Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Bosch Rexroth’dan Özgürlük Sunan Çözümler

Bosch Rexroth’dan Özgürlük Sunan Çözümler

Bilgi teknolojileri, internet ve makinelerin iç içe geçeceği önümüzdeki dönemde akıllı telefonlar ve tablet PC'ler gibi mobil cihazlar, modern şirketlerin ofislerine ve üretim alanlarına hakim olacak.

Bosch Rexroth’dan Özgürlük Sunan Çözümler
Akıllı mobil cihazlar, uygulamalar ve entegre PLC sistemleri ile çalışma esnekliği artarken, bu yeni yaklaşımlar mühendislik çalışmalarını da kolaylaştıracak. BoschRexroth ise bu alanda PLC ve IT otomasyonu bağlantısında Açık Kaynak Mühendisliği’ni (Open CoreEngineering) kullanarak, sistem geliştiricilere yazılım mühendisliğinde daha fazla özgürlük sunuyor.

Dünya endüstrisinin girdiği yeni dönemde akıllı telefonlar ve tablet PC'ler gibi mobil cihazlar, modern şirketlerin ofislerine ve üretim alanlarına hakim olacak.Bu cihazların yardımıyla pek çok proses basitleştirilebilecek ve hatta daha verimli hale getirilebilecek. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bilgi teknolojilerinin, internetin ve makinelerin nasıl iç içe geçtiği görülebilecek.  Rekabette bir adım öne geçebilmek için talebe özel yazılım fonksiyonlarına da ihtiyaç olacak. Bunun için de dünyada, sanayide birbiriyle konuşan, gerçek zamanlı veri alış verişi yapan sistemler geliştirmek için yazılım mühendisliği çalışmaları hızla artıyor.  Örneğin, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlardan tanıdığımız işlevler artık endüstri ortamında da kullanılabiliyor. Yazılım mühendisliğindeki bu yeni yaklaşımlar da yenilikçi makine konseptlerini beraberinde getiriyor. Akıllı mobil cihazlar, uygulamalar ve entegre PLC sistemleri ile çalışma esnekliği artarken, bu yeni yaklaşımlar mühendislik çalışmalarını da kolaylaştıracak.
Bu yeni dönemde makine ve sistemlere dönük yazılım mühendisliği söz konusu olduğunda OEM'leri yeni zorluklar bekliyor.Dolayısıyla PLC otomasyonunda artan verimliliğe ek olarak, kendilerini rekabet ortamından ayrıştıracak özel yazılım fonksiyonları geliştirmeye odaklanıyorlar.Bu noktada, modern bilişim teknolojilerinin üretime entegrasyonu yeni olanaklar sunuyor.IEC 61131-3-temelli mühendislik burada sınırları zorluyor.Bu yüzden, BoschRexroth şimdi PLC ve IT otomasyonu bağlantısında Açık Kaynak Mühendisliğini (Open CoreEngineering) kullanıyor ve sistem geliştiricilere yazılım mühendisliğinde daha fazla özgürlük sunuyor.OEM'ler sistem çözümleri IndraMotion MLC ve IndraLogicXLC'nin kontrol çekirdeğine üst düzey dil uygulamaları sayesinde esnek olarak erişebiliyor.Bu da, OEM'lere bağımsız olarak, kolaylıkla ve daha düşük maliyetlerle özel çözümler üretme imkânı sunuyor.

Açık Kaynak Mühendisliği (Open CoreEngineering)

Açık Kaynak Mühendisliği’nin merkezinde tamamen açık standart ve teknolojiler üzerine kurulu yazılım araçları ve fonksiyonel araç takımı yer alıyor. Yeni Açık Kaynak Arayüzü şimdiye kadar PLC otomasyonuna yoğunlaşmış olan yazılım mühendisliğini geliştiriyor. Bu sayede, yazılım mühendisliği üst düzey dil uygulamalarıyla çalışabiliyor. Farklı gelişim ortamlarına adapte edilmiş birçok kitaplık işlevi sayesinde, doğrudan kontrol çekirdeğine erişim imkanı sunan fonksiyonlar mümkün oluyor. Bu, OEM'lere kurum içi özel yazılım fonksiyonları gerçekleştirme ve yüksek dil seviyeli BT teknolojilerini otomasyon çözümlerine entegre etme imkanı sunuyor. Simülasyon araçlarının entegrasyonu veya akıllı cihazların doğal uygulamalarla kullanımı örnek olarak verilebiliyor. Ayrıca, Açık Kaynak Arayüzü, üretim makine fonksiyonları ile yönetim uygulama sistemleri gibi IT bazlı uygulamalardan gelen verileri entegre etmeyi de mümkün kılıyor.

Farklı cihazlar ve programlama dilleriyle her şekilde çekirdeğe erişim

Açık Kaynak arayüzüyleOEM'ler, platformlarını, bilgisayarlarını, kontrolörlerini veya akıllı cihazlarını ve ihtiyaç duyulan programlama dilini özgürce seçebiliyor: C/C++'dan, C (.NET)', Visual Basic, VBA (Office), LabView G, Objective-C, Java ve Microsoft COM kütüphanelerini destekleyen tüm programlama uygulamalarına kadar istenen tercihte bulunulabiliyor. Hatta kontrol programından bağımsız olarak gerçek zamanlı uygulamalar için özel kontrol fonksiyonlarını bile gerçekleştirebiliyorlar. Bu, mühendislerin kendi yazılım fonksiyonlarını yazmak için üst düzey dilleri kullanabileceği anlamına geliyor. Bu yazılım fonksiyonları, daha sonra düşük seviyeli gerçek zamanlı uygulamalarda doğrudan kontrolde çalıştırılabiliyor ya da PC'ler veya akıllı cihazlar gibi harici cihazlarda gerçek zamanlı olmaksızın çalıştırılabiliyor. Artık makine üreticileri yenilikçi fonksiyonları, hatta gelişmiş çekirdek erişimi gerektirenleri bile kendileri gerçekleştirebiliyor.  Bu aynı zamanda onlara teknik bilgilerini güvence altına alma imkanı sunuyor.

Uygulama örneği olarak akıllı cihazlar ve doğal uygulamalar

Açık Kaynak Arayüzü şu anda akıllı telefonlarda ve tablet bilgisayarlardaki iki ana işletim sistemi olan Apple iOS ve Google Android'i destekliyor. Akıllı cihazların pazar payının hızla artması ve bu cihazların yenilikçi ve konforlu işletim konseptleri makine üreticileri ve operatörlerin bu cihazlara olan ilgisini önemli ölçüde artırıyor. Makine üreticileri ve operatörler, geleceğin insanlarla makineler arasında daha kullanıcı dostu, esnek ve sezgisel olan yeni iletişim kurma yöntemleri getirdiğinin farkına varıyorlar. OEM'ler Açık Kaynak Arayüzleri sayesinde doğal uygulama olarak Java ile uygulama programları geliştirebiliyor, akıllı telefonları kesintisiz olarak otomasyon süreçlerine kesintisiz olarak entegre edebiliyor ve yeni arıza tespit ve işletim konseptleri sayesinde makine operatörlerini destekliyor. Doğal uygulamalar tamamen akıllı telefon veya tablet bilgisayar üzerinde çalışıyor. Böylece makine programına dokunulmamış oluyor.
OEM'ler hazır temel fonksiyonları aldıkça, sektöre ve teknolojiye özel bu yazılım çeşitliliği, araç takımı mühendisliği gelişimini hızlandırıyor. Sercos, OPC-UA veya PLCopen gibi açık standartlara dayalı olan Açık Kaynak Mühendisliği aynı zamanda geleceğe dönük kesinlik sağlarken aynı zamanda makine üreticileri ve operatörlerin yatırımlarını koruyor.
 
BoschRexroth Hakkında

BoschRexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, BoschRexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2'lik bir alan ve 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • 1 LT Bitkisel Yağ Dolum ve Kapatma

    1 LT Bitkisel Yağ Dolum ve Kapatma

    FILL TECHNIC Makine Dolum ve Paketleme Sistemleri her çeşit içecek ve sıvının dolum hatlarını anahtar teslimi olarak kuran bir firmadır. Gelişen yeni teknolojileri yakından takip eden firma yeni nesil dolum sistemleri ile siz müşterilerine hizmet vermektedir.... Devamı »