Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Endüstriyel Isıtma İhtiyacının Olduğu Her Yerde: Ser Rezistans

Endüstriyel Isıtma İhtiyacının Olduğu Her Yerde: Ser Rezistans

EMRAH ÖZÇELİK - SER REZİSTANS A.Ş. İŞ GELİŞTİRME UZMANI / BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE

Endüstriyel Isıtma İhtiyacının Olduğu Her Yerde: Ser Rezistans

  • “Farkımız Sıcaklığımız” sloganıyla yepyeni bir kurumsal kimlikle karşımıza çıkıyor Ser Rezistans. Kuruluşundan bu yana Ser Rezistans’ın gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz? Yeni kurumsal yapınızı okuyucularımıza biraz anlatır mısınız?
 
Sizin de söylediğiniz gibi Ser Rezistans A.Ş. yeni logo ve sloganıyla kendisine yeni bir rota çizmektedir. Kuruluş tarihi itibari ile 12 yılı deviren firmamız gelişim sürecinin merkezine müşteri ve inovatif düşünceyi yerleştirerek günümüze kadar gelmiştir. Üründen ziyade çözüm üretmek üzere kurduğumuz iş yapma anlayışımız birçok sektörde çözüm ortağı olmamızı sağlamıştır. Plastik sektöründe ihtiyaç duyulan ısıtma elemanları ve çözümlerinin üretimiyle çıktığımız yolda gelinen nokta; endüstriyel ısıtma ihtiyacının olduğu yere çözüm ve ürün sunabilmek olmuştur.
 
Biraz önce söylediğim gibi, bu yolun çizilmesinde ve gelinen noktada en büyük pay müşterilerimiz, müşterilerimizin gereksinimleri ve yenilikçi yaklaşımımız olmuştur. Geleceğin planlanmasında yine bu temel felsefeden yardım almaktayız. 2015 yılı firmamızın kısa, orta ve uzun dönem hedeflerini gözden geçirerek, aksiyon aldığı bir yıl olmuştur. Bu anlamda, içinde bulunduğumuz sektörde ülkemize daha fazla katma değer sunabilmek için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.
 
Ser Rezistans, yapmış olduğu atılım ve yatırımlara paralel olarak ve günümüzün ihtiyaçlarına uygun olarak kurumsal kimliğini yenileme ihtiyacı hissetmiştir. Logomuz, sloganımız, web sitemiz ve sosyal medya içeriklerimiz tamamen yenilenmiştir. Bu çalışmaların, firmamızın gücünü artıracağına inanıyoruz. Bunlara ek olarak çekilen firma tanıtım filmlerimizle de bizi çok daha yakından görme ve tanıma fırsatı bulabileceksiniz.
 
  • Çözüm ortağı olduğunuz sektörler hakkında bilgi verir misiniz? Müşterilerinize sunduğunuz çözüm önerilerinden bahsedebilir misiniz?
 
Çözüm ortağı olarak çıkılan yolda lokomotif sektörümüz plastik sektörü olmuştur. Türk plastik sektörü, dünyada 7. ve Avrupa’da ise 2. konumdadır. Bu nedenledir ki, bu sektörün devamlılığı açısından Avrupa ve dünya standartlarına uygun ısıtma elemanlarının üretilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu önem ve sorumluluğun farkında olarak çözüm üretmekteyiz. Şu an geldiğimiz noktada ise; plastik sektörü haricinde hemen hemen her sektöre ürün ve çözüm sunabilmekteyiz. Bu sektörleri örneklendirecek olursak; kimya, metal, cam, kompozit, ilaç, gıda, tarım, ambalaj, elektronik vb. daha ismini sayamadığımız birçok sektöre ürün ve çözüm sunmaktayız.
 
Müşterilerimize endüstriyel ısıtma elemanları dendiğinde akla gelebilecek tüm ürün ve çözümleri sunabilecek ürün portföyümüze ek olarak otomasyon çözümünü de bünyemizde barındırmaktayız. Ayrıca oluşturduğumuz teknik servis hizmeti ile yerinde çözümler ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Ürünlerimizden bazılarını saymak gerekirse; seramik ve mika yalıtımlı rezistans ısıtma elemanları, fişek ve boru tip ısıtıcılar, infrared ve UV ısıtma sistemleri, termokoupllar, ısı kontrol sistemleri, ısıtmalı koeks hortumlar, ısıtma sistemlerinde ihtiyaç duyulan tüm aksesuarlar, otomasyon sistemi ürün ve enstrümanları ile bunlar gibi daha birçok ürünü müşterilerimize sunmaktayız. Burada bahsi geçen ürünler dışında özel projeler ile müşterilerimize özel çözümler üretmekteyiz.
 
  • 2016 yılı içinde yeni bir proje, yatırım ya da ürün çalışması olacak mı? 2016 yılı için hedef ve beklentileriniz neler? Katılmayı düşündüğünüz fuarlar var mı?
 
Ser Rezistans A.Ş. olarak içinde bulunduğumuz her yıl; proje, yatırım ve inovasyon demektir. Her yılda olduğu gibi 2016 yılına ait proje ve yatırım planlarımız bulunmaktadır. Ayrıca başvurularını yaptığımız 2 adet faydalı modeli de değerli müşterilerimizin kullanımına sunacağız.
 
2016 yılında da her yıl katıldığımız Plast Eurasia Fuarı’na katılımımız gerçekleşecektir. Ayrıca 3 yılda bir düzenlenen ve dünyanın en büyük plastik fuarı olan K Fuarı’na da katılacağız. Bunlara ek olarak, yılda en az 5 fuarı da ziyaretçi olarak gezerek sektörümüzü ve hizmet verdiğimiz sektörleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.
 
  • 2015 yılı sizin için nasıl geçti? Bugün hedeflediğiniz konumda olduğunuzu söyleyebilir miyiz? Biraz anlatır mısınız?
 
2015 yılı firmamızın makine yatırımlarına devam ettiği, ürün portföyünü artırdığı ve sürdürülebilir büyümesine devam ettiği bir yıl olarak öngörü ve beklentilerimizi karşıladığı bir yıl olmuştur. Çalışanlarımızdan başlayarak firma olarak ilk hedefimiz ve beklentimiz katma değer üretmek olduğu için bu yıl içerisinde yaşanan sıkıntılardan etkilenmediğimizi belirtebilirim. Bugün geldiğimiz nokta ile planlanmasını yaptığımız nokta birbiriyle örtüşmektedir. Firmamız sektöründe hizmet alanını devamlı olarak geliştirerek belli sektörlerde yaşanabilecek daralmalardan etkilenmemektedir. Sonuç olarak; 2015 yılının bizin için finansman, iş gücü ve inovasyon açısından hedeflerimize ulaştığımız ve 2016 yılı planlarımızın ilk adımlarını atmaya başladığımız başarılı bir yıl olarak geçtiğini söyleyebilirim.
 
  • Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir firma olduğunuzu biliyoruz. Bu doğrultuda satış sonrası sağladığınız teknik destek çalışmalarınız var mı?
 
Belirttiğiniz gibi müşteri gereksinimi, müşteri beklentisi, müşteriye verilen taahhüt ve hepsinin birleşiminden oluşan müşteri memnuniyeti bugünün iş dünyasında sürdürülebilirliğin anahtarıdır. Bu nedenle Ser Rezistans için aslolan konu müşteri memnuniyetidir. Müşteri memnuniyetinin firmamızın her kademesinin önceliği haline getirildiği yönetim ve kalite anlayışımızla; müşterilerimizin bizinle iletişime geçtiği ilk andan itibaren sorunları ile profesyonellik sorumluluğu içinde ilgilenmekteyiz. Satış öncesinde bünyemizde bulunan mühendis ve teknisyenlerimiz ihtiyaç duyulan çözümün belirlenmesinde müşterilerimize hizmet vermektedir. Uzmanlarımız tarafından belirlenen çözüm ve ürünler, teknik ofisimizde modellenerek müşteri onayına sunulmaktadır. Onay sonrasında imalata aldığımız ürünler, üretimin her aşamasında kontrollere tabii tutularak “0” hata vizyonu ile imal edilmektedir. Son kontrollere tabii tutulan ürünlerimiz, nihayetinde ambalajlanarak müşteri kullanımına sunulmaktadır.
 
Ürettiğimiz her ürün ve projenin arkasında Ser Rezistans güvencesiyle durduğumuzu belirtmek isterim. Ürünlerimizde karşılaşılan problemler ve müşterilerimizin sıkıntıları ile ilgili olarak 7/24 Türkiye’nin her köşesine hizmet vermekteyiz. Ayrıca anahtar teslim ısıtma sistemi projeleri de firmamız bünyesinde üretilmektedir. Teknik servis ve desteğimiz, yalnızca satış öncesinde değil, satış sonrasında ve bizimle iletişim içinde oldukları her an sunulmaktadır.
 
  • Sizi rakiplerinizden ayıran en büyük özellikleriniz neler? Ser Rezistans neden tercih edilmeli?
 
Sloganımızda da belirttiğimiz üzere “Farkımız Sıcaklığımız”. Ser Rezistans olarak ısı transferi ve ısı kontrolü konusundaki uzmanlığımız ve tecrübelerimiz, Avrupa standartlarına uygun, yenilikçi, enerji tasarruflu ve katma değerli ürün ve proje üretmek üzere kurulu misyonumuz, dinamik, uzman ve profesyonel çalışanlarımız bizi rakiplerimizden ayıran ve tercih edilmemize neden olan özelliklerimizi oluşturuyor.
 
  • Ser Rezistans olarak kullanıcılara satın almalarda özellikle nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
 
Rezistans ve ısıtıcı satın alımlarında en önemli parametreleri dayanıklılık, enerji tasarrufu, standartlara uygunluk, prosese uygunluk ve doğru ürünün seçimi oluşturmaktadır.
 
Bu konularda Ser Rezistans, rezistans üretimi için tedarik ettiği her hammaddenin standartlara uygunluğunu ve kalitesini takip etmektedir. Ürettiğimiz ürün ve modellerin daha fazla enerji tasarruflu hale gelmesi için çalışmakta ve ürünlerimizi muadil ürünlerle Ar-Ge laboratuvarlarımızda testlere tabii tutmaktayız. Prosese uygunluk ve doğru ürün seçimi; malzemeyi ve prosesi iyi bilen uzmanlarımız ve mühendislerimiz tarafından belirlenmektedir.
 
  • Sektörün dünyada ve Türkiye’de gelişimini irdeleyecek olursak Türkiye sizce nasıl bir konumda bulunuyor?
 
Sektörümüz ve sektörümüzdeki üreticiler açısından bakıldığında mevcut dünya endüstriyel ısıtma pazarında kapasitesinin çok altında kaldığını söyleyebilirim. Sektörümüzün geleceği açısından bakıldığında yurt dışı pazarında fırsat sahibi olduğunu düşünüyorum. Sektörün butik üretim yapmasından, lojistik ve gümrük giderlerinden ötürü bu ihtiyaçlar lokal olarak çözülmektedir. Fakat yine de markalaşma ve kalitesi onaylanmış ürünlerle sektörün yurt dışında potansiyelinin olduğu görüşündeyim.
 
Yurt içi piyasaya bakıldığında ise sektörümüz çok fazla üreticinin bulunduğu ve rekabetin çok üst düzeyde olduğu sektörlerden biridir. Sektörümüzün ürün ve kalite bakımından daha fazla gelişerek dünyaya açılım yapması kanaatindeyim. Bu şekilde sürdürülebilir bir büyüme sağlamak mümkün görünmektedir.
 
  • Son olarak eklemek istedikleriniz?
 
Öncelikle derginizde bize de yer ayırdığınız için teşekkür etmek istiyorum. Gerek sosyal medya da gerekse de yenilenen web sitemiz üzerinden firmamızı ve ürünlerimizi takip etmenizi öneriyorum. Ayrıca Plast Eurasia 2015 Fuarı’nda 3. hol 325 numaralı standımızda sizleri misafir etmekten mutluluk duyacağımızı da eklemek istiyorum. Tüm müşterilerimize ve okurlarınıza en derin saygılarımızı sunarız. Ser Rezistans “Farkımız Sıcaklığımız…”
 


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Türkiye-İtalya İlişkileri

    Türkiye-İtalya İlişkileri

    Osmanlı İmparatorluğu, yükseliş döneminde Akdeniz’de egemen olan Ceneviz ve Venedik gibi İtalyan yarımadasındaki Cumhuriyetlerle yakın ilişkiler içinde olmuştur.... Devamı »