Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / Bob Neagle, İkincil Ambalaj İş Birimi Yöneticisi, Videojet Technologies

Bob Neagle, İkincil Ambalaj İş Birimi Yöneticisi, Videojet Technologies

Gerçek Toplam Sahip Olma Maliyetini Hesaplama

Bob Neagle, İkincil Ambalaj İş Birimi Yöneticisi, Videojet Technologies
Gerçek Toplam Sahip Olma Maliyetini Hesaplama

Videojet Technologies'de Bob Neagle’ın görevde olduğu İkincil Ambalaj İş Birimi Yöneticisi 9550 Yazan ve Yapıştıran Etiketleme Sistemini (LPA) örnek olarak kullanarak, yazdırma LPA teknolojisinin toplam sahip olma maliyetini (TCO) hesaplamak için kapsamlı önerileri bir araya getirdi.
Bir etiketleme sisteminin sermaye yatırımının açık ve ortada olan bir maliyeti vardır. Ancak bu, yatırımın sadece başlangıcıdır. Üreticilerin, ekipmanın çalıştırma maliyetlerini, planlanmamış kullanım dışı kalmadan kaynaklanan gizli maliyetleri ve sistemi çalıştırmak için sık sık gereken “düzeltmelerin” neden olduğu verim düşmesini de hesaba katması gerekir. Videojet, satın alma kararlarını kolaylaştırmak için, üreticilerin yalnızca toplam sahip olma maliyetini (TCO) değil gerçek sahip olma maliyetini ölçmelerini sağlamak için bazı kılavuz ilkeler derledi. Artık üreticiler, yatırımlarını hesaplayabilecek ve seçimlerinden uzun vadede de beklenen faydayı elde edebileceklerinden emin olabilecekler.
Üreticiler şunları göz önünde bulundurmalı:

Sermaye ve İşletme Maliyetleri = Toplam Sahip Olma Maliyeti

Sermaye Maliyetleri:
  • İlk Yatırım (yalnızca 1. yıldaki maliyetler)
  • Kurulum (yalnızca 1. yıldaki maliyetler)
  • Ek Malzeme Taşıma
  • Yedekleme Birimleri
İşletme Maliyetleri:

Tüketim Malzemelerinin Maliyetleri (yıllık):
  • Şerit Maliyetleri
  • Hava Maliyetleri
  • Etiket Maliyetleri
Servis/Bakım Maliyetleri:
  • Haftalık veya Aylık Bakım
  • Planlanmamış bakım / Planlanmamış Kullanım Dışı Kalma
  • Günlük etkileşimler
  • Yedek parça maliyetleri
Sermaye Maliyeti 

Bir Yazan ve Yapıştıran Etiketleme (LPA) sistemi edinmenin sermaye harcaması, toplam sahip olma maliyetinin önemli bir bölümünü oluşturur. Fiyatlar tedarikçiden tedarikçiye değişir ve yüzeysel olarak kolayca karşılaştırılabilir. Önemli olan, ekipmanın üreticilere en önemli hedeflerine ulaşmada; fabrikadan istenen kalitedeki ürünleri sevk edebilmede nasıl yardımcı olacağıdır. Bunu değerlendirmenin basit bir yolu, Genel Ekipman Etkinliği (OEE) hesaplamasını oluşturan bileşenleri kullanmaktır:
  • Kullanılabilirlik – LPA ekipmanı ihtiyaç duyduğunuzda işini yapmaya hazır durumda olacak mı? Acil karşılanması gereken siparişler olduğunda ekipmanın çalışabilecek durumda olmaması, sermaye harcamasından sağlanan birkaç yüz dolarlık tasarrufu kısa bir sürede götürür. Ayrıca, ‘yedekleme’ birimleri için ek sermaye harcaması gerekmemesi bakımından sistemin güvenilirliğinden yeterince emin olabilecek misiniz?
 
  • Performans –LPA ekipmanı en üst düzey etiketleme gereksinimlerinizi karşılayan hızlarda çalışabiliyor mu, yoksa üretim sınırlamalarına göre uyarlamalar yapılması mı gerekecek? Doğrudan uygulama sistemleri, kenara yakın baskı tasarımıyla bir araya geldiğinde (örneğin, Videojet 9550), tipik 4"x6" GS1 barkod etiketleri için dakikada 150 pakete varan yüksek baskı hızları sağlayabilir.
  • Kalite – Her koliye doğru olarak etiket yerleştirme konusunda LPA ekipmanına güvenebilir misiniz? Eksik veya yanlış uygulanmış etiketler, yeniden çalışma gerektiğinden zaman ve para kaybına neden olabilir. Ayrıca, sistem, ürün tedarik zincirine girmeden önce yakalanmazsa çoğu zaman satıcının para cezaları ödemesine neden olabilen yanlış bilgilerin uygulanmasıyla ilgili insan hatalarının önlenmesine yardımcı olabilir mi?
Tüketim Malzemelerinin Çalıştırma Maliyetleri

Seçilen LPA sistemi türüne bağlı olarak, tüketim malzemeleri toplam maliyetindeki fark, teknolojinin kullanım ömrü boyunca birikerek büyüyebilir. En önemli değerlendirme konusu; mumlanmış ribon kullanan düz başlı yazdırma kafası tasarımlı bir sistem mi, yoksa mum reçineli ribon kullanan kenara yakın yazdırma kafası tasarımlı bir sistem mi seçeceğinizle doğrudan ilişkili olan ribon meselesidir. Mumlanmış ribonlar, mum reçinesinden daha ucuz olmakla birlikte, bu fark, kenara yakın yazdırma kafasının baskılar arasında kalkabilmesi ve böylece boşluğu ortadan kaldırabilmesi (yani ne etiketteki boş alan ne de etiketler arasındaki boşluk için baskı yapılmaması) sayesinde normalde ortadan kalkar. Ayrıca, çoğu LPA sisteminin doğrudan termal modda çalışma seçeneği bulunduğundan ribon kullanımı tamamen ortadan kalkar.

Sonunda, seçtiğiniz etiket uygulama yöntemi türü, fabrika havası gerekip gerekmediğini belirleyecektir. Doğrudan uygulama ya da “silme” uygulayıcıları hava gerektirmez; böylece hava hattının kurulum maliyeti ve çalıştırma maliyetleri ortadan kalkar. Fabrika havası kullanımının ortadan kaldırılması, normalde çoğu üretici tesisinin enerji kullanımını azaltarak karbondioksit (CO2) emisyonlarını düşürme şeklindeki sürdürülebilirlik girişimleriyle de uyumludur.

Servis ve Bakım 

Toplam sahip olma maliyetinin bu bileşeni, çalışamaz durumdaki bir sistemin onarılması ve gereken düzenli bakım prosedürleriyle ilgili öğeler içerir. Ancak bir LPA sisteminde diğer gerekli etkileşimleri anlamak da aynı derecede önemlidir. Çoğu model, günlük olarak elle bir dizi ayarlama yapılmasını gerektirir ve bunlar zaman alıcı olmakla kalmayıp doğru yapılmazsa planlanmayan kullanım dışı kalma süreleriyle de sonuçlanabilir. Videojet, bu durumu hesaba katarak Intelligent Motion™ teknolojili etiketleme sistemini geliştirdi. Bu sistem, etiket yolunu hassas bir şekilde ve otomatik olarak kontrol ederek bobin gerginliğini korumayı sağlar ve bu şekilde kayan kavrayıcılardan, ilerletme rulolarından veya elle yapılan düzeltmelerden kaynaklanan sorunları ortadan kaldırır. Ek olarak, basit bir bobin yolu ve kapanır mandrel, etiket ve ribon değişikliklerinin 60 saniyeden kısa bir sürede kolayca tamamlanmasını olanaklı kılarak operatör işlem süresini kısaltır.  Artık gelişmiş LPA'lar, sık sık etiket sıkışması gibi gündelik işletim sorunlarına neden olan mekanizmalar olmadan tasarlanmaktadır. LPA'nın etiketlerin her pakete doğrudan yerleştirilmesi ve bir tokmak veya hava üflemeli uygulayıcıya gerek olmaması sayesinde, potansiyel olarak aşınan parçaların %80'i ortadan kaldırıldığından yedek parça ihtiyacı azalır.

Bütünlükçü Bir Yaklaşım

Yeni bir LPA seçmek karmaşık bir iş olabilir; ancak tercihinizin, şirketinizin ne derecede verimli işletildiğini ve yasal yönetmeliklere ve müşteri beklentilerine ne kadar kolaylıkla uyduğunu belirleyeceğini unutmamak gerekir. Bilgi sahibi olarak karar verebilmek için, ilk yatırımın maliyetinin ötesine baktığınızdan ve ek malzeme taşıma ve işletim maliyetlerini de dâhil ettiğinizden emin olun. Ayrıca, gelişmiş teknoloji sayesinde yakalayabileceğiniz yeni iş fırsatlarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Bütüncül bir yaklaşımı seçmekle yeni bir yazıcının veya etiketleyicinin kısa ve uzun vade avantajlarını tam olarak hesaplamak için güçlü bir konumda olacaksınız.

Yazar Hakkında:
Bob Neagle, İkincil Ambalaj İş Birimi Yöneticisi, Videojet Technologies
 
Videojet'te, Bob’un asıl sorumluluğu, ikincil ambalajlar için yazdırma, kodlama ve etiketleme çözümleri konusunda liderliktir. Bob, 10 yılı aşkın bir süredir Videojet'te çalışmakta olup iş yönetimi ve planlama alanlarında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bob, fabrika otomasyon ürünleri ve uygulamaları alanında 20 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir ve endüstriyel ağ bağlantısı ürünleri ve endüstriyel markalama ve kodlama cihazlarına ilişkin birden fazla patentte mucit olarak yer almaktadır.
 
Bob, Videojet'ten önce, Woodhead Industries, Omron Electronics ve Peak Technologies kuruluşlarında ürün yönetimi ve pazarlama görevlerinde bulunmuştur.

Videojet'te, Bob’un asıl sorumluluğu, ikincil ambalajlar için yazdırma, kodlama ve etiketleme çözümleri konusunda liderliktir. Bob, 10 yılı aşkın bir süredir Videojet'te çalışmakta olup iş yönetimi ve planlama alanlarında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bob, fabrika otomasyon ürünleri ve uygulamaları alanında 20 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir ve endüstriyel ağ bağlantısı ürünleri ve endüstriyel markalama ve kodlama cihazlarına ilişkin birden fazla patentte mucit olarak yer almaktadır.
 
Bob, Videojet'ten önce, WoodheadIndustries, Omron Electronics ve Peak Technologies kuruluşlarında ürün yönetimi ve pazarlama görevlerinde bulunmuştur.
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR