tasarımı sayesinde yapı serisi, IP69K koruma derecesine ulaşmıştır (yüksek basınç veya buhar püskürtmeli temizleme sırasında suyun girişine karşı koruma). Buna temassız koruma tertibatının (BWS) contalarının çok yüksek gereksinimleri karşılaması ve su, alkaliler, köpük, sıcak buhar veya yüksek basınçla sıkça temizlemeye dayanması da dahildir. Ayrıca yeni yapı serisi BWS, "Hijyenik tasarım" ilkelerine göre tasarlanmıştır.
SLC/SLG 440 IP69K'nın kapakları, kablo girişi ve montaj parçaları paslanmaz çelikten (V4A) yapılmıştır. Şeffaf koruyucu boru, sadece yüksek bir deterjan direncine değil, aynı zamanda yüksek mekanik yüklere de dayanabilen polikarbonattan (PC) yapılmıştır. Örneğin, gıda üretiminde, yüksek basınçlı temizlik sırasında temizlik aparatlarının yanlışlıkla SLC/SLG 440 IP69K muhafazasına çarpması veya bir taşıma aracıyla çarpışması durumunda, sağlam koruyucu boru sayesinde güvenlik ve koruma fonksiyonu hala mevcut olacaktır.  
Böylece malzeme, daha fazla kullanılabilirlik ve güvenlik ışık perdelerinin ve ışık ızgaralarının uzun ömürlü olmasın garanti eder ve ayrıca kapsül boru, güvenlik sensörlerinin kompakt bir yapı şekline sahip olmasını sağlar: Koruyucu borunun çapı sadece 50 mm'dir. Bu bileşenlerin malzeme direnci de bağımsız test laboratuvarı Ecolab tarafından doğrulanmıştır.
Bu BWS yapı serisinin diğer özellikleri arasında, çifte onaylama, kontaktör kontrolü ve örneğin durdurma sinyalini tetiklemeden hareketli parçaların koruyucu alandan geçirmeye izin veren entegre ışın körlemesi mevcuttur. Uygulamaya uygun diğer bir işlev, kirlenme göstergedir. Sensörün aldığı sinyal zayıfladığında, görsel bir uyarı mesajı verilir. Bu durumda kullanıcı, plansız tesis durmaları oluşmadan önce müdahale edebilir. 
FOTOĞRAF YAZISI:
Polikarbonattan yapılmış koruyucu borulu yeni yapı serisi SLC / SLG 440 IP69K: Sağlam, hijyene uygun ve özellikle gıda endüstrisi için uygundur.
SCHMERSAL
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Plastikler topluma birçok fayda sağlar ve günlük hayatımızda yaygın olarak kullanılırlar: hafiftirler, ucuzdurlar ve uyarlanabilirler. Bununla birlikte, plastiklerin üretimi, işlenmesi ve bertarafı sürdürülebilir değildir ve çevre ve insan sağlığı için büyük bir küresel tehdit oluşturmaktadır. Bitki bazlı hammaddelerden elde edilen yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir plastiklerin çevre dostu olarak işlenmesi ideal bir çözüm olacaktır. Şimdiye kadar, teknolojik zorluklar çok büyük old... Devamı »