Salı , 23 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / AOSB’de 351 Firma Türkiye Ekonomisine Güç Katıyor

AOSB’de 351 Firma Türkiye Ekonomisine Güç Katıyor

Türk Sanayisinin Güney’dekiİ Üssü’nde Bacalar Tütüyor

AOSB’de 351 Firma Türkiye Ekonomisine Güç Katıyor
HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
ADANA’DA BACALAR TÜTÜYOR
 
Türkiye’deki 287 organize sanayi bölgesi arasında büyüklük ve kapasite bakımından ilk 10 arasında yer alan AOSB’de, 351 firma Türkiye ekonomisine güç katıyor.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sütcü, Adana’nın, Avrupa ve Ortadoğu’nun enerji merkezi ve Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı etrafındaki sanayileşmiş 8 ilin lojistik merkezi konumunda olduğunu belirterek, bu ve benzer birçok avantajın yatırımcı için çekim merkezi oluşturduğunu söyledi. Bölgeye yapılan her yatırımın üretim, istihdam ve ekonomiye katkı olduğunu vurgulayan Başkan Sütcü, bin 590 hektar alanda kurulu olan bölgede 351 firmanın faaliyet gösterdiğini, eksiksiz altyapısı, lojistik avantajları ve ucuz enerji imkânlarıyla sanayicinin işini kolaylaştırdığını anlattı.

KOMŞULARDAKİ OLUMSUZLUĞA RAĞMEN
 
Sütcü, Avrupa ve Ortadoğu’nun enerji merkezi ve Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı etrafındaki sanayileşmiş 8 ilin lojistik merkezi konumunda bulunan Adana Organize Sanayi Bölgesi’nin 2014 yılında komşu ülkelerdeki tüm olumsuzluklara rağmen istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

YATIRIMCILARA DAVET
 
Sütcü, bölgede yaklaşık yatırım değeri 5.5 milyar dolar olan 351 firmayla yıllık 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini, milyonlarca dolarlık yatırımla 57 yeni tesisin daha yapılmaya başladığını duyurdu.  Sütcü, “Bu 57 yeni yatırım hayata geçtiğinde ve proje aşamasındaki 109 tesis üretime başladığında ekonomiye çok büyük katkı koyacak, istihdam sağlayacak. Firmalarımız çok daha büyük başarılara imza atacak. Yurt içinden ve yurt dışından birçok firma yatırım yapmak için AOSB'yi tercih etmeyi sürdürüyor. AOSB'ye gösterilen ilgi gelecek adına ümit verici. Yeni yatırımcılarımızı da AOSB'ye yatırım yapmaya çağırıyoruz" dedi.
 
‘BELEDİYE GİBİ HİZMET VERİYOR’
 
Başkan Bekir Sütcü, adeta bir şehir belediyesi gibi hizmet verdiklerini belirterek, sanayicilerin tüm ihtiyaçlarını gidermek için çalıştıklarını, bölgede sorunsuz altyapının yanı sıra banka, noter, İŞKUR bürosu, SGK Şubesi, polis merkezi ve Gümrük Müdürlüğü gibi kuruluşların hizmet vermesini sağladıklarını, böylece sanayicilere zaman kazandırdıklarını söyledi.
 
Bekir Sütcü, “Sanayicilerimizin tüm ihtiyaçlarını gidermek ve işlerini kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüyoruz, adeta bir şehir belediyesi gibi hizmet veriyoruz. Bölgemizde banka, noter, İŞKUR bürosu, Gümrük Müdürlüğü gibi kuruluşlar hizmet vermeye başladı. Böylece sanayicilerimize zaman kazandırıyoruz. Ücretsiz 24 saat ambulans hizmeti veriyoruz
 
TİCARET MERKEZİ DE AÇILDI
 
Bu ay inşaatı tamamlanan Ticaret Merkezi’nin de hizmet vermeye başladığını belirten Başkan Sütcü, tek amaçlarının sanayicileri şehir merkezine gitmek zorunda kalmadan tüm ihtiyaçlarını bölge dahilinde gidermek olduğunu kaydetti.
 
AOSB OKUL GİBİ
 
Türkiye'nin en ucuz elektriği ve kullanma suyu bizim bölgemizde. OSB’de faaliyet gösteren işyerlerinde istihdam edilen personel için temel ilkyardım, yangın ve tatbikat, iş sağlığı güvenliği, tavan vinci ve forklift operatörlüğü eğitimleri veriyoruz. Ayrıca kurduğumuz OSB Akademisi ile isteyenler ücretsiz olarak Aile Anayasası, Kurumsallaşma, İnsan Kaynakları, İşyeri Çevikliği Eğitimi gibi konularda eğitim alabiliyor” diye konuştu.
 
YATIRIMCILAR İÇİN AOSB’NİN AVANTAJLARI
 
Başkan Sütcü, AOSB’deki yatırım avantajları konusunda ise şunları kaydetti:
“Adana Organize Sanayi Bölgesi sahip olduğu yatırım iklimi, avantajları ve rekabetçi yönleriyle de öne çıkıyor. AOSB, lojistik anlamında çok avantajlı. Dünyanın yeni enerji koridoru Bakü-Tiflis-Ceyhan’ın Ceyhan'daki terminaline 15 dakika, Yumurtalık Serbest Bölgesi’ne, havaalanına 30 dakika, Mersin Limanı'na ve Mersin Serbest Bölgesi'ne 45 dakika, İskenderun Limanı’na 60 dakika mesafede otoyol ve demiryolu bağlantılı bir yer. Hammadde temininde nakliye ve indirme-bindirme avantajlarına sahip. Elektrik, doğalgaz, su, kanalizasyon hizmetlerini eksiksiz ve kesintisiz yatırımcıya sunuyoruz. AOSB’de fiilen üretim yapmakta olan, genç ve tecrübeli arkadaşlardan oluşan bir yönetim kurulu kurduk ve başarılı bir dönem geçirdik. Yönetim kurulunu oluştururken sektörel çeşitliliğe önem verdik ve sanayicilerimizi temsil etme niteliğinde olan arkadaşlarımızı seçtik. Son 4 yılda yapılan toplam yatırım tutarı 45 milyon TL. AOSB’nin kuruluşundan bu yana geçen sürenin yatırım tutarından daha fazla yatırım yaptık.”
 
AOSB’NİN OLMASA OLMAZI EĞİTİM
 
Asli görevlerinin yanı sıra eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Sütcü, bu konuda şu bilgileri verdi:
“. Öncelikle sanayi kuruluşlarında çalışan personelin zorunlu olarak almaları gereken eğitimleri hiç aksatmadan sürdürüyoruz. Sertifikalı bu eğitim programlarının bedeli bölge müdürlüğümüz tarafından karşılanıyor. Zorunlu olarak alınması gereken eğitimleri sağlayarak, sanayicilerimizi kamu kurumları tarafından yapılan denetimlerde karşı karşıya kalacakları sorunları ortadan kaldırıyoruz. Çünkü Çalışma Bakanlığımızın müfettişleri, bölgede yaptıkları denetimlerde,  iş sağlığı ve iş güvenilği konusunda gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını, ya da bir kaza geçirilmesi halinde kişilerin bu konularda eğitimli olup olmadıklarına bakıyorlar. Eğitimlerin tamamı bölge başkanımız tarafından finanse ediliyor.

Bu zorunlu eğitimlerin yanı sıra sanayicilerimizin Pazar güçlerini artırıcı eğitim çalışmaları da yapıyoruz. Yine sertifikalı olan bu programlarda,  gerek iş yeri yönetimi,  insan kaynakları, gerekse pazarlama ve satış konusunda sanayicilerimizin elemanlarının bilgilerini güncelliyor ve destekliyoruz. Onun içinde geçen yıl bir akademik programımız vardı. Bu yılda akademik programımıza devam edeceğiz.  Yıl boyunca süren bu eğitim programlarımız bu yıl 17 başlıktan oluşuyor.

Bunlarda sanayicilerimizin yanında çalışan personelin yeteneklerini gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmaları için önemsediğimiz programlar. Bu programının da finansmanı yine organize sanayi bölge başkanlığımız tarafından sağlanmaktadır.”

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Corona Virüsten Korunmada Ambalajlı Gıda Önerisi

    Corona Virüsten Korunmada Ambalajlı Gıda Önerisi

    Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, dünyanın ve Türkiye’nin dengesini alt üst eden COVID-19’la ilgili kritik uyarısını yineledi: “Bu virüsten korunmanın en önemli yollarından biri ambalajlı ürünler. Fabrikalarımızın üretime devam etmesi, ülkemizin ve yaşadığımız dünyanın bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olacak.”... Devamı »
  • ​AMI Ve EGE'den Türkiye Plastik Sektörü İçin İş Birliği

    ​AMI Ve EGE'den Türkiye Plastik Sektörü İçin İş Birliği

    Küresel plastik piyasası oyuncularına yönelik etkinlik, yayın, danışmanlık faaliyetleri yürüten İngiliz Applied Market Information (AMI) ile plastik sektörüne yönelik yayıncılık, teknik ve kurumsal iletişim danışmanlığı faaliyetleri yürüten Ege İletişim Danışmanlığı ile iş birliği anlaşması imzaladı.... Devamı »