Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Eurotec Akılcı Çözümleri ile Üreticinin Yanında

Eurotec Akılcı Çözümleri ile Üreticinin Yanında

Gıda üretim tesislerindeki önemli kontaminasyon kaynaklarından biri de ekipmanların aşınması ya da kırılmasıdır.

Eurotec Akılcı Çözümleri ile Üreticinin Yanında
Metal ekipmanlar, metal dedektörü ile tespit edilebildikleri için üretim ekipmanlarında plastiğe göre daha çok tercih edilebilmekte idi. eurotec, gıda ile temasa uygun, metal dedektörleri tarafından tespit edilebilen plastik hammaddeler geliştirerek, gıda tesisleri makine ve parça üreticisine plastiğin kolay işlenebilme, enerji tasarrufu sağlama, daha hafif ve daha tasarruflu olma özelliklerinden yararlanma fırsatı sunmuştur. Bu avantajlar, son kullanıcılara da fayda sağlamaktadır. eurotec’in geliştirdiği bu hammaddeler, gıda-içecek üretim ekipmanlarında, konveyörlerde ve depolama esnasında kontaminasyon riskini kontrol altına alarak standartlara uygun, yüksek kalitede ürünler üretilmesini sağlamaktadır.

Gıda ve içeceklerin paketleme süreçlerinde görev alan firmaların sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmak için uymak zorunda oldukları, yabancı madde kontaminasyonuna ilişkin bazı standartlar mevcuttur. Ambalaj sektörü için bunlardan en önemlisi, kullanılan malzemelerin Polikarbonat (PC) içerisinde bulunan Bisphenol A içermemesi istenmektedir.

Sektörün bu ihtiyacını gözlemleyen eurotec mühendisleri, geniş laboratuvar imkânları ve tecrübeleri sayesinde Bisphenol A içermeyen, yüksek kimyasal dayanıma sahip Tecomid® NB40 NL RS02 (PA6, natural) geliştirilmiştir. 2mm’ye kadar şeffaf olan, standart poliamidlere göre 25% daha az nem çeken ve mükemmel kimyasal dayanıma sahip olan bu ürün, ayrıca PC ve PET’lere göre daha hafiftir. Yüksek mekanik özellikleri sayesinde, ambalajı olduğu ürünü karşılaşacağı bütün zorlu koşullara ve darbelere karşı korumaktadır.


Depolama ve sevkiyat sırasında kullanılan kasa ve yardımcı elemanları için geliştirilen ürünlerden en yaygın olanları darbelere karşı dayanıklı Tecolen® CP30 BK EC 0B ve Tecolen® CP10 BK EC 0C’dir. eurotec’in bu hammaddeleri sayesinde, oluşan statik elektrik büyük bir hız ile dağıtılıp, depolanan ürünler ark atlamalarına karşı korunmaktadır. Bunlar kalıcı antistatik özellikleri sayesinde piyasadaki diğer antistatik ürünlere göre çok daha uzun süre üstün performans göstermektedirler.

Antistatik ürünler, ambalajınya da kullanıldığı bölgenin toz tutmasını engellemek için de kullanılmaktadır. Ürünlerin raf veya vitrinde sergilenmesi sırasında tozlanmasını geciktirirken, şeffaf yapıları sayesinde ambalajı oldukları ürünlerin tüm görsellikleri ile gözler önüne sunulmasını sağlamaktadırlar.  Bu uygulamalar için geliştirilen Tecotek® PM30 NL AS ve Tecolen OE10 NL EC 0B şeffaf olmasının yanısıra talep edilen renge boyanabilmektedirler.
Lider hammadde tedarikçisi eurotec®, plastik sektörüne sunduğu yenilikçi birçok çözüm arasında, ambalaj sektörünün ihtiyaç duyduğu yüksek güvenlik ve mühendislik gereksinimlerini karşılayan ürünlerine her geçen gün yeni projeler ve özel mühendislik plastikleri eklemektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR