Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Beta-Pak 53 Ülkeye İhracat Yapıyor…

Beta-Pak 53 Ülkeye İhracat Yapıyor…

SADEBEK TAŞTAN - BETA-PAK OTOMATİK PAK.AMB.MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. İmalat Müdürü

Beta-Pak 53 Ülkeye İhracat Yapıyor…
Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam eden beş ortak… 2002 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden, şu anda 53 ülkeyle dünyanın dört bir yanına termoform makineleri ihracatı yapan, tecrübeli ve bilgili çalışanlarıyla çalışma alanlarını her geçen yıl daha da büyüten Beta-Pak İmalat Müdürü Sadebek Taştan ile üretim süreci, çözüm ortakları ve malzeme temini konusunda detaylı bir söyleşi gerçekleştirdik.
 
  • 5 ortaklı bir şirket olarak faaliyetlerine devam eden Beta-Pak ile yollarınız nasıl kesişti?
Beta-Pak’ın üç ortağından ikisi ayrılmıştı. 2000 yılında biz 3 ortak Beta-Pak’a yeni ortaklar olarak girdik. 2002 yılına kadar birbirimizi tanıdık ve dostluğumuzu pekiştirdik, hem de yol haritamızı belirledik. 2002 yılında tam anlamıyla faaliyete geçtik. Bugün Cengiz Karagülle, Turgay Gezer, Ali Elkılıç, Cumali Özyürek ve Sadebek Taştan olarak 5 ortağız. 2000’li yıllardan beri ortaklığımızı problemsiz olarak yürütmekteyiz. Her ortağın belli bir çalışma ve yetki alanı var. Hiçbir ortak diğer ortağın çalışma alanına girmez, karışmaz ve ona itimat eder ve sonuna kadar destek olur. Çok iyi bir şekilde devam ettirdiğimiz ortaklığımızı daha uzun yıllar boyunca da sürdürmeyi hedefliyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.
 
  • Kendi bünyenizde çalışanlarınıza eğitim programları uyguluyor musunuz?
Beta-Pak’ta personele çok önem veriliyor. Çünkü bu işleri başarabiliyorsak yetişmiş, bilgili, çalışkan elemanlar sayesinde yapıyoruz.  Bu nedenle Omron, Festo vb. firmalardan konumuzla ilgili eğitimler aldırıyoruz. Fuarlara götürüp yenilikleri ve gelişmeleri gösteriyoruz. Birbirimizle uzun yıllar birlikte çalışacak şekilde işlerimizi organize ediyoruz. Önümüzdeki on yıl süresince de ambalaj sektörünün başarılı bir şekilde ilerleyeceğine de inanıyoruz. Personel eğitimine çok önem veriyoruz. Çünkü başarının sırrı tecrübeli, bilgili elemanların sayısı ile orantılıdır.
 
  • Şu anda kaç ülkeye ihracat yapıyorsunuz?
Şu anda 53 ülkeye yılda 15 milyon dolarlık makine ihracatı yapıyoruz. 2002 yılından bu yana İran, Irak, Dubai, Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya, Danimarka, İtalya, Romanya, Portekiz, Rusya gibi ülkelere, Senegal’den Filipinlere, Tanzanya’dan İngiltere’ye kadar dünyanın dört bir yanına termoform makineleri ihracatı yapmaktayız. Her yıl belli oranda artışlar ile çalışma alanımız her geçen gün genişliyor.
 
  • Üretim sürecinde karşılaştığınız sorunlar hakkında neler söylersiniz?
Yetişmiş teknik eleman bulma konusunda çok zorlanıyoruz. Yeni alınan personel ne kadar bilgili olursa olsun buradaki eğitimden altı ay sonra ancak faydalı olmaya başlıyor. Kaliteli ve yeterli düzeyde malzeme temininde de zorluk çekiyoruz. Ayrıca işletmemizde yer sorunumuz da var. Daha fazla genişleyemiyoruz. Artık yetmez oldu.


 
  • Çözüm ortaklarınız hakkında bilgi verir misiniz? Çözüm ortaklarınızı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Çözüm ortağı olarak Festo ve Omron firmaları ile birlikte çalışıyoruz. Öncelikle çözüm ortağımız dünyanın her bir yanında yardım alabileceğimiz global bir firma olmalı,ayrıca dünyada kabul görmüş olmalı, bilinmeli ve ürünlerine kolaylıkla ulaşılabilmeli. Bunun yanı sıra teknik destek konusunda da oldukça yeterli ve hızlı olmalıdır.
 
  • Malzeme temini konusunda biraz bilgi verir misiniz? Malzeme ithal ediyor musunuz?
Yurt dışından gelen malzemelerin bir kısmını ithalatçılardan alıyoruz. Festo – Omron Nord vs. Bazı kalemleri kendimiz ithal ediyoruz. Elena Marchetti(kutu açma + kapama) Zincir Regina, Kesme Bıçakları vs. Çok yakında Profil – inoxmilleride kendimiz direkt olarak fabrikadan ithal edeceğiz.
 
  • Fabrikanızın teknik imkânlarınedir?
Fabrikamızda torna, freze ve taşlama gibi manuel 14 adet tezgâhımız var. Ayrıca CNC Freze ve torna olarak 9 adet cihazımız var. Son model tel erezyontezgâhımızda mevcut.
 
  • Fabrikanızda yapamadığınız teknik işlem var mı?
Malzemelerin sertlik verilme işlemleri, sulama ve taşlama işlemlerini kendi bünyemizde yapamıyoruz. Dışarıdan destek alıyoruzSADEBEK TAŞTAN -

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR