Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Bugün Setapack 20’ye Yakın Ülkeye İhracat Yapıyor

Bugün Setapack 20’ye Yakın Ülkeye İhracat Yapıyor

Setapak Ambalaj İle Faaliyet Alanları, Gelişim Süreçleri Ve Hedefleri Hakkında Keyifli Bir Söyleşi Gerçekleştirdik.

Bugün Setapack 20’ye Yakın Ülkeye İhracat Yapıyor
1995 yılından günümüze Setapack markası ile shrink ambalaj sektöründe standart makine üretiminden çok, müşteri odaklı çalışmayı prensip edinen, modern teknoloji ve yüksek kaliteli malzemelerden ürettiği ürünleri birçok sektörün hizmetine sunan Setapak Ambalaj ile faaliyet alanları, gelişim süreçleri ve hedefleri hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
 
1995 yılından bu yana SETAPACK markası ile ambalaj sektörüne yönelik shrink ambalaj makinesi üretimi yapıyorsunuz. Bugüne gelebilmek için nasıl süreçlerden geçildi? Biraz bilgi verir misiniz?

İlk yıllarımızda manuel makineler ile üretime başladık. Shrink ambalaj konusu ülkemizde çok bilinmediğinden ilk yıllarımızda Shrink ambalajın bilinirliğini artırmak için ilk yıllarımızda sadece yurt içinde 10’dan fazla fuara katılırdık. Yurt içindeki bilinirliği sağlayıp, müşteri portföyümüzü geliştirdikten sonra yurt dışı fuarlarına katılmaya başladık. Makine çeşitliliğimizi artırarak özellikle yurt dışı müşteri portföyümüzü geliştirdik. Bugün Setapack markası 20’ye yakın ülkeye ihracat yapan bir firma haline gelmiştir.
 
 
Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? Üretimini yaptığınız makineler neler?

Gıda sanayi başta olmak üzere, kozmetik sanayi, kırtasiye ve matbaa hizmetleri, oyuncak sanayi, plastik, tekstil, boya sanayi gibi sektörlere hizmet vermekteyiz.
Shrink ambalaj makinelerinin üretimini yapmaktayız. Kendi içinde çok çeşitlere ayrılmaktadır. Özellikle son yıllarda müşterilerimiz ihtiyaçlarına özel makine talep etmektedir. Biz de Setapak olarak müşterilerimizin özel isteklerini dikkate alarak makine imal etmeye başladık. Bunlara ek olarak müşterilerimizden gelen ısrarlı talepler üzerine 2014 yılında “etiket koyma makinesi” imal ederek müşterilerimizin hizmetine sunduk.
 
 
2015 yılının ilk birkaç ayını geride bırakırken belirlediğiniz yeni yıl planlarınız var mı? Yeni bir ürün, yeni bir proje ya da yatırım çalışması yapmayı düşünüyor musunuz? Bizimle paylaşır mısınız?

AR-GE çalışmalarına çok önem veririz. Bu sebeple AR-GE çalışmalarımız durmaksızın devam etmektedir. Yeni yılda ürettiğimiz “etiket koyma makinesi”ni daha komplike hale getirmek için çalışmalarımız sürmektedir.
 
Üretimlerinizi müşterilerinizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirmeniz mümkün mü?

Yukarıda da bahsettiğim gibi bizim yol göstericimiz müşterilerimizin talepleridir.
 
Tanıtım çalışmaları hakkındaki düşünceleriniz neler? 2015 yılında katılmayı düşündüğünüz/katılacağınız fuarlar var mı?

2015 yılında katıldığımız ve katılmayı planladığımız 3 adet yurt içi fuarı, 2 adet yurt dışı fuarımız vardır. Yurt içi fuarları; FOTEG İstanbul 12. Gıda İşleme Fuarı, VIV Turkey 2015 ve Avrasya Ambalaj’dır. Yurt dışı olarak şuanda Dubai Gulf Machine ve Arabistan SAUDI PPPP 2015 Fuarlarına katılımlarımız olacaktır.
 
Bu sayı 2015 yılı içerisinde daha da artabilir.
 
Türkiye’de üretimi ve ihracatı hızla gelişen bir ambalaj sektörü var. Dünyadaki gelişmeler Türkiye’deki üretim sektörüne nasıl yansıyor? Siz teknolojiyi üretiminize nasıl yansıtıyorsunuz?

Günümüzde teknolojinin ve iletişim araçlarının gelişmesiyle dünyadaki gelişmelerden hemen haberdar olmaktayız. Yeni teknolojileri sürekli takip etmekte ve makinelerimizde bunları uygulamaktayız. Teknoloji takip etmekten öte artık teknoloji üreten olmalıyız. Bu amaca ulaşabilmek için AR-GE çalışmalarımızı artırarak ve durmaksızın devam ettirmeliyiz.
 
Müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?

Öncelikle makine alımında dikkat edilmesi en önemli unsur, satış sonrası hizmettir. Günümüzde üretimin durmaması çok önemlidir. Makinelerde oluşacak aksaklıkların zamanında giderilerek üreticinin zaman kaybının minimuma indirgemek başlıca amacımız olmalıdır.
 
Satış sonrası hizmetten sonra makinelerde kullanılan malzeme kalitesi de bir o kadar önemlidir. Maliyeti en aza indirmek için kullanılan kalitesiz malzemelerin uzun vade de makine üreticisine zararı daha fazladır. Biz de bunu göz önünde bulundurarak üretim yapmalıyız.
 
 
Türkiye’deki ambalaj sektörünü şu an içinde bulunduğumuz şartlar dâhilinde irdeleyecek olursak neler söylersiniz? Gelişim süreci açısından sizce istenilen konumda mı? Biraz bilgi verir misiniz?

Türkiye’deki ambalaj sektörü özellikle 2000’li yıllardan sonra hızlı gelişim gösterdi. Bazı firmamız dünya devleriyle yarışır hale geldi. Bu sayıyı artırmak için AR-GE yatırımlarımızı daha da artırarak çok çalışmamız gerekmektedir.
 
Son olarak eklemek istedikleriniz?

Bu söyleşiye imkân verdiğiniz çok teşekkür ederim. Başarılar dilerim.   

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR