Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Crown Türkiye, Türk Gıda Pazarına Güveniyor.

Crown Türkiye, Türk Gıda Pazarına Güveniyor.

GÖKHAN ÖZVARNALI CROWN FOODCAN TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ

Crown Türkiye, Türk Gıda Pazarına Güveniyor.
Crown Türkiye, Türk gıda pazarına güveniyor…
 
Avrupa’nın çeşitli noktalarında 40’ı aşkın fabrikasıyla faaliyet gösteren, her gün 100 milyondan fazla teneke kutu ve kapak üreten ve sahip olduğu köklü geçmişiyle müşterilerine en iyiyi sunmayı hedefleyen Crown Foodcan Türkiye Genel Müdürü ile Türkiye’deki çalışmalarını, ambalaj sektörüne getirdikleri yenilikleri, hedef ve beklentileri ile ilgili detaylı bir söyleşi yaptık. 
 
  • Crown, sektördeki uzun geçmişi ve mirasıyla dünyanın en büyük ambalaj şirketlerinden biri. Crown'ın bu başarıyı yakalamasının temelinde neler var?
 
Öncelikle, birinci sınıf bir ekibimiz var. Tedarik zinciri yönetiminden müşteriye yönelik teknik hizmetlere, AR-GE'den mühendislik birimlerine kadar tüm Crown çalışanları her zaman aynı ortak hedefi gütmektedir; müşterilere en iyiyi sunmak. Hizmet ve kaliteye olan bağlılığımız yaptığımız her işe yansıyor. Crown’ın en önemli önceliği, markalara önemli bir rekabet gücü sağlayabilen kapsamlı teknik destek ve müşteri desteği hizmetleri sunarak her bir müşterinin metal ambalajdan en iyi şekilde yararlanma yollarını anlamasına yardımcı olmak.
 
  •  Crown'ın Türkiye'de Gıda Ambalajı alanına yatırım yapma sebebi nedir?
     
Türkiye'de hızlı bir şekilde gelişen, oldukça dinamik bir gıda pazarı var. Türkiye'nin 2014-2016 döneminde yıllık %3,6’lık ortalama büyüme oranıyla Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) üyeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olması bekleniyor. Yerel konserve ve teneke kutulu gıda pazarında ise; hızlı şehirleşme, gelişmeye başlayan orta sınıf ve gitgide daha da hareketli hale gelen yaşam tarzları nedeniyle yıllık bileşik büyümenin 2019'a kadar %4,7 olması bekleniyor. Crown olarak biz de birinci sınıf ambalaj çözümleriyle bu büyümenin yolunu açmaya yardımcı olmak üzere eksiksiz bir şekilde hazır durumdayız. Hedefimiz, Türkiye’deki üreticilere tam anlamıyla küresel bir kuruluşun sayısız faydalarıyla desteklenmiş yerel hizmetler sunmak.
 
  • Ambalaj sektörüne hangi ürünleri veya yenilikleri getiriyorsunuz?
 
Örneğin, Türkiye'de Karacabey'deki fabrikamızda metal hazırlıyor, üzerlerine baskı yapıyor ve gıda için üç parçadan oluşan teneke kutular üretiyoruz. Türkiye'de ürettiğimiz her şey Crown’ın yüksek kalite standartları ve hizmetleriyle uyumlu. Avrupa'nın çeşitli noktalarında faaliyet gösteren 40'ı aşkın fabrikamızla her gün 100 milyondan fazla teneke kutu ve kapak üretiyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere en ileri düzeyde entegre olmuş tedarik zinciri yönetimi uygulamalarına sahip olduğumuz için kıvanç duyuyoruz. Ayrıca, Müşteri Teknik Hizmetleri (CTS) ekiplerimiz ülkeye göre organize ediliyor ve hedefleri; Crown’ın kap seçimi ve teneke kutu işlemeden transfere, sızdırmayı önleyici kapatma işleminden sterilizasyon ve tüketici güvenliğine kadar her alandaki en iyi uygulamalarını Türkiye'de destekleyip tanıtmak.


Ürünler açısından, bu pazarda müşterilere gerçek anlamda değer katacak pek çok şey olduğunu düşünüyoruz:
  • Crown’ın ödüllü Orbit™ Kapağı, herkes tarafından kolayca açılabilecek, açmak için harcanan kuvveti önemli oranda azaltacak ve her yaştan tüketici için daha da kolaylık sağlayacak biçimde tasarlanmış devrim niteliğinde bir teknolojidir. Bu kapak, konserve meyve ve sebze sektörünün önde gelen üreticileri HAK ve Duerr’s gibi Avrupa markaları için büyük bir buluş oldu.
  • Patentli, kolay açılan Easylift™ kapaklarımız, açma halkasının çok daha kolay biçimde tutulmasını sağlayarak tüketiciye büyük bir kolaylık getiriyor.
  • Sıyrılarak açılan PeelSeam™ kapaklar, standart kutularda geleneksel kenetleme sistemi için sert çelik bir halkaya ısıyla yapıştırılmış ince, esnek bir folyo içeriyor ve tek porsiyonluk ürünler için etkili bir yöntem sağlıyor.
 
  • 2016'da hangi yeni projeler üzerinde çalışıyorsunuz? Ayrıca, 2017'ye ilişkin hedefleriniz ve beklentileriniz neler?

Türkiye'de mevcut müşterilerimizle yakın çalışmalarımızı sürdürmeyi, bölgedeki yeni iş ortaklarıyla temas kurup ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Domates; domates salçası; meyve, zeytin, et ve sebze türünde hazır yemeklere yönelik ambalajlama, gıda ambalajı sektöründe önemli bir yer tutuyor ve biz de Crown olarak altyapımız ve tedarik zinciri alanındaki tecrübelerimiz sayesinde, çoğunlukla da mevsimlik ürünlerin ambalajlanması konusunda sürenin çok kısıtlı olduğu durumlarda, üretim kotalarının güvenilir şekilde karşılanmasını sağlamaya yardımcı olacak güce sahibiz.

 
  • Sektöre hangi yenilikleri ve farkları getiriyorsunuz? Şirketler Crown'la çalışmayı niçin tercih etmeli?
 
Türkiye pazarında fiyatların önemli bir role sahip olduğunun bilincindeyiz; bu yüzden Crown, üstün kaliteli ve rekabetçi fiyatlarda hizmet sunabiliyor. Örneğin, teneke kutu süslemesinde olağanüstü bir kaliteye ulaştık, gıda kutularındaki domates resimleri adeta gerçek birer domates gibi görünüyor; üretim süreçlerimiz de uzun yıllardan beri pek çok açıdan elden geçirilerek geliştirildi. Crown, markanın sağladığı eşsiz güvenilirliğin yanı sıra proje hazırlama becerisi sayesinde yerel müşterilerin hızla gelişen bu pazarda büyümesine kapı açabilir.

 
  • Crown’ın Türkiye ile ilişkisi ne düzeyde? Crown için Türkiye pazarı diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında ne durumda?
     
Bu bölgede gıda pazarının büyüyeceği yönünde güçlü bir inanca sahibiz ve buna olumlu bir etkide bulunmak istiyoruz. Crown çok uluslu şirketlerle nasıl çalışıyorsa küçük üreticilerle de aynı şekilde çalışır. Her müşteri, içinde bulunduğu pazarın elverdiği düzeyde küresel avantajlardan yararlanabilir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR