Perşembe , 25 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Festo Teknoloji Tesisi için “Lean & Green” Ödülü

Festo Teknoloji Tesisi için “Lean & Green” Ödülü

Yalın ve Çevre Dostu Süreçlere Ödül

Festo Teknoloji Tesisi için “Lean & Green” Ödülü
Festo’nun Scharnhausen Teknoloji Tesisi “Lean & Green Yönetim Ödülü 2016”nın özel ödül kategorisini kazandı. Tesis, yalın yönetim, çevre ve enerji alanlarında ödülün yüksek gereksinimlerini karşılayarak ödül jürisinin desteğini kazanmayı başardı. Bir dizi endüstri segmentini kapsayan ödül, üretim operasyonlarında süreç çözümlerini, yalın yönetim, enerji ve çevresel yönetim açısından değerlendiriyor.
Lean & Green –bunun anlamı, sürdürülebilir ve çevre bilincine sahip üretim süreçleri demektir- bu tesisteki stratejimizin önem verdiğimiz bir parçasıdır. Üretim atölyesinin ve bina teknolojisinin tüm alanlarında hem üretimde hem de üretim operasyonlarında uygun prensipler uygulamaya alınmıştır. Bu gereksinimler, ene başta yer alan planlama fazında merkezi olarak yürürlüğe konmuş, yeni tesisin inşası sırasında uygulanmış ve her kararın sınandığı önemli test kriteri kılınmıştır.
Fabrika Müdürü Stefan Schwerdtle “Lean & Green Yönetim Ödülü’nü ‘Özel Ödül’ dalında kazanmamız, tesis stratejimizin uygulanmasında bir sonraki kilometre taşımızdır. Şu ana kadarki aksiyonlarımızın doğru olduğunu onaylayan ve aynı zamanda bizi aynı yönde ilerlemek konusunda motive eden bir ödül bu.” Diyor. Schwerdtle duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getiriyor: “Finalistlerin Lean & Green ölçütlere göre değerlendirilmesinde toplam 10 puan üzerinden 7,6 gibi çok iyi bir puan aldık. Bu puan kendimizi ödüle katılanlar içinde en yalın ve yeşil şirketlerden birisi olarak görmemize olanak veriyor. Biz bu ödüle Teknoloji Tesisimizin değerli bir nişanı olarak bakıyoruz.”
Enerji verisine iletişim ağı açısından bakmak
Yalın ve kaynak tasarrufu yapan süreçlerle işe başlayan bugünün şirketleri, dijital iletişim ağı olanaklarını, örneğin üretim verilerini enerji tüketimiyle karşılaştırmak için kullanıyor ve bu tüketimi önemli ölçüde azaltıyorlar. Teknoloji Tesisimiz burada, tam da bu tür bir iletişim ağı yürürlüğe koyan, enerji şeffaflığı sistemiyle puan topladı.
“Lean & Green” – En önemli 10 ödülden biri
 Bu yılın “Lean & Green Yönetim Ödülleri” yarışması, türünün beşinci örneğiydi. Avrupa Büyüme Danışmanlığı ve Quadriga Danışmanlık tarafından organize edildi. Bu ödüller, uzmanlar tarafından üretim tesisleri alanında en önemli 10 ödülden biri olarak değerlendiriliyor. Katılımcılar ilk olarak bir soru formuyla değerlendiriliyor. Bunun ardından organizatörün danışmanları finalist olarak seçilen şirketlerin tesislerinde “Lean & Green Değerlendirmeleri” yapıyor. Son olarak uzmanlardan oluşan bir jüri sonuçları analiz ediyor ve ödülü kazananları belirliyor. Bu yıl diğer kategorilerde ödül kazananlar arasında belirliyor. Bu yıl diğer kategorilerde ödül kazananlar arasında BMW Münih, Rohde und Schwarz, Neuenhauser ve Bolta-Werke de yer aldı. Resmi ödül töreni geçen yılın ödül kazananı ve bu yılın “Lean & Green Zirve”sine ev sahipliği yapan Robert Bosch’a ait Blaichach/Immenstadt lokasyonunda 5-6 Aralık’ta yapılacak.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Makedonya’da Unutulmayacak 5 Farklı Yolculuk Rotası

    Makedonya’da Unutulmayacak 5 Farklı Yolculuk Rotası

    Balkanlarda seyahat etmenin şüphesiz en güzel yanı aramızdaki 5 asırlık duygusal bağ. Atatürk’ün yetiştiği topraklara yolculuk, bugün hala şakır şakır Türkçe konuşan Türk nüfusu, Osmanlı’nın arkasında bıraktığı mimari ve kültürel izler insanın kalbine dokunuyor. Bu sebeple Avrupa’daki diğer yerlerden çok daha duygusal bir ülkedir.... Devamı »