Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Dunapack Türk Oluklu Mukavva Üreticisini Bünyesine Katıyor.

Dunapack Türk Oluklu Mukavva Üreticisini Bünyesine Katıyor.

Avusturyalı Prinzhorn Group’un bir parçası olan Dunapack, Camiş Ambalaj’ın oluklu mukavva birimini satın almak üzere anlaşma imzaladı.

Dunapack Türk Oluklu Mukavva Üreticisini Bünyesine Katıyor.
Dunapack, Mosburger Ltd. kanalıyla Türk ambalaj üreticilerinden Camiş Ambalaj’ın oluklu mukavva birimini satın almak üzere anlaşma imzaladı.
Eskişehir merkezli Camiş Ambalaj yıllık 160 milyon m²’lik (80bin ton) oluklu mukavva satış hacmine sahip. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan şirket rafa hazır, taşıma ve depo ambalajlama alanlarında uzmanlaşmış durumda. Camiş Ambalaj’ın müşteri portföyünde gıda, cam sanayi, taze meyve-sebze sektörlerinin önde gelen firmaları yer alıyor.
Bir aile şirketi olan Prinzhorn Group’un CEO’su Cord Prinzhorn satın almayla ilgili yaptığı açıklamada bu adımın kendileri için eşsiz bir fırsat olduğuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işlem Dunapack’ın çevre dostu tedarik zincirinin gelişimi ve müşterilerine en iyi hizmeti sunmaktaki kararlılığı açısından önemli bir hamle. 2013’te Dentaş Ambalaj’ı bünyemize katmıştık. Camiş satın alması da büyüyen Türkiye pazarına olan bağlılık ve inancımızın bir diğer göstergesidir.”
Dunapack bu satın alma ile Türkiye genelindeki ambalaj fabrikası sayısını dörde çıkarmış olacak. Anlaşmanın ardından 10 ülkede 18 oluklu mukavva fabrikasıyla faaliyetlerine devam edecek olan şirket bu sayede, oluklu mukavvadaki toplam satış hacmini 1,8 milyar m²’ye (900 bin ton) ulaştıracak. Camiş satın alması Dunapack’ın önümüzdeki yıllarda üretimini ikiye katlama hedefini hayata geçirme yolunda da çok önemli bir adım olarak konumlanıyor.  
Dunapack Packaging Başkanı Alexander Enzenberg satın almaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Camiş’in oluklu mukavva birimini satın alarak son derece motive bir insan gücü ve ileri teknolojiyi de bünyemize katmış olduk. Bu hamleyle birlikte bölgedeki mevcut müşteri kitlemizi daha da artırarak yenilikçi ve yaratıcı ambalaj çözümleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Prinzhorn Group Hakkında
Dunapack, Prinzhorn Group’un bir parçasıdır. Avrupa pazarında geri dönüşüm, kâğıt ve ambalaj sektör liderlerinden biri olan Prinzhorn Group 15 ülkede 6000 kişi istihdam etmektedir. Şirket yıllık 1,2 milyar Euro’luk cirosuyla bu alanda Avrupa’da en büyük üçüncü firma konumundadır. Bir aile şirketi olan Prinzhorn Holding’in merkezi Avusturya Wiener Neudorf’da yer almaktadır. Şirket Hamburger Recycling Group (atık kâğıt toplama ve ticareti), Hamburger Containerboard (kâğıt üretimi) ve Dunapack Packaging (oluklu mukavva ambalaj çözümleri) olarak üç birimde faaliyet göstermektedir.
Satın almanın sonuçlanması resmi onayların eksiksiz tamamlanmasına bağlıdır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR