Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ENOSAD 10. Yılını Kutladı

ENOSAD 10. Yılını Kutladı

“ENOSAD 10. Yılını Uluslararası İleri Endüsiyel Otomasyon Kongriyle Taçlandırıyor”

ENOSAD 10. Yılını Kutladı
“El CEZERİ’DEN GÜNÜMÜZE OTOMASYON”
 
Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD); kuruluşunun 10. yılında ülke ekonomisinin geleceği adına ciddi katkılar sunacağından yola çıkarak,  “Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon ve Sergisi”ni gerçekleştiriyor.
 
4-5 Aralık 2014 tarihlerinde The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da düzenlenecek olan kongrenin basın toplantısı, 11 Kasım 2014 tarihinde "İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi”nde gerçekleşti.
 
Bu alanda ülkemizde gerçekleşecek olan ilk organizasyon olmasıyla da önem arz eden kongrenin basın toplantısının İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi’nde yapılmasının özel bir anlamı var.
 
Müze, çağımızdan yüzlerce yıl önce keskin zekâsı ile elektrik kullanmadan sadece su ve mekanik parçalarla çalışan makineler yapmış ve günlük hayata geçirmiş olağanüstü bir bilim insanı olan El-Cezeri’nin otomasyon çizimlerine ve çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.
 
13. yüzyılda ilk robotu yaparak çalıştırdığı kabul edilen sibernetik bilgini El-Cezeri’ye bu mirasın öncüsü olarak sahip çıkan ENOSAD, o zamandan günümüze teknolojide gelinen noktanın Endüstri 4.0’a nasıl ulaştığını da gözler önüne sererek, sektörel ve tarihi anlamda heyecan verici bir zamanda yolculuk duygusu yaşatıyor.
 
Toplantıda ayrıca; dünyaca ünlü robot teknolojileri firması KUKA’nın otomasyon robotu da gazetecilerle bir araya gelerek, hünerlerini sergiledi.
 
Gerçekleşecek kongre hakkında bilgi veren; ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu: ”Kongredeki ana tema, yakın gelecekte özellikle üretim sektöründe Endüstri 4.0 (Siber Fizik Sistemler) temelinde atılacak yeni adımlara dair bildiri sunumları, söyleşi ve panellerdir. Kongrenin ana hedefi ülkemizin uluslararası rekabet gücü için mutlak koşul olan  “üründe kalite ve üretimde verimlilik amaçlı akıllı makinalar” da dahil ileri otomasyon teknolojileri alanında farkındalığı arttırmak olmuştur. Kongrenin ana hedef kitlesi, ulusal ve uluslararası alanda üretim sektöründe ve Ar-Ge odaklı akıllı makinalar, ileri sistemler ve endüstriyel otomasyon geliştirme mühendisleridir” diyerek etkinlikten beklenen diğer önemli bir katkının da, otomatik kontrol ve ileri endüstriyel otomasyon konusunda kurum, kuruluş ve akademisyenlerin sunacağı bildiri ve sunumlar olduğunu sözlerine ekledi.
 
4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek kongreye delege kayıtlar sürüyor. Ülkemizden ve yurt dışından birçok sektör temsilcisi, mühendis ve akademisyenin katılacağı organizasyon boyunca sergi salonuna giriş ücretsiz, sunum, panel ve kursların yapılacağı bölümlere giriş ücretlidir.
 
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Tetra Pak İzmir’den Dünyaya Ambalaj İhraç Ediyor

    Tetra Pak İzmir’den Dünyaya Ambalaj İhraç Ediyor

    Tüm iş süreçlerinde gıdanın yanı sıra insanı ve doğayı korumaya yönelik bir yaklaşımla hareket eden Tetra Pak Türkiye, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla hem bölgeye hem de Türkiye’ye katkı sağlamaya devam ediyor.... Devamı »