Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Etiketlemede Çözüm Ortağınız

Etiketlemede Çözüm Ortağınız

Fako Etikietleme Makineleri Firma Yetkilisi FATİH KORKMAZ ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Etiketlemede Çözüm Ortağınız
Gelişen ambalaj sektöründe sağlam bir temele dayalı üretim modelini benimseyen, ‘7/24 Teknik Servis’ desteği, yedek parça stoğuyla kesintisiz ve müşteri memnuniyetine dayalı hizmet anlayışıyla kalite ve prensiplerinden asla taviz vermeden faaliyetlerine devam eden,  sektörde yerini almış bir firma… Fako Makine…….. Fatih Korkmaz ile bu sayımıza özel keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Doğru etiketleme, hatasız işlem ve kayıpsız zaman için Fako Makine tercih edilmeli…



“Etiketlemede Çözüm Ortağınız” sloganıyla müşterilerinize güvene dayalı bir hizmet sunmak amacıyla Fako Makine olarak sektörde yerinizi aldınız. Peki, kuruluş süreciniz ve çalışma prensipleriniz hakkında neler söylersiniz?
 
Her geçen gün gelişen ambalaj sektöründe yerimizi alırken belirli prensipler çerçevesinde, kendi ilkelerimiz doğrultusunda sağlam bir temele dayalı üretim modelini amaçlamışızdır. Fako Makine, genel prensipleri olarak çağımızın bize sunduğu tüm imkânları kullanarak müşterilerimizin çözüm ortağı olan, kalitemizden, hizmetimizden ve prensiplerimizden asla taviz vermeden kendini yenileyen bir kuruluştur.


Üretim modelleriniz ve ürün gruplarınız hakkında okuyucularımıza biraz bilgi verir misiniz?

Fako Makine olarak sadece etiketleme makinesi yapmamıza rağmen birçok ürün grubumuz bulunmaktadır. Ana başlıklar halinde toplamamız gerekirse etiketleme modülleri, yarı otomatik etiketleme, üst yüzey etiketleme, alt ve üst yüzey etiketleme, sarma etiketleme, ön ve arka yüz etiketleme diyebiliriz. Fakat müşterinin kapasite, özel üretim ve istekleri doğrultusunda bu gruplar birçok kombinasyonda hazırlanarak müşterilerimize en mükemmeli sunmayı hedeflemektedir.

2015 yılını hedef ve beklentileriniz açısından güzel bir yıl olarak bitirdiğinizi söyleyebilir miyiz? 2016yılının ilk yarısını geride bırakırken yeni bir ürün, proje ya da yatırım çalışmalarınız olacak mı?

Evet, 2015 yılının Fako Makine için güzel bir yıl olarak bittiğini kesinlikle söyleyebiliriz. 2016 yılının ilk yarısındaki satış hedefimizi de %20’nin üzerine taşıyarak bu yılı da hedeflerimiz doğrultusunda kapatacağımıza inancımız tamdır.
Yeni ürün ve projeler Fako Makine için sonu olmayan bir kavramdır. Fako Makine olarak AR-GE çalışmalarını sadece 2016 yılı için değil, devamlı ve sürekliliği hiç bitmeyen bir hedef olarak görmekteyiz.
 

Üretim sürecinde karşılaştığınız problemler hakkında neler söylersiniz?

Genel olarak bu konuda şanslıyız, bu şansı da aslında kendimiz yaratıyoruz diyebiliriz. Çünkü doğru, kaliteli, bizim gibi düşünen ve konusunda uzaman tedarikçilerimiz olunca problem minimuma iniyor.

Pazarda etkinliği sürdürebilmenin yollarından biri satış sonrası teknik destek hizmetleri. Kullanıcılara sunduğunuz teknik destek ve satış sonrası çözümlerle ilgili bilgi verir misiniz?

Makine alımında en önemli konuların başında satış sonrası teknik destek gelir. Fako Makine bunun çok farkında olan bir firmadır. “7/24 Teknik Servis” anlayışı ile kesintisiz hizmet ve desteği sağlıyoruz. Fako Makine tarafından pazarlanan tüm etiketleme makinalarının yedek parçaları stokta bulundurulmaktadır.

Fako Makine olarak müşterilere satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
 
Fako Makine olarak kullanıcılara ilk olarak konusunda uzman firmalarla çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Fizibilite raporları doğrultusunda önceliklerini sıraladıklarında ihtiyaçları ve kapasitelerine uygun etiketleme makinelerini tercih etmelilerdir. Tabi kullanıcılar bu kapasite ve ihtiyaçlarını belirlerken, önlerindeki 5-6 yıllık zaman zarfında gerekebilecek kapasite artışını düşünerek planlamalarını yapmalıdırlar.
 
En çok üzerine düşülmesi diğer bir konu satış sonrası teknik destektir. Türkiye’de almış olduğu makineleri sırf satış sonrası teknik servis hizmetlerini alamadıkları için kullanamayan o kadar çok firma var ki, bunun için uzman firmalarla çalışmalarını tavsiye ediyoruz.


Sizi diğer üreticilerden farklı kılan özellikleriniz neler? Müşterileriniz neden Fako Makine’yi tercih etmeli?

Fako Makine olarak etiketleme alanında sadece işinizi yapıp teslim etmek tabi ki olması gerekendir. Fakat bizim için bundan sonraki olacaklar da çok önemlidir. Kullandığımız son teknoloji aletler, disiplinli ve tam zamanlı çalışma kapasitesi sektörün deneyimli çalışanlarıyla müşterilerimize güvenli bir hizmet sağlıyoruz. İşimizde en iyi ve en hızlı olma çabasındayız. Zaman ve hata kaybına verdiğimiz hassasiyet müşterilerimiz kadar bizim içinde çok önemli. Doğru etiketleme, hatasız işlem ve kayıpsız zaman için Fako Makine tercih edilmeli diyoruz...

Türkiye’de ve dünyada şu an içinde bulunduğumuz koşulları da göz önünde bulundurarak sektörü nasıl değerlendirirsiniz? Özellikle Türkiye sektör içerisinde nasıl bir konumda bulunuyor?
 
Bugün itibari ile teknolojik altyapı, insan kaynakları, kapasite ve kurulu sistemleri ile ürünlerini Türkiye pazarına kabul ettirmiş, yurt dışında da güzel şeyler yapabilen büyük firmalarımız var, zorlu rekabet koşullarında başarıyla mücadele edebilen bir noktada olduğumuzu belirtmek gerekir. Tabi ülkemizin coğrafi konumu da bu bağlamda çok önemli. Ülke komşularımızın durumu ve iç savaşlar bir takım olumsuzluklar zinciri sektörümüzü her ne kadar etkilese yine de geleceğe umutla bakmamıza engel değildir.


Son olarak eklemek istedikleriniz?
 
Fako Makine olarak Packworld Türkiye dergisi çalışanlarına teşekkürlerimizi sunar, başarılarınızın devamını dileriz, sizler aracılığıyla gelecek yılların ülkemize barış, sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ederiz.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • PLAST EURASIA İSTANBUL 2019 FUARI'NA REKOR ZİYARETÇİ!

    PLAST EURASIA İSTANBUL 2019 FUARI'NA REKOR ZİYARETÇİ!

    Fuar Gelecek Yıl 2-5 Aralık Tarihleri Arasında... TÜYAP tarafından PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Arastırma, Gelistirme ve Egitim Vakfı) is birligi ile düzenlenen Plast Eurasia Istanbul 2019, 29.Uluslararası Istanbul Plastik Endüstrisi Fuarı, 40 ülkeden 1.085 firma ve firma temsilciligi ve 106 ülkeden 52.361 sektör profesyonelini 4 – 7 Aralık tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, Istanbul’da bir araya getirdi.... Devamı »