Salı , 23 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Anadolu Cam’a ‘Design Turkey’den iki Tasarım Ödülü

Anadolu Cam’a ‘Design Turkey’den iki Tasarım Ödülü

​Anadolu Cam, 13 kategoride toplam 407 başvurusunun yapıldığı yarışmada, ‘İyi Tasarım Ödülü’ kategorisinde iki ödül birden kazandı.

Anadolu Cam’a ‘Design Turkey’den iki Tasarım Ödülü
TURQUALITY® programı kapsamında, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin sonuçları belli oldu.

Anadolu Cam, 13 kategoride toplam 407 başvurusunun yapıldığı yarışmada, ‘İyi Tasarım Ödülü’ kategorisinde iki ödül birden kazandı.
 
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ sonuçları açıklandı. Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam, sektörün prestijli yarışmasında iki ödül birden aldı.
 
TURQUALITY® Programı dahilinde, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğiyle düzenlenen ‘Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ne bu yıl 13 kategoride 407 başvuru yapıldı. Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmede, Anadolu Cam, ‘İyi Tasarım Ödülü’ kategorisinde iki tasarımıyla ödüle layık görüldü.
 
Düzenlenen törende AOÇ Yoğurt Kavanozu ve Gagoz Meşrubat Şişesi tasarımlarıyla ödül kazanan Anadolu Cam adına ödülleri Ürün Tasarım Sorumlusu Filiz Cömert ve Tasarım Danışmanı Oya Şenocak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.
 
Anadolu Cam Sanayii A.Ş.Hakkında

Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam Sanayii A.Ş., günümüzde toplam 2,2 milyon ton/yıl üretim hacmiyle Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın 5’inci büyük cam ambalaj üreticisidir. Türkiye ile birlikte Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkede toplam 10 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdüren Anadolu Cam Sanayii A.Ş.’nin gelirlerinin yarısı uluslararası satışlardan gelmektedir. Anadolu Cam Sanayii A.Ş., gıda, su, madensuyu, meşrubat, meyve suyu, süt, bira, şarap ve diğer alkollü içecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine 6 cc'den 15000 cc'ye kadarçeşitli hacim ve renklerde cam ambalaj sağlamaktadır. www.anadolucam.com

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    Yurt içi ve yurt dışında 21 fabrikası ile hizmet veren Sarten Ambalaj, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde, ‘Metal Ambalaj’ kategorisinde birinci oldu.... Devamı »