Salı , 23 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / AMBALAJ VE KÂĞIT ALANINDAKİ TRENDLER

AMBALAJ VE KÂĞIT ALANINDAKİ TRENDLER

Mondi, sürekli yenilikçilik yoluyla müşterilerine piyasadaki trendlerden geri kalmamak için ihtiyaç duydukları ambalaj ve kâğıt çözümlerini sunuyor. Aşağıdakiler bunlara ait örneklerden sadece birkaç tanesi.

AMBALAJ VE KÂĞIT ALANINDAKİ TRENDLER
AMBALAJ VE KÂĞIT ALANINDAKİ TRENDLER
Mondi, sürekli yenilikçilik yoluyla müşterilerine piyasadaki trendlerden geri kalmamak için ihtiyaç duydukları ambalaj ve kâğıt çözümlerini sunuyor. Aşağıdakiler bunlara ait örneklerden sadece birkaç tanesi.
Mondi, müşterilerin ihtiyaçlarını öngörmek için sektör ve müşteri trendlerini yakından takip ediyor. Aşağıda bu trendlerden bazılarını ve Mondi çözümlerini rekabetin gittikçe arttığı pazarlarda müşterilere nasıl yardımcı olduklarını okuyabilirsiniz. 
Günümüzde tüketiciler sofistike ve yüksek taleplere sahip. Onlar kolaylık sağlayan, yenilikçi özelliklere sahip olan ve alışveriş esnasında ürünü satın alma kararı vermelerine yardımcı olan ambalajları tercih ediyorlar. Tüketiciler aynı zamanda göz alıcı tasarımları, doğal görünümleri ve dokularıyla öne çıkan ambalajları çekici buluyorlar. Mondi bu tercihleri karşılamak için kullanıcı dostu olan, marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olan, tüketici nezdinde güven uyandıran ve kendilerini raftaki diğer ürünlerden farklılaştıran materyaller ve çözümle sunuyor. Sürdürülebilirlik ve atıkların azaltılması hem müşteriler hem sektör için önemli birer trend olmaya devam ediyor. Daha az malzeme kullanan, ağırlığı daha hafif olan, geri dönüştürülebilir veya bertaraf edilmesi kolay ambalajlar maliyet, nakliye ve çevresel etki açısından önemli tasarruflara yol açabilir.
Basım sektöründe daha büyük esneklik, B2 gibi yeni formatlar ve düşük enerjili UV ofset baskılarda daha yüksek üretim hızı gibi tredlerin olduğu görülüyor. Baskı işi yapanlar artan bir şekilde dijital lazer, ofset ve yüksek hızlı püskürtmeli baskı gibi birçok teknolojide kullanılabilen hibrit kâğıtlar talep etmektedir. Mondi’nin hibrit kâğıtları onlara kâğıt stoklarını esnek bir şekilde kullanarak aynı yüksek kaliteli sonuçları elde etmelerine olanak tanımaktadır.
“Mondi her soru sorduğumuzda bize cevap verebilen birinci sınıf bir tedarikçi. Rakiplerimize göre pazarda büyük bir avantaja sahibiz. Mondi olmasaydı hedefimize asla ulaşamazdık diye düşünüyorum!”
Fabien Rencurosi, Knauf Belçika Tesis Müdürü
 
Kolaylık
CornerPack ve StripePack Mondi’nin çok sayıdaki “kolay açılır” çözümünden iki tanesi. Bunlar esnek film paketinin köşesinde veya uzunluğu boyunca kesilmiş çok sayıda lazer çizgisine sahip. Bu ise paketin açılmasını daha kolay ve kontrollü hâle getiriyor, çünkü son kullanıcı paketi hangi çizgiden yırtacağına kendisi kara verebiliyor. Mondi’nin Paratherm®’i ile kaplanmış %100 geri dönüştürülebilir bir oluklu mukavva kartonu olan IceBox çözümü sıcak bir yaz günü içecekleri eve taşımak ve onları buz paketleri veya kırık buz ile soğuk tutmak için mükemmel bir ürün. Steamfast gıdaları hızlı ve verimli bir şekilde pişirmek için buhar oluşturan ve basınç valfi ile basıncı muhafaza eden, önde gelen bir küresel mikro dalga ambalajı sistemidir. Bu ürün bobinler, kapak filmleri ve hazır poşetler dâhil olmak üzere, çok geniş bir yelpazedeki formatlarda mevcuttur.
Markalaşma ve Farklılık Yaratma
ProVantage Komiwhite parlak, çekici bir görünüme sahip ve mükemmel baskı yapılabilen bir Containerboard kâğıdıdır. Markaların rakiplerinden bir adım öne çıkmasına yardımcı olan rafa hazır ambalaj çözümleri için iyi bir seçimdir. Ayrıca sağlam ve hafiftir. PaperPack (kapağımızda yer almaktadır) doğal bir görünüm ve doku ile birlikte mükemmel bariyer özellikleri sunan bir kâğıt ve esnek film kombinasyonudur. SKOG ısı yalıtımı ve tazelik koruması sağlamak üzere Kraft torba kâğıdı ile ekstrüzyon kaplama teknolojilerini birleştirmektedir. Hem PaperPack hem SKOG markaların paketin içindeki ürünü alıcılara göstererek onların güvenini kazanabilmeleri için müşterilere kesilmiş pencere seçeneği sunmaktadır.
E-Ticaret
Mondi Corrugated Packaging online alışveriş deneyimini iyileştirmek için tasarlanmış çeşitli ambalajlar sunmaktadır. Almanya’da gerçekleştirilen bir Pazar araştırması çalışması online alışveriş yapan çok sayıda müşterinin gereğinden büyük kutuları israfa yol açan ve bertaraf edilmesi zor bir ürün olarak gördükleri için sevmediklerini ortaya koymuştur. Mondi’nin e-ticaret çözümleri arasında kitap ve DVD gibi ürünlere ve boyutu ayarlanabilen çözümlere yönelik C-Pack ürünü bulunmaktadır. Online satış şirketleri ayrıca müşterilerine ürünlerini iade etmede kolaylık sağlayan çözümler sunmayı da tercih etmektedir. (Re) Use ürünlerin geldikleri kutuda iade edilmelerine olanak veren bir oluklu mukavva kutusudur. Kutu iki yüzü yapışkan olan iki şeride ve yeniden ambalajlanmaya, kapanmaya ve iade edilmeye uygun sağlamlığa sahiptir.  
Sürdürülebilirlik
Mondi tüketicileri alüminyum kahve kapsüllerini geri dönüşüm amacıyla toplamaya ve iade etmeye teşvik eden bir sızdırmaz torba tasarlamak içi Nespresso ile birlikte çalıştı. Mondi’nin Sustainex® nem geçirmez bariyeri ile FSCTM sertifikalı kâğıttan yapılan bu torba biyolojik olarak parçalanabilir özelliğe sahiptir. ONE torbası kaynak tüketimini, ağırlığı, atıkları ve bertaraf maliyetlerini azaltmaya yardımcı olan, biyolojik olarak parçalanabilir bir endüstriyel torbadır. Tek katlı, 110 g/m2 Mondi ONE Kâğıdından yapılan bu torba iki katlı alternatiflerine göre ağırlıkta ve ambalaj hacminde önemli ölçüde daha düşük değerlere sahiptir. Provantage Kraftliner Aqua parafin kaplaması gerektirmeden üç güne kadar suya mükemmel bir şekilde dayanabilen ve zorlu koşullara uygun olan, çevre dostu bir Containerboard kâğıdıdır. Bu kâğıt taze meyve ve sebze gibi ürünleri korumak için dik durabilmektedir.
Gıdaların Korunması
Ağızlı poşetler Mondi’nin tüketici malları için gittikçe daha fazla rağbet gören bu tür ambalajlara olan talebi yanıtlamak için sunduğu çok sayıdaki dik durabilen poşetten biridir. Kullanılmayan içerik tazeliğini kaybetmeden daha sonrası için saklanabildiğinden; tekrar kapatılabilen ağız, gıdaların ziyan olmasını önlemeye yardımcı olur. Hot Lock Bag® kontamisyonu önlemek amacıyla özellikle gıda, kimyasal ve ilaçların ambalajlanması için gerekli olan sıkı hijyenik koşullarda üretilmektedir. Bu açık ağızlı torba kolay kapama, güvenilir muhafaza ve kolaylık sağlayan açma işlemleri için işlevsel özellikleri harmanlamaktadır.
Baskı Teknolojileri
Profesyonel baskıcılar hibrit baskı ile aynı kâğıt üstünde farklı baskı teknolojileri kullandıklarında bile yüksek kaliteli sonuçlar elde edebilmektedir. Mondi’nin ofset ve dijital baskıları harmanlayan PERGRAPHICA® portföyü hibrit baskı için optimize edilmiştir. Portföyde bir dizi renk tonu ve yüzey doksuna yer verilmektedir. Color Copy Mondi’nin dijital renkli lazer baskılarda mükemmle sonuçlar elde etmek için özel olarak tasarladığı bir kâğıt markasıdır. Bu kâğıtlar her seferinde gerçekçi, muhteşem renkli baskılar alınmasını garanti eder. Mürekkebin anında kurumasını sağlayarak baskı üretimi işlemini hızlandırdığından, düşük enerjili UV ofset baskılar profesyonel baskıcılar arasında gittikçe daha popüler hâle gelmektedir. Mondi düşük enerjili UV ofset baskılar için uygun olan DNS® Premium ve MAESTRO® PRINT gibi çok sayıda kuşesiz kâğıt sunmaktadır.
MONDİ

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR