Cumartesi , 20 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Farklı Bir Hizmet Anlayışı

Farklı Bir Hizmet Anlayışı

​RÜKNET YEŞİLYURT - SELF PLASTİK GENEL MÜDÜRÜ

Farklı Bir Hizmet Anlayışı
SELF PLASTİK Hakkında:

Self Plast Plastik San. ve Tic. A.Ş. yaklaşık 30 yıllık tecrübesi ile plastik ambalaj sektöründe hizmet vermektedir.  Farklı sektörlere yönelik olarak her türlü alçak yoğunluk ve yüksek yoğunluk polietilen ile jelatin ve OPP ürünlerinden oluşan baskılı-baskısız, takviyeli, kilitli, bantlı ve saplı ürünleri ile firma geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.
Self Plas Plastik yıllık 6000 ton üretim kapasitesini kaliteden ödün vermeden sağlamakta ve sektörlerinin lider kuruluşları ile çalışmaktadır.
 
1)30 YILI AŞKIN SÜREDİR PLASTİK SEKTÖRÜNE HİZMET VERİYORSUNUZ. SELF PLASTİK OLARAK ŞU ANDA BULUNDUĞUNUZ KONUMA GELEBİLMEK İÇİN NASIL SÜREÇLERDEN GEÇİLDİ? KURULUŞUNUZ VE GELİŞİM AŞAMALARINIZ HAKKINDA KISACA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?
Geçmiş yıllara baktığımızda plastik sektörünün gelişim süreçlerine paralel olarak firmamız önemli gelişmeler kaydetmiştir. Hem ekonomik hem de kurumsal olarak gereken süreçleri tamamlamış ve buna bağlı olarak da teknolojik açıdan kendini yenilemiş ve yenilemeye devam etmektedir.
 
Her sektörde olduğu gibi kriz dönemleri bizide ciddi anlamda yordu fakat güçlü sermaye yapısı ve uluslararası tecrübelerimize binaen bu zor zamanları kendi imkânlarımızla aşmış ve bu günlere gelmiş bulunmaktayız.
 
 
2)2014 YILINI GERİDE BIRAKIRKEN 2015 YILI İÇİN YENİ BİR ÜRÜN, PROJE YA DA YATIRIM ÇALIŞMANIZ VAR MI?
 
Tabi ki yeni yatırımlarımız var ve bununla ilgili AR-GE çalışmalarımız devam etmektedir.
Plastik poşet sektöründeki öncülüğümüzü korumak için çok ciddi yatırımlarımız olacak ve yeni ürün çeşitliği de buna bağlı olarak müşterilerimizin kullanımına sunulacaktır.
 
 
3)PEKİ, 2014 SİZİN İÇİN NASIL BİR YILDI? 2014 SELF PLASTİK İÇİN GAYET BAŞARILI VE GÜZEL GEÇTİ DİYEBİLİR MİYİZ?
 
2014 yılı hem firmamız hem de Ülkemiz için ekonomik anlamda çok zor bir yıl oldu.Bugün gelişmekte olan piyasalara baktığımızda aynı sıkıntıları diğer ülkelerinde çektiğini ekonomik verilerden anlamaktayız.
 
 
4)GENİŞ BİR ÜRÜN YELPAZENİZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ. ÜRETİM ALANLARINIZDAN VE ÜRÜN GRUPLARINIZDAN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?
 
Biz firma olarak plastik sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Tabi ki plastik dendiğinde insanın aklına birçok çeşit gelebilmektedir. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzünde çeşitli branşları var.
 
Bizde plastik sektöründe plastik poşet imalatçısıyız. Aynı zamanda izolasyon yapan müşterilerimiz için mebran üretmekteyiz.
 
Fabrikamız İstanbul Esenyurt’ta 2700 m2 üretim alanına sahip olup, market sektörüne hitap etmekte ve o doğrultuda üretim yapmaktadır.
 
 
5)TEKNOLOJİYİ ÜRETİMİNİZE NASIL UYGULUYORSUNUZ? GÜNÜMÜZDE ÖNEMİ GİDEREK DAHA DA ORTAYA ÇIKAN AR-GE HAKKINDA SİZİN NASIL ÇALIŞMALARINIZ VAR?
 
Tabiki teknoloji bizim için en vazgeçilmez unsurumuzdur. Nasıl ki bir ülkenin gelişimi teknoloji ile bağdaştırılıyorsa, firmalarında büyümesinin teknolojik gelişimlerle olduğuna inanmaktayım.
 
2015 yılı bütçemizde AR-GE İçin ciddi yatırımlar düşünmekteyiz. Hem ürün gamı hemde makine parkurumuz için daha kaliteli ve daha kolay üretimi nasıl yaparız bunun için sürekli gelişmeleri değerlendiriyor ve hedeflerimizi buna göre belirliyoruz.
 
 
6)SELF PLASTİK OLARAK YURT DIŞINDA NASIL BİR POLİTİKA İZLİYORSUNUZ? (ihracat oranı, çalıştığınız ülkeler vs.)
Daha öncede belirttiğim üzere biz Türkiye’de market sektörüne hitap ediyoruz.Ancak budurum ihracat yapmadığımız anlamına gelmemektedir. Firmamız Türkiye pazarında belirli bir konumda olduğu için ihracat çok fazla yapamıyoruz. Bunun istisnası olarak sadece Almanya’ya ihracat yapmaktayız.
 
 
7)SİZİ RAKİPLERİNİZDEN FARKLI KILAN ÖZELLİKLERİNİZ NEDİR? SELF PLASTİK NEDEN TERCİH EDİLMELİ?
 
Bizi farklı kılan ürettiğimiz ürünün her zaman arkasında olmamızdır. Samimiyetimizdir. Müşterilerimizle olan diyaloglarımızda bürokrasi yoktur.
 
Buna mukabil şeffaf ve özgüven sahibi olmamızdır.
 
8)SELF PLASTİK’TEKİ GÖREVİNİZİN YANI SIRA İSTANBUL TİCARET ODASI’NDA (İTO) 68. PLASTİK VE KAUÇUK MESLEK KOMİTESİ BAŞKANISINIZ. BU GÖREVİNİZE NASIL VE NE ZAMAN BAŞLADINIZ? KOMİTENİN ETKİNLİKLERİ HAKKINDA BİRAZ BİLGİ VERİR MİSİNİZ? 2015 YILI HEDEFLERİ NELER?
2013 yılında İstanbul Ticaret Odası seçimlerinden sonra göreve geldim. İstanbul Ticaret Odası 132 yıllık deneyimi ve 365 bini aşkın üyesinin bulunduğu bir kuruluştur. Dolayısıyla Türkiye’nin ticari kalbidir. Faaliyet olarak dünyanın en kapsamlı ticaret odasıdır.  Komite olarak amacımız;sektörel sorunları, üniversitemizdeki öğrenci ve değerli hocalarında katılımıyla düzenlenen komite toplantılarında alınan kararlar aracılığıyla ülkenin ekonomik gelişmelerine önayak olmaktadır.
 
9)PEKİ, TÜRKİYE’DEKİ SEKTÖREL ÖRGÜTLENMELER VE ÖNEMİ HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?
 
Türkiye’de sektörel örgütlenmeler özellikle plastik sektöründe son derece atılımcı ve yenilikçi politikalarıyla ön saflardadır. Sivil toplum örgütlerininde desteğiyle aşama kaydetmektedir.
 
 
10)TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA PLASTİK SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRİSEK, ŞU ANDA İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ KOŞULLARI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK NELER SÖYLERSİNİZ? BİZİM İÇİN SEKTÖRDEKİ PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ HAKKINDA BİR DEĞERLENDİRME YAPABİLİR MİSİNİZ?
 
Plastik sektörünün en önemli sorunu bence merdiven altı diye tabir ettiğimiz firmalardır. Bunlariçin gerekli önlemlerinalınması gerekmektedir.Ayrıca yüksek girdi maliyetleri firmaların rekabet edilebilirliğini zorlamaktadır.Enerji maliyeti ve sanayicilerin teşvik edilmemesi gibi sorunlar rekabeti ve firmaları ciddi manada yormaktadır.
 
11)SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ?
2015 yılının özellikle ülkemize milletimize ve tüm dünyaya barış huzur ve refah getirmesini diliyorum.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR