Perşembe , 25 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Beckhoff 12, 24 ve 36 Çekirdekli C6670 Endüstriyel Sunucuyu Tanıttı

Beckhoff 12, 24 ve 36 Çekirdekli C6670 Endüstriyel Sunucuyu Tanıttı

"Çok çekirdekli makine kontrolü" 36 çekirdekli işlemci endüstriyel bilgi işlem gücünü en üst düzeye çıkarıyor...

Beckhoff 12, 24 ve 36 Çekirdekli C6670 Endüstriyel Sunucuyu Tanıttı
Merkezi kontrol sistemi mimarilerinin dağıtılmış kontrolörlü sistemlere göre çok sayıda avantajı olduğu iyi biliniyor. Modern üretim hatları ve yüksek performanslı, bağımsız makineler her geçen gün daha kısa çevrim süreleriyle artan işlevselliğe ulaşıyor; tüm bunlar giderek güçlenen, merkezi kontrol sistemlerini gerekli kılıyor.  Beckhoff'un yeni C6670 endüstriyel sunucusu, pazara giren en güçlü kontrolörlerden birini temsil ediyor. Çözüme ait donanım 12, 24 ya da 36 çekirdekli işlemci içerebiliyor ve belleği 64 GB'tan 2 TB'a kadar genişletilebiliyor. Beckhoff'un otomasyon yazılım platformu TwinCAT3.1, her bir çekirdeğin kapasitesinin tam olarak kullanılmasına imkan tanıyarak C6670'in sağladığı mükemmel bilgi işlem gücünden en yüksek verimi alabilmeyi olanaklı kılıyor.

"Çok çekirdekli kontrol" kavramı, Beckhoff’un sürekli ve uzun vadeli "Bilimsel Otomasyonu kapsayan merkezi kontrol" felsefesi ile örtüşüyor. Böylelikle makinenin PLC, hareket, robotik ve CNC gibi kontrol fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş ölçüm teknolojisi, durum izleme ve görselleştirme gibi daha başka fonksiyonların da güçlü bir yazılım paketi olan TwinCAT üzerinden geliştirilebiliyor ve tek güçlü bir CPU üzerinde yürütülebiliyor. TwinCAT 3.1 ile her bir kontrol görevini mevcut çekirdekler arasında akıllıca dağıtarak tüm çekirdeklerden optimum seviyede işlem gücü elde etmek mümkün hale geliyor. Beckhoff  C6670 geliştirilmesiyle çok çekirdek teknolojisinin avantajlarını artık makine kontrol projelerinde de kullanılmasını imkan tanıyor: Ciddi anlamda daha hızlı ve daha  güçlü makine kontrol platformları elde edilmesi  kullanıcıların uygulama üzerine geliştirecekleri fikirleri neredeyse sınırsız kılıyor.

C6670, Beckhoff'un pazara sunduğu ilk endüstriyel sunucu olma özelliğine sahip. C6670, hesaplama yoğunluklu kontrol teknolojisine ek olarak karmaşık robotik veya görüntü işleme uygulamalarında da kullanılabiliyor. Panoya monte edilecek şekilde tasarlanmış sunucu, iki Gigabit Ethernet kontrolörü ve güçlü grafik kartına sahip ana kart, birlikte çalışan her biri 6, 12 veya 18 çekirdekli iki adet Intel® Xeon® işlemciyi üzerinde barındırıyor. 2 TB'a kadar yükseltilebilen DDR4 RAM sayesinde yüksek performansa ek olarak dört adet PCIe x16 Gen III slotu, bir adet PCIe Gen III x8 slotu ve bir adet PCIe Gen II x4 slotuile maksimum esneklik ve çoklu arabirim kartları için altyapı sağlıyor.

22,5° yarıçaplı lineer motorlar sistem tasarımları yelpazesini genişletiyor

XTS: Daha fazla üretim esnekliği için yeni motor modülleri

Yeni motor modülleriyle, eXtended Transport System'in (XTS) yüksek esnekliği yine artırıldı. Düz ve eğimli motor modülleri (180°), 22,5 ° yarıçapa sahip yeni modellerle destekleniyor.  Bunlar, tam daireler, içe ya da dışa yuvarlatılmış yeni geometriler veya yuvarlak köşeleri olan kareler gibi yeni hat geometrilerini elde etmeyi mümkün kılıyor. Uygulamaların yelpazesi artık daha da genişleyebiliyor. Örneğin, esnek bir döner indeks tablası veya tamamen doğrusal hat düzenleri gibi.

XTS lineer taşıma sistemi, entegre güç elektroniğine sahip modüler doğrusal motorlar ve dahili pozisyon ölçümünün yanı sıra, 1’den n’e kadar seçilebilen kablosuz taşıyıcılar ve mekanik kılavuz raylarından oluşuyor.  Bu yüksek performanslı bileşenlerle çeşitli uygulamalar, geometriler, uzunluklar ve yarıçaplar gerçeklenebiliyor.  AT2020-0250 motor modülleri (+22.5°, dışa bombeli) ve AT2025-0250 (-22.5°, içe bombeli) XTS sisteminin imkanlarını hat düzenleri bakımından büyük ölçüde geliştiriyor.  Farklı doğrusal ve eğri modüllerin kombinasyonuyla, hat düzeni kolayca en geniş uygulama gereksinimleri çeşitliliğini karşılamak üzere adapte edilebiliyor.  Tabii ki, yeni motor modülleri için uyumlu kılavuz rayları da mevcut. 
XTS, ürünleri ve biçimleri değiştirme, değişikliklerin çok kısa sürede uygulanması imkânını sunuyor ve bütün bunlar için yeniden mekanik yapılandırmaya gerek duyulmuyor. Karmaşık ve pahalı mekanik sistemlerin yerini esnek yazılım işlevselliği alıyor.  Yeni motor modülleri sayesinde uygulama alanları arasında şu seçenekler mevcut:

– Taşıyıcıların dış taraf etrafında çalıştığı tam daire
– Taşıyıcıların iç taraf etrafında çalıştığı tam daire
– Çokgen, düz bölümlere bağlı daire segmentleri
– Adım ve S şekilli hat düzenleri 
– Ölçüsü serbestçe seçilebilen yuvarlatılmış dikdörtgen

Bu, uygulama ve mevcut kurulum alanına bağlı olarak XTS mekatronik sistem tasarımlarında belirgin bir çeşitlilik sağlıyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR