Salı , 19 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Efsane Bayi Geri Döndü

Efsane Bayi Geri Döndü

KERİM KOÇ – MERKEZ MOTOR MAKİNA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İDARİ DİREKTÖR

Efsane Bayi Geri Döndü

MERKEZ MOTOR HAKKINDA:
Merkez Motor, 1997 yılında Elektrik Motorları Satış ve Pazarlama şirketi olarak kuruldu.Geçen zaman içinde gelişerek bugün, uzman kadrosu, Elektrik ve Makine mühendisleri, mükemmel servisi, 18 yıllık tecrübesi ve kalitesi ile Türkiye’nin en büyük elektrik motor ve redüktör satış firmalarından biri oldu. Aynı zamanda kazandığı tecrübe ile Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin elektrik dünyasında lider firmalarla münhasır bayilik anlaşmaları yapıldı. Müşteri taleplerini karşılayacak geniş bir ürün ailesine sahip oldu. Yeni merkezi Bayrampaşa-İstanbul’da 1200 metrekarelik kapalı alanda bulunan Merkez Motor ürünleriyle destoktan kesintisiz servis sağlamaktadır.
  • Yaklaşık 20 yıllık tecrübeyle sektöre hizmet veriyorsunuz. Kuruluş aşamalarınız ve gelişim süreciniz hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?
 
Merkez Motor firması Bayrampaşa’da 1997 yılında elektrik motorları satış ve pazarlama şirketi olarak kuruldu. Geçen zaman içinde gelişerek bugün uzman kadrosu, mükemmel servisi, 18 yıllık tecrübesi ve kalitesi ile Türkiye’nin en büyük elektrik motoru ve redüktör satış firmalarından biri haline geldi.
 
  • Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? Bayilik çalışmalarını yürüttüğünüz markalar hakkında neler söylersiniz?
Motor satış ve pazarlama şirketi olarak kurulan Merkez Motor bugün, başta Koç Holding markası olan Arçelik üretimi Wat Elektrik motorlarının münhasır bayiliğini, Türkiye’nin en büyük redüktör firması Yılmaz Redüktör’ünİstanbul bayiliğini ve ayrıca makine üretim sektörünün istek ve taleplerine cevap vermek için Almanya, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerindeki elektrik motorunun lider firmalarının Türkiye distribütörlüğünü yapmaktadır.
  • Ülkemizin elektrik enerjisinin büyük bir kısmını elektrikli motor sistemleri tüketiyor. Bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik üretilen WAT enerji tasarrufu sağlayan motorlarınızdan biraz bahseder misiniz? Sağladığı avantajlar hakkında bilgi verir misiniz?
Sanayide kullanılan elektrik enerjisinin yaklaşık %36’sının elektrik motorları tarafından tüketildiği göz önüne alındığında enerji verimliliği çok önemli bir payda oluşturmaktadır. Bu sebeple işletmeler motor satın alırken, oluşacak enerji masraflarını da dikkate almalıdır. Bir motorun çalışma süresindeki toplam masraflarının %97’sini enerji giderleri oluşturmaktadır. Geriye kalan %3’lük küçük kısım ise; montaj ve bakım masraflarıdır. Ortalama bir motorun birkaç ayda tükettiği enerjinin maliyeti, o motorun satın alma maliyetine eşittir.
Bizde bünyemizde bulunan; IE2 verimli motor, IE3 yüksek verimli motor ve IE4 süper yüksek verimli motorlarımızla, müşterilerimize; Avrupa Elektrik Komitesi’nin hazırladığı IEC 60034-2 verimlilik normuna uygun EPACT standartlarında motor kullanımı ve sağladığı enerji tasarrufu, verimliliğin artması sonucu azalan kayıplar ve işletme masrafları, yüksek verimli motorlarda azalan ısı kayıpları neticesinde daha uzun motor ömrü ile genişleyen rulman yağlama periyodları ve sürekli çalışmada yüksek aşırı yüklenme rezervi (S.F 1.15) gibi avantajlar sunuyoruz.
 
  • Türk üreticisine sunduğunuz ürünler, kullanım alanları ve avantajları hakkında neler söylersiniz? Türk üreticileri sizin ürünlerinizi neden tercih etmeli?
Sahip olduğumuz geniş ürün gamımızla, müşterilerimize, ihtiyaç duydukları bütün ürünleri, en yüksek kalitede, tek bir yerden ve sahip olduğumuz 18 yıllık sektör tecrübemizle beraber tedarik ediyoruz. Sadece motor ve redüktör olarak değil, bunların yanında, Alman “Birn” firmasının patentine sahip olduğu, özellikle; kompresör, blower, havalandırma, değirmen, çimento ve demir çelik sektörlerine yönelik, son teknoloji özel hava tipi soğutmalı “Birn” marka VTP kasnaklarımız ve yine aynı firmanın üreticiliğini yaptığı yüksek dayanım gücüne sahip “Bico” marka kaplinlerimiz, İtalyan “Oemer” firmasının ürettiği özellikle plastik ve kablo sektöründe oldukça fazla tercih edilen, günümüzde motorda gelinen en son teknoloji diyebileceğimiz, yüksek kare gövde performans motorları, Yine Alman devi “Sycotec” firmasının ürettiği, yüksek hızlı spindle motorlar ile birlikte bünyemizde bulunan benzeri marka ve ürünlerle beraber müşterilerimize en son teknolojiyi tedarik etmekte ve en iyi hizmeti sağlamaktayız.
 
  • Merkez Motor olarak müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
Öncelikle ürün seçimini doğru yapmalarını, daha sonra ise bu ürünü satın alacakları satıcıyı iyi araştırmalarını tavsiye ederim. Tedarikçinin, satış sonrasında ortaya çıkabilecek olumsuzluklara ne kadar hızlı ve kaliteli bir şekilde cevap verebileceğini bilmek önemli bir husustur. Bu yüzden Merkez Motor bünyesinde çalışan, donanımlı mühendislerimiz ve tecrübeli satış ekibimizle kesintisiz olarak hizmet ve teknik destek sağlamaktayız.
  • Satış sonrasında müşterilerinize sağladığınız teknik destek çalışmalarınız hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?
 
Firma olarak en önemli önceliğimiz müşteri memnuniyetidir. Müşterilerimize, ürün seçiminden satış sonrası teknik servise kadar her aşamada, müşteri istekleri doğrultusunda destek sağlıyoruz. Doğru ürün, doğru fiyat ve zamanında teslimat her zaman en öncelikli şirket politikamızdır.
 
  • Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu, şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşullarını da göz önünde bulundurarak değerlendirirsek neler söyleyebilirsiniz?
 
Sektörün şu an içinde bulunduğu yüksek rekabetçi ortamda, firmamızın sahip olduğu rekabetçi yapısıyla, bünyemizde barındırdığımız en yüksek kalitedeki ürünlerimizle, müşterilerimize sunduğumuz uygun fiyatlar ve satış sonrası servis desteğimizle de pazarda fark yarattığımıza inanıyoruz.
 
  • Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
 
Merkez Motor kurulduğu günden bu yana sürekli gelişen ve büyüyen bir şirket olma yolunda hızla yürümektedir. İnsan kaynaklarına yaptığı yatırımla beraber, 2010 yılında gelişen iş hacminin kontrolü ve takibi için Microsoft Dyanamics Navision (NAV) ERP yazılımıyla müşterilerimize hizmet kalitesinde bir artış sağlamış, aynı zamanda hızlı büyümeyi destekleyecek bir altyapı kurarak büyümesini hızlandırmış, bu süreçte bünyesine yurt dışı distribütörlükleri eklemiş, 2015 yılı Mart ayında Türkiye’nin en büyük redüktör üreticisi olan “Yılmaz Redüktör” ile yollarını tekrar birleştirmiştir. Geçtiğimiz yıllarda hızla büyüyen bir fabrika olan “Yılmaz Redüktör” yapmış olduğu yeni yatırımlarla; en son sistem CNC işleme makinaları, robotlu üretim hatlarıyla ürün yelpazesini arttırmış ve geçmiş dönemde olduğu gibi yine Merkez Motor’un büyümesine çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Merkez Motor yaptığı bu yatırımlar ve çalışmalarla Türkiye’de ve Dünya’da ulaşabildiği her noktaya hizmet vermeyi hedeflemektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SARAÇ’TAN FULL ELEKTRİKLİ AE SERİSİ

    SARAÇ’TAN FULL ELEKTRİKLİ AE SERİSİ

    55 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada plastik işleme makinelerinin tedariki, satış sonrası müşteri memnuniyeti ile sektörün önde gelen, güçlü ve rekabetçi firmalarından biri olan Saraç Plastik, bu yıl sektöre Full Elektrikli Enjeksiyon makinelerini sunuyor.... Devamı »